Конните надбягвания са една от най-старите дисциплини за залагания в света, като и до ден днешен този спорт се радва на милиони зрители и фенове от най-различни държави. Има много причини, поради които потребителите в България избират да играят именно на конни надбягвания. Тук ще намерите множество шансове за печалба, като трябва да анализирате събитието качествено и внимателно да подготвите своя залог. Почти всички големи букмейкъри в страната предлагат разнообразие от опции за залози на конни надбягвания, като в това ръководство сме ви предоставили цялата нужна информация за това как може да се възползвате от тях.


Залози на конни надбягвания – какво представляват?

Конните надбягвания се провеждат за сравнително кратко време, като има множество фактори, които определят начина, по който ще протече състезанието. Тази дисциплина ви дава възможността да реализирате сериозни печалби на разнообразие от пазари, като тук също имате и страхотни опции за комбинации. Ако сте начинаещ обаче, ви съветваме да започнете със залози на единични пазари, тъй като те идват с по-малък риск и могат да ви подсигурят по-големи шансове за успех. Преди да разгледаме различните опции за игра, нека първо видим какво представляват залозите на конни надбягвания и как се различават те от тези при другите дисциплини.

При този тип състезания има два фактора, които са от съществено значение за успешното прогнозиране на събитието. Това са уменията на жокея и състоянието на коня. Формата, в която се намира конят и шансовете му да спечели, зависят най-вече от това кой треньор се е заел с неговата подготовка. За повечето от професионалистите в сферата може да намерите подробна информация от множество достоверни онлайн източници. Те също ще ви дадат по-добра представа за това на какви състезания техните коне успяват да реализират най-високи резултати. Ако жребецът е атлетичен и треньорът е на достатъчно високо ниво, то шансовете за успех в предстоящото надбягване се увеличават значително. Жокеят пък трябва да разполага с нужните умения, за да осигури подходящите условия за оптимално представяне на коня. Той трябва да адаптира своя стил на езда спрямо спецификите на пистата и да не допуска сериозни грешки, които могат да предизвикат изоставане в надпреварата.

Винаги преди да направите своя залог проверявайте състоянието на всеки един кон в надбягването. Проучете коефициентите и подготовката на жребците и жокеите. Въпреки че очакванията на публиката не винаги са определящ фактор, в над 85% от конните надбягвания на първо място се класира един от водещите 4 избора в състезанието. Също така, различните породи коне се състезават при различни условия, като това оказва голямо значение при прогнозиране на събитието. Преди да разгледаме по-подробно стратегиите за залагане на конни състезания обаче, нека видим кои сайтове за онлайн залагания могат да ни предложат най-добрите възможности за печалба.


Най-добрите онлайн букмейкъри за залози на конни състезания

Bwin
100% Бонус До 50 лв.
Към Bwin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Palms Bet
100% Бонус До 200 лв.
Към Palms Bet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Efbet
100% Бонус До 400 лв.
Към Efbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Въпреки че конните надбягвания не са една от най-популярните дисциплини в страната, може да откриете множество престижни онлайн платформи, които предлагат разнообразие от опции за залози на нея. Те ще ви дадат възможността да се наслаждавате на състезанията на живо, като по-голямата част от тях ще ви снабдят и с нужните статистики и информация, с които да подготвите своя залог.

Ако все още не сте избрали оператор, на който да се доверите при играта си, сме подготвили за вас списък с най-добрите онлайн букмейкъри за залози на конни състезания. Те ще ви предоставят нужните условия за успех, като при тях може да се възползвате от множество пазари с конкурентни коефициенти.


На кои пазари за състезания с коне играчите залагат най-много?

След като разгледахме някои от най-предпочитаните оператори за залози на конни надбягвания, трябва да видим какви възможности за игра ни предоставят те и как можем да печелим от тях. Както вече обяснихме, залозите на конни надбягвания се различават от тези при другите дисциплини, като тук може да намерите множество уникални пазари и комбинации с високи коефициенти. По-долу сме описали някои от най-популярните опции сред потребителите, които могат да ви дадат най-големи шансове за успех при правилна прогноза.

 • Победител
  Пазарът за „Победител“ е най-популярната опция при залозите на конни състезания. Той ви дава възможност да предвидите кой жребец ще успее да завърши на първо място, като тук предлаганите от букмейкърите коефициенти са изключително високи. Добре е да избирате този пазар, само след като внимателно сте анализирали събитието и смятате, че вашият фаворит има най-големи шансове да спечели надпреварата. Въпреки че тук може да реализирате много добри печалби, не е препоръчително да избирате този вид залог за всяко състезание. За да спечелите с пазара за „Победител“, трябва да подберете събития, в които някой от конете се отличава от останалите по умения и шансове за успех, и да поставите залога си на него. Добре е да залагате тук, само когато сте напълно сигурни в преценката си.
 • Място в Топ 3/Топ 5
  Това са едни от най-избираните опции при залозите на конни надбягвания. Причината за това е, че те ви дават възможност да подсигурите не лоша печалба, в случай, че сте наясно с подготовката и шансовете за класиране на вашия фаворит. „Място в Топ 3“ е пазар, който се предлага от почти всички големи букмейкъри. При него трябва да посочите жребец, който смятате, че ще завърши в челните 3 позиции в надпреварата, като тук коефициентите са значително по-ниски от тези за „Победител“. Ако пък не сте почитатели на риска и искате да си осигурите още по-високи шансове за успех, при доста оператори ще намерите и опцията за „Място в Топ 5“. Тук може да спечелите залога си, ако вашият фаворит успее да се класира на някое от първите 5 места, като предлаганите коефициенти не са особено високи. Ако сте начинаещ в залозите на конни надбягвания, пазарите за „Място в Топ 3“ и „Място в Топ 5“ ви дават възможността да опознаете дисциплината по-добре и да реализирате допълните печалби при игра.
 • Екзакта
  Опцията „Екзакта“ е специфичен пазар при залозите на конни надбягвания, който ви дава възможността да прогнозирате кои ще са жребците, които ще се класират на първо и второ място в състезанието. Коефициентите, които букмейкърите предлагат за него, са едни от най-високите в сектора. Тук освен да познаете печелившите коне, трябва и да посочите точната им позиция в надпреварата. Принципно тази опция се използва от потребителите със сериозни знания за спорта, като тя носи както голям риск, така и шанс за сериозна печалба. Добре е да залагате на „Екзакта“, само когато познавате напълно участниците в надбягването и сте сигурни кои коне ще успеят да заемат челните места.
 • Трифекта
  „Трифекта“ е друга изключително използвана опция при залозите на спорта, като при нея трябва да познаете първите три коня, които успешно ще завършат състезанието. Тук също трябва да посочите точните позиции на всеки от тях, като коефициентите са доста завишени, поради трудността на прогнозата. За да спечелите от този тип залог, трябва да имате наистина задълбочени познания за конните състезания и да разполагате с достатъчно обстоен анализ, чрез който да прецените кои ще са първенците в тях. Въпреки че залозите на „Трифекта“ могат да ви донесат много високи печалби, в доста от случаите, рискът не е напълно оправдан. Преценете много внимателно в кои надбягвания имате най-големи шансове да реализирате правилна прогноза на този пазар и залагайте, само когато сте напълно сигурни в анализа си.
 • Суперфекта
  Подобно на пазарите „Екзакта“ и „Трифекта“, „Суперфекта“ ви дава възможността да реализирате огромни печалби, като тук трябва да познаете първите четири жребеца в състезанието, по реда, в който са финиширали. Това е най-рисковата опция при залозите на конни надбягвания, като тук трябва да сте изключително внимателни, когато играете. Съветваме ви да избягвате да залагате на този пазар често, ако сте начинаещи, за да предотвратите потенциални загуби. Въпреки че при правилна прогноза на „Суперфекта“ може да спечелите ставката си многократно, шансът да познаете точния ред на класираните жребци е изключително нисък. Играйте тук, само когато познавате участниците в състезанието обстойно и сте готови да опитате късмета си и да рискувате.
 • Обратна Екзакта, Трифекта/ Боксинг залог
  Така-наречените „Боксинг“ залози са специфичен тип пазари при конните надбягвания, които наподобяват опциите за „Екзакта“ и „Трифекта“. Boxing залога може да се разбира като залог от тип система. Разликата тук е, че не се налага да познаете реда на класиралите се коне, за да спечелите. Нужно е единствено да познаете кои жребци ще вземат челните места в състезанието, като предлаганите коефициенти също са доста добри. По-познати като „Обратна Екзакта“ и „Обратна Трифекта“, този тип залози са подходящи в случаите, в които има няколко фаворита за спечелване на състезанието. Ако имате добра идея кои коне ще постигнат най-високи резултати в надпреварата, но не сте сигурни в какъв ред ще финишират те, може да се възползвате от Боксинг пазарите и да спечелите. Този тип залози са също доста предпочитани сред начинаещите, тъй като не е нужно да имате прекалено задълбочени познания за участниците, за да постигнете успех.

Топ съвети при залози на конни надбягвания

Поради специфичните правила на конните надбягвания, изграждането на успешна стратегия за печалба не винаги е лесна задача. За да ви асистираме с подготвянето на вашия залог, сме подбрали някои от най-добрите съвети за игра на дисциплината. Тук ще разгледаме основните неща, за които трябва да внимавате при анализиране на събитието, както и факторите, които могат да окажат най-голямо влияние при прогнозирането на специфичните за дисциплината пазари.

 • 1. Прочети новините преди състезанието

  Една от най-големите грешки, които може да направите при конните надбягвания, е да поставите залога си прекалено рано. За да постигнете успех с играта си, трябва винаги да изчаквате последните новини преди състезанието и да следите за потенциални промени в състоянието на конете. В голяма част от събитията има вероятност да се обявят смени при стартиращите жокеи, като това може да повлияе на представянето на жребците и на крайното класиране.

  Съветваме да не прибързвате с поставянето на залога си, за да избегнете потенциални загуби, поради непредвидени обстоятелства. Следете обявленията преди началото на събитието и съобразете залога си с тях.

 • 2. Проследи формата на участниците

  При повечето от събитията може да намерите подробна информация за предишните представяния на участващите коне и техните тестови резултати на пистата. Това ще ви помогне да анализирате надбягването по-обстойно и да направите по-точно предположение за жребците, които ще успеят да се класират на челните позиции.

  Освен формата на конете обаче, прегледайте и скорошните изяви на техните жокеи. Така може да разберете, ако някой от тях е допуснал сериозни технически грешки и не се намира в достатъчно добра форма за предстоящото събитие.

 • 3. Провери в какъв клас са се състезавали конете

  При конните надбягвания дължината на пистата и нейните особености се явяват като основен фактор при прогнозиране на събитието. Причината за това е, че различните породи коне са тренирани за специфичен вид състезания.

  По-едрите и мускулести жребци са по-силни на спринтове, но пък за сметка на това изостават при по продължителните надпревари. Конете, които са тренирани за по-голяма издръжливост, пък са по-силни на дълги разстояния. Винаги преди да поставите своя залог проверявайте дали предстоящото надбягване отговаря на физическите способности на вашия фаворит.

 • 4. История на предишни класирания на тази настилка

  За да постигнете успех при залога си, трябва да анализирате освен дължината на пистата, така и настилката, на която се провежда събитието. При конните надбягвания, теренът може да изиграе много важна роля в представянето на участниците, като различните породи са тренирани за надпревари в специфични условия.

  За да определите шансовете на даден жребец да се класира на челните позиции, първо прегледайте историята на предишните му резултати на настилката, на която ще се проведе състезанието. По-този начин може да повишите вероятността за успешна прогноза и да си подсигурите по-големи печалби.

 • 5. Следете и коефициентите

  Коефициентите при конните надбягвания зависят от очакванията на публиката и прогнозите на залагащите. Най-много промени в тях може да забележите преди започването на надпреварата, като голяма част от потребителите избират да поставят своите залози именно тогава. Съветваме да изчаквате подходящия момент за поставянето на ставката си и да следите последните новини преди старта. По този начин може да се сдобиете с допълнителна информация за очакваните резултати от надбягването и да прецените дали те отговарят на реалните шансове за победа на участниците.

FAQ

Предлагат ли се прогнози за конни надбягвания?

Тъй като конните състезания са изключително популярни в хазартната среда, може да откриете множество онлайн източници, които предлагат своите професионални прогнози за предстоящите събития. Въпреки това, не разчитайте единствено на експертните прогнози, тъй като те не винаги представят реалните шансове за победа на участниците.

Мога ли да гледам състезанията на живо, докато залагам?

Повечето оператори в страната ви дават възможността да гледате конните надбягвания на живо в техните платформи. Въпреки това, в повечето случаи залозите се затварят преди старта на състезанието, тъй като събитията се провеждат в рамките на минути.

Как да получа най-добър коефициент за надбягвания с коне?

Конните надбягвания предлагат множество специфични пазари с едни от най-високите коефициенти в хазартната сфера. Като една от най-старите дисциплини за залози в света, тук имате възможността да спечелите ставката си в пъти, ако правилно анализирате представянето на жребците. В нашето ръководство сме описали едни от водещите опции сред потребителите, с които може да постигнете най-големи печалби.

В кои платформи мога да залагам на конни надбягвания?

Почти всички големи букмейкъри в страната ще ви предложат разнообразие от възможности за залози на конни надбягвания. Надпреварите се провеждат почти всеки ден в годината, като може да се възползвате от множество бонуси и оферти по време на игра.

Важно ли е жокея да се намира в добра форма, за да може нашият фаворит да се класира успешно?

Колкото и добре да е подготвен даден жребец, ако неговият жокей допусне сериозни технически грешки по време на надбягването, това определено ще повлияе на резултата му. Преди да поставите своя залог е добре да проверите дали не са извършени последни промени в отборите преди началото на събитието, като това може да ви помогне да изберете подходящите пазари за игра.

Как да си изградя печеливша стратегия за залози на конни надбягвания?

Събитията в тази дисциплина са изключително оспорвани, като множество професионални треньори се грижат за физическата форма на конете и тяхната подготовката за предстоящите състезания. Когато изграждате своята стратегия за залог, трябва да анализирате както условията, в които се провежда надпреварата, така и състоянието на участващите коне и жокеи. В нашето ръководство сме ви дали повече информация за това как увеличите шансовете си за печалба при залозите на конни надбягвания.


Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност