В днешно време, дартсът е един от най-бързо развиващите се модерни спортове. Едва с навлизането му в разширяващото се интернет пространство в последните няколко години, истинският потенциал на тази дисциплина започва да се разгръща в глобален мащаб. Множество зрители, които следят и посещават големите турнири, проявяват интерес именно към залозите на този спорт. Благодарение на популярността, която той добива, към този момент, почти всички букмейкъри на световно ниво предлагат разнообразие от опции за залози на дартс. Ако сте почитател на този нестандартен спорт, в това ръководство ще намерите цялата нужна информация, с която да започнете да залагате на дартс мачове.


Какво представляват залозите на дартс мачове?

Дартсът се заражда във Великобритания, като в началото той е игран предимно в местни заведения и барове. В началото на 20 век обаче, той постепенно започва да се разпространява и в други европейски страни. В днешно време, някои от най-добрите играчи произлизат от държави като Белгия, Холандия, Австрия, Германия и др.

Двете основни частни организации, които се занимават с организирането на модерни дартс първенства, са Британската Асоциация по Дартс и Професионалната Дартс Корпорация (PDC). Спортът разполага и с независима федерация, в лицето на Световната Федерация по Дартс, която също отговаря за провеждането на различни международни турнири. В сферата на залозите, букмейкърите най-често предлагат услугите си за срещи от ПДК, тъй като тя е и най-популярната и световно призната организация от трите.

В това ръководство за залагания, ще разгледаме какво представляват залозите на дартс и кои са най-добрите сайтове, пазари и стратегии за игра, от които може да се възползвате.

Професионалните дартс мачове включват двама или повече участници, които се състезават кой първи ще отбележи нужния брой точки в сета и ще стигне до 0. Всеки един от участниците започва с 301/501 точки, като резултатът, който той отбелязва при всяко хвърляне, бива изваден от оставащите точки. Потребителите имат възможност да залагат както на победител в срещата и в сета, така и на кой участник пръв ще отбележи 180 точки в сета.

Залозите на този вид срещи се различават от тези при другите дисциплини, поради специфичните правила на спорта, които позволяват на изоставащия играч много бързо да се върне в мача и да реализира обрат. Това предразполага по-опитните потребители да постигат печалби с особено високи коефициенти, след като внимателно са анализирали участниците и начина, по който протича мачът в реално време. Залозите на живо на дартс са една от основните причини този спорт да е толкова предпочитан сред потребителите в страната. Преди да разгледаме набора от най-предпочитаните пазари за залог на дартс, нека видим кои са сайтовете, които ви предлагат най-добрите коефициенти и бонуси при игра.


Кои са най-добрите сайтове за залози на дартс?

Bet365
100% Бонус До 100 лв.
Към Bet365
Оферта Нова Сметка. До 100 лв в Бонус за Залози за нови клиенти в bet365. Мин. депозит 10 лв. Бонусът за Залози е достъпен за използване след уреждането на залози на стойност на квалифициращия депозит. Важат изисквания за минимални коефициенти и изключения за залози и методи за плащане. Печалбите изключват заложената сума в Бонус за Залози. +18 | Важат срокове и условия | Кодът BBCODE може да се използва по време на регистрация, но не променя условията на бонуса. #ad | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Bwin
100% Бонус До 50 лв.
Към Bwin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Winbet
550 лв. Бонус
Към Winbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Palms Bet
100% Бонус До 200 лв.
Към Palms Bet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Efbet
100% Бонус До 400 лв.
Към Efbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Тъй като дартсът е предимно разпространен в западните държави и Европа, повечето от букмейкърите на континента предлагат широк набор от опции свързани със залозите на този спорт. Голяма част от тях оперират и в България, а по този начин потребителите в страната могат да избират от множество онлайн букмейкъри, на които да се доверят при своята игра.

Когато избирате най-подходящия сайт, в който да поставяте своите залози, трябва първо да прегледате различните опции за игра, които той предлага. Те включват наличните бонуси и оферти за залозите на дартс, набора от налични пазари в платформата и нивото на коефициентите за тях. За да ви улесним с вашия избор, сме ви представили списък с най-добрите сайтове за залози на дартс, които ще допринесат за удоволствието ви по време на игра.


Кои са най-известните пазари сред залагащите?

За разлика от други дисциплини за залагане, дартсът не разполага с голямо разнообразие от пазари за игра. Специфичните правила на този спорт обаче осигуряват някои доста интересни възможности за печалба, които си заслужава да бъдат разгледани. В тази част на ръководството ще видим кои са най-предпочитаните опции за залагане на дартс сред потребителите.

 • Краен победител

  Като най-известен пазар за залагане се нарежда опцията за „Краен победител“, която ви дава възможност да прогнозирате кой от двамата състезатели ще спечели срещата. В дартс мачовете, това не се определя от класирането на двамата участниците, а от формата, в която те се намират в момента. В доста ситуации може да забележите, че не всеки път по-силният играч има предимството в мача. Съветваме ви да залагате на „Краен победител“ само когато внимателно сте анализирали последните срещи и на двамата състезатели, като тук често най-високи печалби носи залога на изненадващ победител.
 • Хендикап линии

  На второ място по популярност попадат познатите ни пазари за Хендикап, като при дартсът тази опция е налична както за точки, така и за легове и сетове. Всеки сет се играе, докато един от играчите не достигне до 3 спечелени лега, като при стандартните срещи, потребителите могат да залагат на хендикап на под или над 1.5 лега. Ако имате добро предположение за разликата в резултата в края на срещата, може да заложите на хендикап за сетове. Тук коефициентите не са особено високи, но за сметка на това този пазар може да подсигури допълнителни печалби, ако внимателно сте анализирали мача предварително.
 • Точен резултат

  Друг доста популярен пазар за залог е „Точен резултат“, като тук имате възможността да познаете колко лега ще отбележи всеки от играчите в дадения сет. Тази опция е доста подходяща, когато залагате на живо, тъй като тогава може по-лесно да предвидите с каква разлика в резултата вашият фаворит ще спечели. Тъй като се играе до 3 спечелени лега, разнообразието от крайни резултати в сета е ограничено. За сметка на това обаче, предлаганите коефициенти са много по-високи отколкото при повечето от другите пазари за дартс, поради нивото на анализ, нужно за правилното прогнозиране на събитието.
 • Брой рундове със 180 точки

  Всеки лег в дартса се играе на рундове, където двамата играчи имат право на три последователни хвърляния. Максималният брой точки от всяко хвърляне е 180, като в началото на лега, участниците се стремят именно към реализирането на този резултат. Точно заради това, повечето букмейкъри предлагат разнообразие от опции, свързани с броя на рундовете, в които състезателите успяват да отбележат 180 точки. Тук стандартните пазари са два.

  Ако имате ясна представа кой от двамата участници ще започне по-силно срещата и ще бъде първият, който ще отбележи 180 точки в рунд, може да заложите на „Кой играч ще направи първи 180 в мача?“. Тук също е налична опцията никой от играчите да не достигне 180 точки, като коефициентът за нея често е 100x заложената ставка.
 • Най-много 180

  Топ състезателите обаче много често реализират оптимални попадения още в началото на мачовете си. При по-оспорваните срещи, в голяма част от рундовете, играчите също успяват да отбележат максимален резултат от трите хвърляния. В такива случаи, може да се възползвате от пазара „Най-много 180“, който ви дава възможност да прогнозирате кой от двамата участници ще успее да отбележи 180 точки в повече рундове по време на игра.
 • Победител в сет

  Известен пазар сред залагащите е и „Победител в сет“, който ви дава възможност да предположите кой от играчите ще се наложи над опонента си в следващата част от мача. Това е опция, от която може да се възползвате както преди срещата, така и при нейното разиграване на живо. Ако имате добра представа кой от състезателите ще започне по-силно срещата и ще спечели първия сет, тук може успешно да реализирате своята прогноза. Ако пък мислите, че в даден момент аутсайдерът ще успее да постигне обрат, „Победител в сет“ ви дава идеална възможност да увеличите печалбите си.

За какво да внимаваме при залози на дартс?

Поради специфичните правила на спорта, залозите на дартс се различават значително от тези при други индивидуални дисциплини. За да може по-добре да изградите успешни стратегии за дартс залози, сме приготвили за вас набор от най-добрите съвети за това как да се подготвите и да реализирате потенциална печалба.

 • 1. Проучете кои са водещите състезания

  Както вече казахме, има най-различни организации, които се занимават с провеждането на шампионати по дартс. Не всяко първенство обаче разполага с достатъчно силни участници, за да може мачовете в него да са подходящи за залози. Преди да изберете среща, която да прогнозирате, първо проверете дали шампионатът, в който тя се провежда, е на достатъчно високо ниво. Съветваме ви да се доверявате само на световно признати международни първенства, организирани от топ федерациите по дартс, които споменахме по-рано в ръководството.

 • 2. Информирайте се за състоянието на всеки играч

  Дартсът е строго индивидуален спорт, при който крайният резултат от срещата зависи предимно от текущата форма на състезателите и тяхното представяне по време на игра. В по-големите турнири участват множество професионалисти на най-високо ниво, което предразполага срещите да са изключително оспорвани и близки по резултат до техния край. Ако имате фаворит в срещата и сте убедени, че е по-добър от своя съперник, това не означава със сигурност, че той ще победи. Винаги проверявайте състоянието на всеки играч преди да поставите своя залог, за да може да ограничите потенциалните загуби и да увеличите успеха си.

 • 3. Следете турнирите и статистиката на играчите

  За формата на даден играч можем да съдим най-вече от неговите последни представяния на големите турнири в сферата. Освен при букмейкърите, има много други източници, от които може да се снабдите с нужната информация за последните срещи на участниците. Ако искате да подсигурите успеха си при залагането на дартс, ви съветваме да следите световноизвестните турнири и представянето на топ играчите в тях. По този начин може да добиете допълнителна информация за тяхната форма и потенциалното им представяне в предстоящите срещи, като допълните знанията си от предоставената статистика.

 • 4. Опитайте залози на живо на дартс мачове

  Дартсът е една от дисциплините, при които могат да бъдат реализиране доста сериозни печалби от мачове в реално време. Ако мислите, че в дадена среща ще се случат неочаквани обрати и познавате добре и двамата играчи, ви съветваме да пробвате залозите на живо на дартс. Тук може да се възползвате от необичайно високи коефициенти, ако успеете да направите правилна прогноза за развитието на срещата в реално време. Този тип залози крие и своите рискове, така че, ако решите да се възползвате от тази опция, се опитайте да не взимате импулсивни решения и да не правите залози, които не сте обмислили достатъчно внимателно.

FAQ

Къде да намеря дартс прогнози за днес?

В интернет може да намерите множество български и чуждестранни сайтове, които се занимават специфично с прогнозирането на дартс срещи. Там може да прегледате мненията на различни професионалисти в сферата и да ги включите в своя анализ. Не забравяйте обаче, че експертните прогнози за залози на дартс не винаги могат да предвидят събитието в точност.

Как да намеря топ коефициенти за дартс?

Дартсът е един от най-популярните спортове, за който букмейкърите предлагат разнообразие от опции за залози. За да ви улесним с избора на платформа, в която да играете, в това ръководство сме ви предоставили списък с най-добрите сайтове за залози на дартс.

Каква стратегия за печалба да използвам при залози на дартс?

Дартсът разполага както с рискови пазари с високи коефициенти, така и с набор от по-стандартни опции, които могат да подсигурят допълнителни печалби при залагане. В това ръководство сме разгледали различните пазари за дартс, както и съветите, които могат успешно да ви ориентират в това начинание.

Има ли значение на кои първенства залагам?

Съветваме да залагате само на първенства и турнири, които са на достатъчно високо ниво. При тях ще забележите участието на по-известни професионалисти, чиито срещи могат да бъдат прогнозирани с по-голяма точност.

Как мога да печеля от залози на дартс на живо?

Въпреки, че залозите на живо на дартс крият своите рискове, те ви дават страхотна възможност да повишите печалбата си значително. Ако смятате, че някой от играчите ще успее да реализира обрат в мача, тук може да се възползвате от необичайно високи коефициенти при потенциална печалба.

Как мога да следя формата на играчите?

Формата на играчите може да следите както от предоставената от букмейкъра статистика, така и от техните срещи в предишни големи турнири и първенства. Дартсът е един от спортовете, при които индивидуалната форма на играчите е основен фактор за развоя на срещата. Добре е да анализирате цялата налична информация за тяхното състояние преди срещата, когато поставяте своя залог.

Кои са пазарите, които предлагат най-високите коефициенти при залозите на дартс?

Освен стандартните опции за хендикап, друг пазар с особено високи коефициенти при залозите на дартс е „Точен резултат“. Тук опциите са ограничени и може да спечелите ставката си в пъти, ако прогнозата ви се окаже правилна. Въпреки това, не забравяйте, че успешното определяне на точен резултат не винаги е лесна задача.


Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност