Хандбалът е един от спортовете, които напоследък набират все по-голяма популярност в Европа. Повечето от букмейкърите в България не пропускат шанса да предложат различни възможности за залог на феновете на тази дисциплина както за предстоящи събития, така и за срещи на живо. Причините, поради които все повече потребители избират да поставят залозите си на хандбални мачове, са динамичната игра и различните опции за осъществяването на печалба, налични за този спорт. В един хандбален мач може лесно да се достигне дори и до 50 общ брой голове, като във всеки един момент от играта развоя на събитието може да се промени в полза на изоставащия отбор.

Това крие както множество рискове, така и разнообразие от възможности за сериозни печалби, стига разбира се да сте достатъчно информирани за предстоящия мач. В това ръководство за залагания ще ви дадем подробна информация за същността на залозите на хандбал и различните сайтове и пазари, от които може да се възползвате. Независимо дали сте начинаещ в залозите на тази дисциплина или имате значителен предишен опит, съветите, които сме подготвили за вас, ще ви помогнат да се ориентирате по-добре в това начинание.


Хандбал залози – същност

Преди да разгледаме по-подробно наличните опции за залагане на хандбал, трябва първо да видим какво представляват този тип залози и колко популярни са те сред играчите в страната.

Хандбалът е модерен спорт, който възниква в началото на 20 век в Европа. Той съчетава множество елементи взети от футбола, хокея на лед и баскетбола, като предизвиква сериозен интерес у зрителите чрез динамична и разнообразна игра. Специфичните правила за хандбал включват това, че головете се отбелязват чрез хвърляне на топката с ръка, като за разлика от баскетбола, попаденията се отбелязват в мрежа. Също така, хандбал събитията се разиграват в две полувремена по 30 минути, като нападателите не могат да преминават линията, ограничаваща пространството пред вратата.

Тези и други интересни елементи на този спорт са причината, поради която той е сред най-предпочитаните дисциплини за залози на живо. Също както повечето правила за конкретна игра, различните постове в хандбала до голяма степен наподобяват тези на други отбори спортове, като се забелязват характерните позиции на вратар, разпределител, гард, крило и др. Ако имате нужните познания по хандбал, може да се възползвате от шанса да залагате и реализирате печалби с високи коефициенти, които могат трудно да бъдат намерени при други отборни дисциплини.

В България, хандбалът не е един от най-известните спортове, като за сметка на това, той се радва на голяма популярност сред залагащите в страната. Много от тях биват привлечени именно от неговите разнообразни характеристики, като дори и да не сте напълно запознати с правилата на спорта, си струва да му обърнете внимание. В случай, че решите да отделите нужното време, за да се опитате да спечелите от хандбални мачове, сме приготвили за вас списък от най-добрите опции и места, на които може да направите това.


Водещите сайтове за залози на Хандбал

Bet365
100% Бонус До 100 лв.
Към Bet365
Оферта Нова Сметка. До 100 лв в Бонус за Залози за нови клиенти в bet365. Мин. депозит 10 лв. Бонусът за Залози е достъпен за използване след уреждането на залози на стойност на квалифициращия депозит. Важат изисквания за минимални коефициенти и изключения за залози и методи за плащане. Печалбите изключват заложената сума в Бонус за Залози. +18 | Важат срокове и условия | Кодът BBCODE може да се използва по време на регистрация, но не променя условията на бонуса. #ad | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Bwin
100% Бонус До 50 лв.
Към Bwin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Winbet
550 лв. Бонус
Към Winbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Palms Bet
100% Бонус До 200 лв.
Към Palms Bet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Efbet
100% Бонус До 400 лв.
Към Efbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Хандбалът е предимно разпространен в европейските държави, което предразполага повечето от водещите букмейкърски компании на континента да разполагат с разнообразие от опции за залози на него. България не прави изключение, като почти всички големи оператори предлагат някакъв вид опции за залози на хандбал.

За да може да сигурни, че вашият избор на букмейкър е правилен обаче, трябва първо да проверите дали коефициентите, които сайтът предлага, са конкуренти с тези на други платформи. Добре е също да видите дали той ви дава възможност да се възползвате от разнообразие от пазари и бонуси за залози. За ви улесним с избора ви, сме приготвили за вас списък с топ сайтове за хандбал залози в страната, които ще ви осигурят приятно преживяване и страхотни оферти.


На кои пазари за хандбал играчите залагат най-много?

Специфичните характеристики на хандбала предразполагат наличието на интересни и разнообразни пазари за залог, които могат да ви донесат значителни печалби. Тъй като голяма част от елементите на този спорт съвпадат с тези на други популярни отборни дисциплини, тук може да се възползвате от значително по-широк спектър от опции при залагане. За да може по-добре да се ориентирате кои са вашите силни страни и кои пазари ще ви дадат повишени шансове за печалба, сме описали за вас някои от най-предпочитаните опции сред играчите.

 • Победител в мача

  Както при почти всички други дисциплини, като най-предпочитан пазар за залагане се нарежда „Победител в мача“, като тук може да избирате от 3 опции – първият отбор да спечели мача, вторият отбор да спечели мача или играта да завърши наравно.

  Поради големия брой голове, реализирани по време на игра обаче, шансовете срещата да завърши наравно са сравнително ниски. Коефициентът на равенството тук е от порядъка на 7.00-8.00, предлагайки ви възможността да спечелите ставката си в пъти, ако двата отбора отбележат еднакъв брой голове. Тъй като вероятността това да се случи е малка, ви съветваме да използвате пазара за “Краен победител” предимно за срещи, в които единият тим е видимо в по-добра форма от другия.
 • Двоен резултат

  Сред популярните пазари за играчите попада опцията за „Двоен резултат“. Тя ви дава възможност да спечелите ставката си, ако познаете успешно кой ще е отборът, водещ след края на първото полувреме, и кой ще е този, който ще спечели срещата в края на мача.

  Макар че този пазар не е един от най-използваните при другите отборни спортове, в хандбала той е изключително актуален. Причината за това е именно големия брой голове и изненадващите обрати, които могат да бъдат забелязани при този вид събития. Ако не сте рисков играч и предпочитате да залагате на по-сигурни опции, „Двоен резултат“ ви дава възможността да реализирате добри печалби, стига да сте успели да анализирате срещата качествено.
 • Двоен шанс

  Не трябва да пропускаме и опцията за „Двоен шанс“. При нея имате възможността да изберете два крайни изхода от срещата. Опциите тук са да комбинирате победа за домакини или госта с равенството, или пък да комбинирате победа за един от двата тима (1Х, 2Х, 12). Напълно логично, коефициентите тук са доста по-ниски.
 • Хендикап

  Когато говорим за най-популярните пазари за залагане на хандбал, няма как да не споменем и познатата на всички опция за „Хендикап“. Също както „Двоен шанс“, тази опция може да подсигури сериозни печалби, ако внимателно сте опознали формата и на двата отбора. Макар броят голове в хандбалните срещи да не може да бъде предвиден точно във всички случаи, по-опитните играчите могат сравнително лесно да предвидят кой от участниците ще има предимството в срещата.

  За тази дисциплина са налични както Европейски, така и Азиатски Хендикапи, като при първите не се допуска възможността за равенство, а във вторите залозите се възстановят без печалба или загуба при равен резултат.
 • Брой голове

  Друг интересен пазар, който предлага сравнително високи коефициенти на печалба, е опцията „Общ брой голове“. Както вече споменахме, поради динамичните отигравания в хандбала, броят на отбелязаните голове в мачовете често надвишава 50. В зависимост от това в колко добра форма са двата отбора, тук може да си подсигурите сериозни печалби при по-равностойните и резултатни срещи.

  Ако предварително сте анализирали участващите тимове и сте сигурни, че те ще се представят на достатъчно високо ниво, може да заложите на по-голям брой голове и да спечелите. Ако пък смятате, че играта ще бъде доминирана само от единия отбор, може да изберете по-малък общ брой голове и също да постигнете потенциален успех с прогнозата си.
 • Печеливша разлика

  В случай, че сте сигурни, че вашият фаворит ще спечели срещата убедително, може да се възползвате от друга доста популярна опция за залог – „Печеливша разлика“. Ако познавате добре двата отбора и формата, в която те се намират, тук може да заложите на това с колко гола по-силният участник ще спечели срещата.

  По-опитните играчи често разчитат именно на този пазар, за да подсигурят своите печалби, като не трябва да забравяте обаче, че развоя на хандбалните срещи е силно зависим и от представянето на аутсайдера. Съветваме ви да залагате на „Печеливша разлика“ само когато разполагате с достатъчно информация за предстоящия мач и познавате обстойно и двата тима.
 • Залози за полувреме

  Освен стандартните пазари за залог, хандбалът предоставя и разнообразие от опции за залози на полувреме. Те включват пазари за „Хендикап“, „Брой голове“ и „Победител в полувремето“, като всеки един от тях е обособен специфично за избрания от вас период на мача. Тук също може да прогнозирате кое полувреме ще е най-резултатно, ако имате добра представа за това кога двата отбора ще бъдат най-активни.

Топ съвети при залози на хандбал

След като разгледахме най-добрите пазари, които залозите на хандбал ви предлагат, е време да обърнем внимание на това как да изградим успешна стратегия за печалба. Съветите, които сме ви предоставили, ще ви помогнат по-добре да разберете спецификите на хандбалните залози и елементите от играта, за които трябва да внимавате най-много.

 • 1. Преглед на статистика преди мача

  Както при повечето други отборни спортове, от най-голямо значение за представянето на вашия хандбален фаворит е формата, в която той се намира, и нивото на игра, което показват играчите. Благодарение на статистики, предоставени от букмейкърите, всеки един потребител може да анализира последните мачове на двата тима и да направи своята прогноза за развоя на предстоящото събитие.

  Когато подготвяте хандбал залог, трябва да обърнете внимание както на резултата от последните срещи на вашия фаворит, така и на представянето на всеки от ключовите играчи. Това може да ви даде повече сведения за това как ще протече двубоят.

 • 2. Изчакайте за подходящи пазари за залог на живо

  Хандбалът е безспорно един от водещите спортове за залози на живо. Въпреки множеството възможности за сериозни печалби, които може да откриете тук, залагането на живо крие и своите рискове. Ако следите срещата внимателно и прогнозирате, че някой от двата отбора ще успее да вземе предимството, трябва първо да подберете пазарите, които ще ви донесат най-голяма печалба.

  Много от неопитните играчи допускат грешката да залагат прекалено рано в срещата, преди всеки от тимовете да е успял да разгърне пълния си потенциал. Това често води да изпуснати възможности или значителни загуби. Нашият съвет е винаги да изчаквате спокойно развоя на събитието и да следите как протича то, преди да поставите своя залог на живо.

 • 3. Залагайте на популярните първенства

  Въпреки че хандбалът е доста популярен в европейските страни, не всяка държава разполага с национално първенство, което да предлага добри възможности за печалба. За да постигнете най-голям успех при този тип залози, е добре да се доверявате само на престижни и популярни първенства. Там можете да намерите повече информация за всеки от отборите и да направите по-точни прогнози, поради елитното ниво на игра.

  Най-популярните първенства в момента включват Световното първенство по хандбал, Европейското първенство по Хандбал, Шампионската лига и Олимпийските игри. Най-квалифицираните професионални отбори пък може да намерите в националните лиги на Германия, Испания, Португалия, Полша, Унгария и Франция.

 • 4. Проверете за контузени играчи

  Поради бързината на игра, за представянето на хандбалните отбори има огромно значение наличието на опитни и умели играчи, които да допълват цялостната стратегия на отбора. Когато някой от ключовите състезатели бива контузен и не може да играе, това се отразява директно и върху представянето на неговия тим.

  Винаги преди да залагате на вашия фаворит проверявайте кои играчи отсъстват и дали тяхната липса може да повлияе върху крайния резултат на мача. По този начин, може да се ориентирате по-добре на кои срещи да играете, като ограничите загубите си значително.

FAQ

Нужно ли е да знам правилата за игра на хандбал преди да заложа?

Хандбалът съчетава множество елементи от най-различни други отборни спортове. Голяма част от хората залагат именно защото се увличат от динамиката на играта. Съветваме ви обаче, ако нямате предишни знания за този спорт, първо да разгледате неговите специфики, за да увеличите шансовете си за успешна прогноза.

Има ли пазари на живо на хандбал?

Да, хандбалът е един от спортовете, който предлага широк набор от опции за залози на живо. Много от тези пазари могат да ви донесат сериозни печалби, стига разбира се внимателно да сте анализирали двата отбора и да не залагате импулсивно.

Предлагат ли се бонуси за хандбал залози?

Да, има много сайтове, които предоставят разнообразие от спортни бонуси за залози на хандбал. В нашето ръководство сме ви предоставили списък с топ сайтовете, предлагащи най-добрите оферти в сферата.

Залозите на хандбал популярни ли са в България?

Макар и хандбалът да не е един от водещите игрови спортове в страната, напоследък все повече потребители избират именно тази дисциплина за поставянето на своите залози. Основната причина за това е, че хандбалът предлага множество интересни пазари за залози на живо.

Мога ли да направя големи печалби от залози на хандбал?

При хандбала могат да бъдат намерени едни от най-високите коефициенти на пазари в хазартната сфера. Ако смятате, че имате нужните познания да залагате на тази дисциплина, може да направите сериозни печалби от своите прогнози, стига разбира се те да се окажат правилни.

Кои са най-популярните хандбални шампионати, на които мога да залагам?

Най-престижните международни първенства включват Световното и Европейското първенство по хандбал, Олимпийските игри и Шампионската лига. Ако предпочитате да залагате на национални шампионати, най-добрите отбори в света могат да бъдат намерени в Немската Бундеслига, Португалската Първа Дивизия, Унгарската Първа Лига и Испанската лига Асобал.


Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност