Макар и в много държави волейболът да не е един от най-популярните спортове, в българското хазартно общество той е една от най-предпочитаните дисциплини за залагане. Поради това, всички сериозни букмейкъри в страната не пропускат шанса да включат волейболните срещи към техните предложения, предлагайки разнообразие от пазари с конкурентни коефициенти. В това ръководство сме ви предоставили набор от съвети и насоки за това как да изградите своята стратегия за залагане на волейбол, като сме описали за вас различните възможности, от които може да се възползвате при игра.


Волейбол залози – същност

Ако имате сериозни познания по волейбол и смятате, че разполагате с нужната информация за прогнозирането на такъв вид срещи, то тогава може да се възползвате от възможността да залагате и печелите на този спорт. Независимо дали имате любимо първенство или отбор, на който да се доверите, поставянето на волейболни залози може да се окаже една нелесна задача.

За да може да разберем как да играем на волейбол залози и да реализираме значителни печалби, трябва да първо да разгледаме каква е тяхната същност и кои са основните фактори, които влияят на изхода на волейболните срещи.

Волейболът не е от най-динамичните спортове, като от основно значение за победа е най-вече отборната игра и разбирателството между състезателите. Точно поради това, волейболът е една от дисциплините, които ви дават възможност да постигате висок процент на успех при залагане. В случай, че разполагате с нужната информация за предсказване развоя на събитието, вашият спортен анализ може да ви донесе значителни печалби. Повечето от залагащите на тази дисциплина разчитат предимно на сигурни срещи, в които лесно може да се прецени кой от двата претендента е в по-добра форма. По-популярните събития в тази сфера включват национални отбори, които се състезават на международни първенства. Доста играчи също следят италианската и руската суперлиги, където в момента играят едни от най-силните отбори в целия свят. Там може по-ясно да се предвиди кой тим има предимството, като това често води до висока парична възвръщаемост.

В случай, че и вие се интересувате от това да залагате и печелите от волейболни срещи, сме описали за вас набор от най-добрите възможности, които са налични в момента. По-нататък в нашето ръководство за залози ще разгледаме топ сайтовете, които ви предлагат опцията да залагате на волейболни мачове, както и различните пазари и стратегии, които са най-използвани при волейболните залози.


Водещите сайтове за залози на Волейбол

Bwin
100% Бонус До 50 лв.
Към Bwin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Palms Bet
100% Бонус До 200 лв.
Към Palms Bet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Efbet
100% Бонус До 400 лв.
Към Efbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Волейболът се радва на особено голямо популярност в България, като това предразполага големите букмейкърски компании да предлагат широк набор от опции за залози на този спорт. За да сте сигурни, че имате на разположение възможно най-подходящите възможности за залагане, трябва първо да изберете на коя хазартна платформа да се доверите при вашата игра.

Преди да направите това обаче, трябва внимателно да проверите дали сайтът, който сте избрали, ви позволява да се възползвате от високи спортни бонуси и предложения. Освен това, добра идея е и да прегледате дали той е лицензиран и одобрен от други играчи, за да може допълнително да се подсигурите, че вашите потенциални печалби ще бъдат изплатени без излишни усложнения.

Ако сте начинаещи в тази сфера и не сте напълно сигурни на кой букмейкър да се доверите при вашите залози, може да изберете някой от топ операторите, които сме подбрали за вас. В нашия списък, ще намерите най-добрите сайтове, в които може да се насладите на приятно изживяване и качествено обслужване, докато реализирате своите печалби.


Кои са най-известните и предпочитани пазари за залози на този спорт?

Преди да разгледаме водещите методи за залагане на волейбол, трябва първо да видим кои са най-предпочитаните опции за игра сред феновете. При доста спортове, голяма част от най-известните пазари се оказват и най-печеливши, като волейболът не прави изключение. За да може по-добре да се ориентирате на кои игрови елементи да поставяте своите средства, сме описали за вас топ предложенията за тази дисциплина.

 • На първо място се нарежда пазарът за „Победител“, който ви дава възможност да посочите кой отбор според вас ще спечели срещата. При по-сериозните първенства, изходът от волейболните мачове е доста оспорван, като големината на коефициентите за победа на двата отбора се доближават. Ако внимателно сте анализирали срещата и имате ясна идея кой ще доминира в срещата, пазарът за победител е една страхотна възможност да реализирате почти сигурна печалба.
 • Второ място по популярност при залозите за волейбол заема пазарът за „Точен брой сетове“, който дава възможност на играчите да прогнозират в колко сета ще се разиграе срещата. Ако смятате, че някой от двата отбора ще доминира напълно опонента си, тук може да предположите колко бързо той ще затвори играта. В случай, че двата отбора са равнопоставени и мислите, че срещата ще продължи до тайбрек, може да заложите на по-голям брой геймове и да реализирате добри печалби. Опцията за залози на точен брой сетове е подходяща за по-рискови играчи, като тя също предлага сравнително висока възвръщаемост.
 • „Общ брой точки“ е друг доста известен пазар, който може да ви даде сериозни възможности за печалба, в случай, че сте запознат с текущата формата на отборите. Когато срещата е оспорвана и двата тима се представят на високо ниво, вероятността в мача да се разиграят голям брой геймове, и съответно точки, се покачва. Ако смятате, че имате реалистична преценка за състоянието на играчите и начина, по който ще протече срещата, това е един от най-подходящите пазари, които може да използвате при своите залози.
 • Ако сте наясно със стила на игра на двата отбора и имате добра идея кой от тях ще започне по-силно срещата, може да се възползвате от пазара за „Победител в сет“. Отборите на високо ниво често използват по-агресивни стратегии на игра в началото на мача, като това може да подсигури тяхната победа в първия сет. Съветваме ви да залагате на тази опция само ако предварително сте анализирали силните страни и начина на игра на участващите тимове, за да постигате възможно най-голям успех при прогнозиране. Също така, имайте предвид, че понякога динамиката на играта предразполага наличието на неочаквани обрати в средата и края на мача. Освен ако не залагате на живо, най-сигурно е да заложите на победител само в първия сет.
 • Като един от най-предпочитаните пазари за залагане се нарежда и добре позната опция за „Хендикап“, като в този случай, тя е налична за всеки отделен сет. Тук може да се опитате да познаете с каква преднина вашият фаворит ще победи своя опонент, като се възползвате от високите коефициенти, които този пазар предлага. Опцията е налична с прогноза за под и над определен брой точки, като съответно, предлаганите коефициенти са по-високи за по-слабо оценения отбор.
 • На последно място сред най-популярните опции за залагане на волейбол ще разгледаме пазара за „Точен резултат“, който ви дава възможност да прогнозирате броя на спечелените сетове от двата отбора. При волейбола, в голяма част от мачовете се забелязва стандартния краен резултат 3-1, в полза на доминантния тим. Макар естеството на спорта да предразполага наличието на подобни резултати, не винаги може да разчитате, че изходът от играта ще е такъв. В много случаи, отборът, считан за аутсайдер, успява да покаже високо ниво на игра, като често това води до тайбрек, а понякога и до победа. Ако изберете да залагате на този пазар, трябва първо внимателно да анализирате формата на отборите и тяхната подготовка за мача.

Нашите съвети при волейбол залози

Както вече казахме, волейболът е един от спортовете, които зависят силно от нивото на отборна игра, която играчите показват. Именно поради това, залагането на такъв вид срещи има своите тънкости и крие определени рискове, които често могат да подведат начинаещите играчи. За да може да добиете по-добра представа за това как да печелим на волейбол и как да изградите своята стратегия за залози, сме ви предоставили набор от съвети, които да ви ръководят при избирането на спортни срещи и пазари, на които да играете.

 • 1. Проучете престижността на състезанието

  Волейболът е спорт, който предлага разнообразие от срещи от множество национални лиги и международни първенства на най-високо ниво. Като едни от най-интересните мачове в тази дисциплина, сблъсъците между национални отбори заемат ключово място при залозите на волейбол със своята престижност и качество на игра.

  Те са идеален избор както за начинаещи, така и за експертни играчи, тъй като повечето тимове не претърпяват сериозни промени в състава си в продължителни периоди от време. Това дава възможност за по-добър и обстоен анализ на формата на отборите, както и за по-сигурни крайни резултати. Освен Световния шампионат, други популярни международни състезания са Европейското първенство по волейбол, Лига на Нациите, както и небезизвестната Шампионска лига по волейбол.

  За разлика от други популярни отборни спортове, не всяка държава разполага с добре развит професионален волейболен шампионат. Въпреки това, има няколко страни, които се открояват с изключително високо ниво на вътрешни първенства, като настоящите лидери са Италия, Бразилия, Русия и Германия. Ако имате нужните познания за участващите отбори и желаете да поставяте залози на републикански лиги, ви съветваме да изберете някоя от по-горните опции. Наличието на по-добри отбори предразполага по-сигурното прогнозиране на срещи, като по този начин увеличавате шансовете си за печалба значително.

 • 2. Вижте статистиката преди срещата и формата на отборите

  Няма как да очаквате да постигнете успех при вашите волейболни залози, ако не разполагате с нужната информация за срещата преди нейното започване. Точно заради това трябва внимателно да анализирате всеки един от участващите отбори, като прегледате неговите последни изяви. Волейболът е спорт, при който моралът на играчите и тяхното желание да постигнат задружна победа имат основно значение за крайния резултат на срещите. Ако даден тим не се представя добре в последните си мачове поради вътрешно неразбирателство между играчите, добре е да не рискувате да поставяте залог на него, дори и да е абсолютен фаворит в конкретното събитие.

 • 3. Не пропускайте домакинския фактор

  За разлика от много други спортове, при които публиката няма пряка връзка с играчите, волейболните срещи винаги се провеждат в арени, където зрителите могат активно да подкрепят своя фаворит. Както вече казахме, поради основната роля на отборната игра в този тип мачове, моралът на всеки един от играчите е ключов за цялостното представяне на тима. При домакинските срещи, посрещащият отбор има предимство пред госта, като му е предоставена възможността освен да си почине по-добре преди началото на срещата, така и да се радва на подкрепата на своите фенове. При по-оспорваните двубои именно домакинският фактор може да предреши изхода от сблъсъка.

 • 4. Проверете за липсващи състезатели

  Когато някой от по-опитните и ключови състезатели отсъства, цялата динамика и стратегия на волейболния отбор се променя, като това често може да доведе до по-слабо представяне или грешки по време на игра. Макар и повечето тимове да разполагат с голям набор от резерви, липсата на някой от плеймейкърите може да доведе до неочакван развой на спортното събитие, правейки прогнозирането много по-трудно. Винаги преди да заложите на вашия отбор фаворит прегледайте дали всички ключови играчи са налични за срещата, като анализирате потенциалните последици от липсата на някой от тях.

 • 5. Прегледайте историята на директните сблъсъци

  При волейболните срещи, основен фактор за това как ще се развие играта имат стиловете на двата отбора и начинът, по който те се противопоставят. Всеки отбор следва различна стратегия, когато се изправя срещу различен опонент. В зависимост от спецификите на игра на двата тима, може успешно да прогнозирате крайният резултат на срещата като предположите кой от тях ще наложи своя стил над този на съперника. Историята на директните сблъсъци може да ви даде ясна представа за това, като ви предостави нужната информация, за да прецените как ще се развие предстоящото волейболно събитие.

FAQ

На кои волейбол събития да залагаме?

Съветваме ви да залагате само на волейболни мачове от най-престижните формати. Добри опции за това са международните шампионати, както и някои от държавните първенства, включително Руската, Италианската и Бразилската Суперлиги, както и Немската Бундеслига.

Къде да открием точни прогнози за волейбол залози?

В днешно време, може да намерите множество сайтове, които ви предоставят волейболни прогнози на най-високо ниво. Въпреки това, базирайте своето предположение основно на предварителния анализ на срещата, който сте направили, тъй като не винаги външните източници разполагат с достоверна информация.

Можем ли да залагаме на волейболни срещи, докато гледаме мачовете на живо?

Да, повечето големи букмейкъри в България предлагат опцията за залози на живо на волейбол, като може да се възползвате от разнообразие от пазари за сет при протичане на срещата.

По кои фактори да съдим за изхода на волейболните събития?

Факторите, които могат да бъдат решаващи за крайния резултат на волейболните мачове, са много, като на първо място седи способността на играчите да участват в отборната игра. Преди да поставите своя залог, проверете дали някой от ключовите състезатели е контузен или ще отсъства от двубоя и анализирайте как това би се отразило на представянето на вашия фаворит.

Мога ли да залагам на женски волейбол?

Не се ограничавайте само до мъжки волейболни първенства. Ако имате познания и в сферата на женския волейбол, може спокойно да поставяте своите залози на любимите си отбори, като следвате нашите насоки при изграждането на стратегия за залог.

Мога ли да използвам функции като cash out при волейбол залози?

Да, опцията за затварянето на залога е активна при залози на волейболни мачове както преди тяхното начало, така и на живо. Разбира се, букмейкърът трябва да поддържа тази функция в платформата си.

Предлагат ли онлайн букмейкърите бонуси за волейбол?

Да, въпреки че не са постоянни, тези бонуси могат да присъстват в сайта на даден оператор за конкретен мач или шампионат.


Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност