Крикетът е спорт, който в последните години става все по-популярен и игран в някои от най-големите страни в света. Макар той да не е разпространен толкова колкото други известни отборни дисциплини, все повече хора придобиват интерес към неговите специфични правила на игра. Това предразполага появата на много нови фенове, като голяма част от тях избират да залагат именно на него. В България, крикетът също започва да се харесва на все повече потребители, като големите букмейкъри не пропускат възможността да предложат разнообразие от опции за залози. Ако се интересувате от крикет и искате да разберете повече за това как да печелите от него, може да разгледате ръководството, което сме подготвили за вас. Тук ще разберете кои са някои от най-добрите места и пазари за залози на спорта, като също ще откриете информация за това как да изготвите своята стратегия за игра и да увеличите шансовете си за успех.


Същност на залозите на крикет

Крикетът е безспорно един от най-известните спортове с бухалка, като той се заражда още преди повече от 4 века. Също както други подобни дисциплини, първите наченки на дисциплината се появяват през средните векове в Англия, като неговите правила са се изменили значително през годините. Обликът на крикета, който познаваме в момента, се заформя чак в началото на 18 век, като тогава той започва да се разпространява в цялото Обединено Кралство. Първите записани правила на спорта датират от 1744 година. С разрастването на популярността му обаче, крикетът започва да се практикува във все повече страни, като през 19-ти век, той е пренесен в Северна Америка, Индия, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия и др.

Малко след това се провежда и първият международен мач между САЩ и Канада през 1844 г. През 1882 г. пък се заражда така-нареченият „тестов крикет“, който и до ден днешен се практикува в множество шампионати, като мачовете там са със значително по-голяма продължителност. През 1909 година се основава „Международната Крикет Конференция“, впоследствие преименувана на „Международен Съвет по Крикет“, която служи като регулаторен орган за професионалните състезания провеждани в сферата. С нарастването на популярността на дисциплината, през 1975 година се организира и първата Световна купа по крикет. В днешно време, доста рядко може да видим промяна в правилата на играта, като в повечето случаи срещите се играят във форматът Twenty20, където броят на оувърите е значително по-малък.

За да разберем как да залагаме и печелим от залози на този спорт, трябва да видим кои са основните фактори, които определят развоя на играта и печелившия отбор. Както повечето от вас вече знаят, в крикет мачовете се състезават по 11 играча от всяка страна. От най-голямо значение тук са „батерите“, които целят да ударят топката и да я изпратят в неудобна за противниковия отбор зона. След това, играчите от атакуващия отбор се опитват да реализират „рънове“, като тичат към срещуположните си уикети (вратички). Ако пък след удара на батера, топката бъде хваната без да е докоснала земята или защитникът я хване и уцели противниковия уикет, тогава атакуващият играч е „аут“.

Крикет срещите се разделят на части, наречени ининги. Всеки ининг съдържа по 50 оувъра, като срещите във формата на тестовия крикет могат да продължат от 3 до 5 дена. Ако те се разиграват във формата на Twenty20, мачът приключва след 20тия оувър, като победител е отборът с повече отбелязани рънове. Това е и причината, поради която повечето букмейкъри предлагат разнообразие от опции за залози както за оувъри, така и за ининги. Тук може да играете освен на резултат, също и на брой рънове в оувър и събаряне на уикет. Преди обаче да разгледаме по-подробно различните пазари за крикет, нека видим кои са най-добрите хазартни платформи, в които може да залагате на този спорт.


Най-добрите сайтове за залози на Крикет

Bet365
100% Бонус До 100 лв.
Към Bet365
Оферта Нова Сметка. До 100 лв в Бонус за Залози за нови клиенти в bet365. Мин. депозит 10 лв. Бонусът за Залози е достъпен за използване след уреждането на залози на стойност на квалифициращия депозит. Важат изисквания за минимални коефициенти и изключения за залози и методи за плащане. Печалбите изключват заложената сума в Бонус за Залози. +18 | Важат срокове и условия | Кодът BBCODE може да се използва по време на регистрация, но не променя условията на бонуса. #ad | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Bwin
100% Бонус До 50 лв.
Към Bwin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Winbet
550 лв. Бонус
Към Winbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Palms Bet
100% Бонус До 200 лв.
Към Palms Bet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Efbet
100% Бонус До 400 лв.
Към Efbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

С нарастването на популярността на крикета, все повече оператори в страната и по света започват да предлагат специални оферти и възможности за залози на дисциплината. Турнирите, които може да прогнозирате тук, са предимно интернационални, като някои букмейкъри предлагат и възможности за игра на държавните първенства на Англия, Австралия, ЮАР и др.

Едни от най-следените шампионати по крикет са Световната купа по крикет, Трофеят на шампионите, Т20 World Cup (световно първенства за формата Twenty20) и ICC International Cup (Международна купа на шампионите). От гореизброените, най-популярни са мачовете от световното първенство, което е и най-утвърденото и гледано крикет състезание в глобален мащаб. В зависимост от вашите знания и умения да прогнозирате срещите, може да печелите от залози на всички големи турнири в сферата.

Преди да направите това обаче, трябва първо да изберете букмейкър, на който да се доверите при своята игра. За да ви улесним с избора ви, сме ви предоставили списък с най-добрите сайтове за залози на крикет в България. Тук ще откриете някои от водещите оператори в страната, които ще ви предложат оптимални оферти и бонуси при игра, както и конкурентни коефициенти за избраните от вас пазари.


Списък на най-предпочитаните опции за залог

След като разгледахме какво представляват залозите на крикет е време да видим и кои са най-предпочитаните пазари сред залагащите в страната. В тази част на нашия наръчник за спортни залози сме описали някои от най-популярните опции, които могат да ви донесат оптимални печалби и множество шансове за победа. При крикет срещите, провеждани във формата на Twenty20, може да се възползвате и от изключително актуалните залози на живо, които в последните години стават все по-популярни сред потребителите. Независимо дали сте начинаещ или експерт в хазартната сфера, ви съветваме да прегледате опциите за игра, които сме описали по-долу. Те ще ви помогнат да се ориентирате какви възможности за печалба може да се открият пред вас в любимите ви крикет събития.

 • Краен победител
  Като най-популярен пазар при залозите на крикет се нарежда опцията за „Краен победител“. Тя ви позволява да предположите кой отбор ще се справи по-добре и ще спечели срещата след изтичане на определеният брой оувъри/ининги. В зависимост от формата, в която се играе мача, тук факторите за успешна прогноза варират. Ако събитието се провежда по правилата на Twenty20, победител ще е отбора, който започне срещата по-силно и успее да се наложи над опонента си по възможно най-бърз начин. При тестовия крикет, от основно значение е състоянието на двата отбора и психическата нагласа на състезателите. Тъй като срещите тук протичат в рамките на 3-5 дена, зрителите могат да освидетелстват множество обрати и промени в стратегията на двата тима. В зависимост от вашите познания за спорта и участниците, може да печелите от залози за „Краен победител“ от състезания и в двата формата. Коефициентите за тази опция са стандартни, като са съобразени с миналите представяния на отборите и техните шансове да спечелят срещата.
 • Общ брой рънове
  Пазарът за „Общ брой рънове“ ви дава възможността да прогнозирате под или над колко рънове ще се отбележат в срещата до нейното приключване. Това е една от най-популярните опции за залози на крикет, тъй като тя ви дава доста сериозни шансове за успех. В случай, че отборите са близки по умения и мачът е оспорван, често забелязваме и по-голям брой реализирани рънове. Друг фактор за прогнозирането на този пазар са уменията и нивото на батърите. По-елитните атакуващи играчи ще дадат повече шансове за отбелязване на рън на своя тим. Тук важи и обратното – ако отборите не разполагат с достатъчно квалифицирани батъри, независимо от това колко добри са другите играчи, в срещата ще бъдат реализирани повече аутове от обикновено.
 • Хендикап
  При залозите на крикет, хендикапите също са доста използвана опция от потребителите. Причината за това е, че в доста от престижните шампионати участват отбори на много високо ниво, като те често се доближават по умения и шансове за победа. Ако смятате, че дадена крикет среща ще е оспорвана и двата тима ще успеят да покажат качествена игра, тук имате възможност да реализирате своята прогноза. Изберете подходящото предимство за аутсайдера и може да спечелите залога си с доста добър коефициент.
 • Залози на оувър
  Както вече казахме, крикет мачовете се играят на оувъри, като през всеки един от тях, атакуващият отбор има право на 6 хвърляния. Залозите на оувър ви дават възможността да прогнозирате събитията, които ще се случат в следващата част от мача, като тук може да избирате опции за брой рънове, брой аутове, резултат и др. Пазарите за оувър са особено актуални, когато залагате на крикет мач на живо. Там може да подсигурите по-сериозни печалби, в зависимост от това дали анализирате правилно протичането на срещата. Ако имате задълбочени познания по крикет и смятате, че разполагате с нужните умения да предвидите как ще се развие следващият оувър от мача, тук може да реализирате печалби с високи коефициент. Въпреки че залозите на оувър са използвани предимно за срещите във формата Twenty20, почти всички букмейкъри ще ви предложат тези опция и за международни мачове по тестов крикет.
 • Най-добър батер
  Както изяснихме по-рано, батерите са едни от ключовите играчи за развоя на крикет събитията. Те са тези, които ръководят динамиката на играта и дават шансове на отбора си да реализират рънове. Това е и причината, поради която операторите не пропускат възможността да предложат на потребителите пазари за залог на батер. Опцията, която ще срещнете най-често, е „Най-добър батер“, като тя ви позволява да прогнозирате кой състезател ще реализира най-много успешни удари. Ако смятате, че някой от атакуващите играчи в избраната от вас среща се намира в много добра форма, тук може да заложите на него и да постигнете доста добри печалби. Коефициентите за тази опция са особено високи, като може да спечелите ставката си в пъти, ако предположението ви се окаже правилно.
 • Резултат в ининг / Кой ще спечели ининга?
  Този пазар се предлага за срещите от тестовия крикет, като той е една от най-популярните опции сред професионалистите залагащи на спорта. Причината за това е, че залозите на ининг ви дават възможност да направите точна оценка на определена част от срещата, като това покачва шансове ви за успех. Както вече казахме, мачовете при тестовия крикет се разиграват в продължение на дни, като представянето на двата отбора варира през различните части на срещата. Ако смятате, че даден тим ще се представи по-добре от опонента си в даден ининг, тук е мястото където може да реализирате своята прогноза. Коефициентите за „Точен резултат“ в ининг също са доста високи, като може да спечелите ставката си многократно, ако правилно анализирате играта на участниците.
 • Победител в шампионата
  Крикетът разполага с едни от най-престижните и добре организирани международни спортни шампионати. Ако играете на срещи от първенствата, които сме описали по-горе, съществува голяма вероятност да имате фаворит, който смятате, че ще спечели даденото състезание. В такъв случай, може да реализирате прогнозата си чрез пазара за „Победител в шампионата“, който ви дава възможност да посочите кой отбор ще се представи на най-високо ниво. Въпреки че предлаганите коефициенти тук са доста високи, това е и един от най-рисковите пазари за крикет. Съветваме ви да избирате тази опция само когато сте напълно сигурни, че любимият ви отбор ще успее да се наложи над конкурентите си и да спечели.

Съвети при залози на крикет

След като разгледахме възможните пазари за крикет, трябва да обърнем повече внимание на това кои са различните стратегии за залози на крикет мачове. Съветите, които сме приготвили за вас, ще ви помогнат да се ориентирате за кои неща да внимавате най-много, когато подготвяте залога си. Ако прегледате внимателно описаните по-долу фактори, ще може да подготвите своя анализ по-качествено и да увеличите шансовете си за успех.

 • 1. Запознайте се добре с отборите преди мача

  Както при повечето спортове, представянето на крикет отборите зависи от това каква стратегия за игра са си изградили те и колко добре се разбират състезателите помежду си. Съветваме ви винаги преди да поставите своя залог, да се запознаете със спецификите на всеки тим и неговите най-добри играчи.

  Вижте какъв е техният стил на игра и кои са най-силните им страни. Преценете как би се развил мачът спрямо стратегиите на отборите и започнете анализа си от там. Впоследствие, може да разгледате другите ключови фактори и да формулирате прогнозата си.

 • 2. Вижте в каква форма са те

  Освен да опознаете отборите, за да спечелите залога си трябва и да прецените в каква форма се намират те в момента. Тъй като крикета е доста популярна дисциплина, множество източници предлагат подробна информация за миналите срещи на тимовете и тяхното представяне. Освен това, в интернет може да намерите най-различни професионални крикет прогнози и подробни анализи на силата на отборите и техните шансове за победа в предстоящото събитие. Съветваме ви, когато залагате на крикет, да не разчитате единствено на популярността на отборите и очакванията на феновете. Ако забележите, че вашият фаворит не се представя толкова убедително напоследък, добре е да проверите какво може да повлияе на неговите шансове за победа преди да заложите. Така може да предотвратите потенциални загуби и да увеличите шансовете си за успех.

 • 3. Проучете статистиката помежду им

  При крикета, стратегията и стилът на игра са от основно значение за това кой отбор ще спечели събитието. Поради разнообразието и важността на всяка една от ролите, тимовете изграждат своят план за предстоящия мач спрямо индивидуалните умения на играчите и слабостите на противника. Именно поради това, често е трудно да се прецени кой тим ще успее да се наложи над опонента си, съдейки единствено по наличната информация за предстоящата среща. В такъв случай, добре е да прегледате историята на миналите сблъсъци между отборите, за да допълните своя анализ. По този начин, може да забележите определени тенденции в играта между участниците и да разберете кои фактори могат да окажат най-голямо значение за победата на вашия фаворит.

 • 4. Проверете за липсващи ключови състезатели

  Както вече споменахме по-рано, ключовите състезатели са тези, които могат да осигурят сериозно предимство на своя отбор и да създадат най-много възможности за защита или отбелязване на рън. Когато поставяте своя залог, винаги проверявайте дали вашият фаворит е в пълен състав. В противен случай, това може много сериозно да повлияе на стратегията на отбора и шансовете му да спечели срещата. Ако участниците са равнопоставени и топ батерът на вашия фаворит отсъства за предстоящия мач, това може сериозно да наклони везните в полза на аутсайдера. Липсата на ключови играчи е основният фактор за неефективното прилагане на стратегията за игра на изоставащия отбор, като това често може да се окаже разликата между победа и загуба.

 • 5. Нужно е да разбирате правилата на играта

  Както вече казахме, в зависимост от това в какъв формат се провежда шампионата, срещите могат да се разиграят както за часове, така и в продължение на дни. Ако залагате на първенство по правилата на Twenty20, основни фактори за правилното прогнозиране на срещата са уменията на двата отбора да вземат предимството и да наложат стила си на игра по време на събитието. При тестовия крикет обаче има много повече неща, за които трябва да внимавате, тъй като мачовете при него изискват много добра физическа и психическа подготовка. За да сте успешни в залозите на крикет, трябва добре да познавате правилата на играта. Това ще ви позволи да си създадете по-добра представа за начина, по който протичат събитията и вероятността избраните от вас пазари да се реализират по време на срещата. Ако сте начинаещ в този спорт, съветваме ви да не прибързвате с подготвянето на залози, а първо да се запознаете добре с правилата и спецификите на дисциплината. По този начин може значително да увеличите шансовете си за правилна прогноза и да си подсигурите по-високи печалби.

FAQ

Как да печелим със залози на крикет?

За да печелите от залози на крикет, трябва първо добре да опознаете спорта и професионалните отбори, които се състезават в сферата. След това трябва да подберете някоя от срещите, които мислите, че може да прогнозирате правилно, и да направите подробен анализ на събитието. По-горе сме ви дали повече информация за това как да подготвите своя залог и да увеличите шансовете си за успех.

Предлагат ли се бонуси за залози на крикет?

Да, почти всички големи букмейкъри предлагат на потребителите си разнообразие от пазари за крикет залози и страхотни бонус оферти. В нашето ръководство сме ви предоставили списък с най-популярните и надеждни сайтове, в които може да залагате и печелите на този спорт.

Кои са водещите крикет първенства?

Въпреки че доста държави разполагат със силни републикански първенства, повечето от престижните шампионати са международни. По-горе сме описали най-популярните състезания в сферата, някои от които включват Световното първенство по крикет, Трофеят на шампионите, Международната купа на шампионите и др.

На кои крикет мачове да залагам?

В зависимост от вашите познания за спорта, може да се възползвате от залози на шампионати във формата Twenty20, които се разиграват в рамките на 20 оувъра, или на такива на тестов крикет. Мачовете при тестовия крикет продължават значително по-дълго, като ви съветваме да играете на тях, само ако имате ясна представа за начина, по който ще се развие събитието през различните му части.

Мога ли да залагам на живо на крикет събития?

Почти всички големи букмейкъри в страната предлагат опцията за залози на живо на крикет. Тази опция важи както за тестовия крикет, така и за срещите по правилата на Twenty20. Не забравяйте обаче, че когато залагате в реално време, не трябва да се влияете от емоциите си и високите коефициенти, а да разчитате на своя анализ и стратегия за игра.

Кои са най-сигурните опции за игра?

Крикетът предлага някои доста рискови пазари, като тук също може да бъде открито и разнообразие от опции за игра, които ще ви дадат сравнително високи шансове за победа. Ако сте начинаещ в залозите на крикет, съветваме ви да се придържате към някои от по-стандартните опции като „Краен победите“, „Общ брой“ и „Хендикап“.


Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност