Залагането на Формула 1 е определено една от най-интересните и предизвикателни хазартни опции, които букмейкърите ви предоставят в днешно време. При повечето дисциплини потребителите могат да прогнозират резултата от събитието чрез директно сравнение на участниците и тяхната настояща форма. Класирането при автомобилните състезания обаче зависи от множество фактори, които включват както уменията на пилота, така и характеристики на неговия болид. Ако следите Формула 1 и сте добре запознати с правилата на спорта и участващите пилоти, има голяма вероятност и вие да проявите желанието да залагате на тази дисциплина. За да ви асистираме в това начинание, сме подготвили за вас набор от съвети и стратегии за игра на автомобилни спортове. В това ръководство ще откриете как протичат професионалните състезания с коли и за какво трябва да внимавате най-много, когато поставяте своя залог.


Залози на Формула 1 – Какво трябва да знаем?

Преди да се впуснем по-подробно в разглеждането на различните фактори, които могат да ви помогнат да спечелите ставката си, трябва първо да разгледаме някои от основните елементи на спорта. Както повечето от вас знаят, Формула 1 представлява най-големия автомобилен шампионат в света, при който се организират множество състезания на различни писти по целия свят. В зависимост от класирането на пилотите на всяко едно от тях, те събират точки, които се сумират и определят тяхната позиция в класирането в края на сезона. Повечето от водещите букмейкъри в страната ще ви предложат разнообразие от опции за залози както на отделните състезания, така и за сезона. В това ръководство ще разгледаме по какъв начин може да се възползвате от тях, за да спечелите.

Когато залагате на някое от състезанията във Формула 1, най-важното нещо е да познавате пистата, на която пилотите ще карат. Различните пилоти имат различни предпочитания откъм спецификите на терена, което може да предразположи някой от фаворитите да се представи по-добре от другите претенденти. Освен това, тук важна роля играе и подготовката на всеки от професионалистите за предстоящото събитие. В повечето случаи може да намерите публично оповестена информация за резултатите от техните тренировки, както и прогнози за представянето им в състезанието.

Освен индивидуалните възможности на пилотите обаче, друг много важен фактор за определяне на крайното класиране са характеристиките на всеки от болидите. Те биват модифицирани всяка година в съответствие с новите правила, които се въвеждат в шампионата. Информацията от тестовете на болидите може да бъде намерена в сайта на първенството, като там също се качват и последните новини преди началото на всяко от събитията.

Преди да разгледаме по-подробно различните стратегии за залози на Формула 1, трябва да видим какви възможности за игра предлагат операторите. Всяко събитие от шампионата се провежда в 2 части – квалификации и състезание. В квалификациите се определят пилотите, които впоследствие са допускани до следващия кръг, като реализират точки в класирането. Ако сте начинаещ в залозите на автомобилни състезания, добра идея е да играете предимно на пазари за квалификации, тъй като там може да си подсигурите потенциални печалби по-лесно. При залозите на състезания трябва да вземете в предвид и възможните проблеми, които могат да се появят в деня на събитието. Там пилотите могат да срещнат затруднения със старта или изпълняването на стратегията си, като може също да се случат неочаквани катастрофи или други аварии, свързани с неблагоприятни външни фактори. Преди да разгледаме по-подробно самите пазари обаче, нека видим кои са най-известните букмейкъри, при които потребителите избират да поставят своите залози.


Най-добрите онлайн букмейкъри за залози на Формула 1

Bet365
Към Bet365
18+ | Важат срокове и условия | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Bwin
100% Бонус До 50 лв.
Към Bwin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Winbet
550 лв. Бонус
Към Winbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Palms Bet
100% Бонус До 200 лв.
Към Palms Bet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Efbet
100% Бонус До 400 лв.
Към Efbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Състезателите във Формула 1 са безспорно най-елитните пилоти на високоскоростни автомобили в света. Въпреки че конструкцията на самия болид в повечето случаи е определящия фактор за крайното класиране на отборите, пилотите са тези, които допринасят за победата. Често, при обиколките във Формула 1, се отличават няколко топ състезатели, които се фаворити за крайното класиране и се борят за първото място през сезона. Това е основната причина букмейкърите да предлагат разнообразие от пазари за различните отбори, които да заинтересоват потребителя и да му осигурят най-подходящите възможности за залози.

Тъй като в България оперират едни от най-големите букмейкъри в света, залозите на Формула 1 са доста често срещана опция в повечето платформи. Ако сте начинаещ в това начинание и се чудите на коя компания да се доверите, сме приготвили за вас списък с водещите сайтове за залози на Формула 1 в страната. Тук ще откриете множество опции за игра, конкурентни коефициенти и страхотни бонуси, които могат да допринесат за вашето пълноценно изживяване.


Кои са най-известните и предпочитани пазари за залози на този спорт?

Автомобилните спортове се различават от другите спортни дисциплини поради специфичните условия, в които се провеждат състезанията и различните фактори, които влияят на крайното класиране на пилотите. Пазарите за Формула 1 ви дават възможността да залагате както на квалификации, така и на състезания, като може да намерите множество опции, които да се окажат печеливши за вас. За да ви помогнем да изберете подходящите събития и да постигнете успех в това начинание, сме описали за вас някои най-известните и предпочитани пазари за залози на Формула 1 в страната.

 • Победител
  На първо място се нарежда опцията за „Победител“, която ви дава възможност да изберете кой пилот ще завърши на първо място в предстоящото състезание или квалификациите преди неговото започване. Тъй като във всеки отбор в дисциплината участват по двама пилоти, тук може също да прогнозирате как ще се представи тимът като цяло и дали болидът разполага с нужните характеристики, за да вземе преднината. Ако имате фаворит за предстоящата обиколка и смятате, че той ще успее да се наложи над конкуренцията, тук е мястото, където може да осъществите залога си. Добре е да избирате този пазар само когато внимателно сте анализирали подготовката на пилотите и техните тестови времена на пистата, на която ще се проведе събитието.
 • Състезание между двама пилоти/отбори
  Тъй като във Формула 1 се състезават някои от най-елитните пилоти в света, тук често може да станете свидетели на съперничество между двама или повече професионалисти. Когато болидите са на достатъчно високо ниво, топ състезателите в сферата се борят за първото място в обиколката, като техните умения и времена се конкурират на повечето писти. Голяма част от потребителите проявяват интерес именно към представянето на елитните пилоти, които си съперничат за място в първите позиции. Това е и причината, поради която букмейкърите не пропускат възможността да предложат пазарите за „Състезание между двама пилоти/отбори“, с които може да прогнозирате кой от избраните участници ще отбележи по-добро време. По време на същинското състезание е добре да поставяте прогнозите си предимно на тима като цяло, а не на индивидуален пилот. Това е особено добра стратегия, в случаите, в които не се знае дали някой от състезателите няма да допусне грешка, която да повлияе на неговото лично представяне. Когато залагате на отбори, може допълнително да подсигурите печалбата си, като за този пазар се взима времето на пилотът, който е реализирал по-добро класиране.
 • Класиране в Топ 3/6/10
  Тъй като във Формула 1 участват десетки болиди и елитни състезатели, понякога е доста трудно да се предвиди кой от тях ще завърши на първо място. Поради тази причина, букмейкърите предлагат опцията за залози на „Класиране в Топ 3/6/10“, която може да ви даде допълнително сигурност при прогнозиране. Макар коефициентите да са значително по-ниски от тези за „Победител“, тук може да реализирате доста добри печалби, ако внимателно сте анализирали отборите в предстоящото състезание. Ако искате да заложите на някое събитие, но не сте напълно сигурни кой пилот ще финишира пред своите съперниците, тази опция ви дава възможността да увеличите шансовете си за успех.
 • Колко играчи ще завършат състезанието
  Това е един от специфичните пазари за Формула 1, който ви позволява да предположите колко от състезатели ще отпаднат и няма да успеят да завършат обиколките. Основен фактор за прогнозирането тук са условията, в които се провежда конкретното събитие и особеностите на пистата, които могат да попречат на пилотите да финишират. Ако решите да играете на тази опция, добре е първо да проверите резултатите от предишните състезания. Така ще откриете основните причини, поради които пилотите са изпитали проблеми при обиколките, като прецените дали тези фактори могат да повлияят на представянето им в предстоящото събитие. Въпреки че тук коефициентите са доста високи, това е и един от най-рисковите пазари, тъй като условията на провеждане на състезанието често не могат да бъдат предвидени с точност.
 • Печеливша дистанция
  Опцията за „Печеливша дистанция“ е един от най-предпочитаните под/над видове залози за Формула 1. Тук имате възможността да прогнозирате каква ще е разликата между първия и втория пилот финиширали състезанието, като най-често тя се измерва във време. Ако смятате, че някой от елитните пилоти е в топ форма за предстоящото събитие и ще успее да се наложи убедително над конкуренцията, това е пазара, с който може да осъществите своята прогноза. Добре е, когато залагате на него, да проверите кои са очакваните фаворити за крайното класиране в състезанието/квалификацията. По този начин може да видите кои пилоти имат най-голям шанс за победа и да прогнозирате тяхното време спрямо представянето им в предишните състезания на тази писта.
 • Победител за сезона
  Също както при повечето сериозни спортни шампионати, голяма част от феновете на Формула 1 се интересуват от класирането в края на сезона, като повечето от тях имат своите очаквания и прогнози за любимите си пилоти. Пазарът за „Победител за сезона“ ви дава шанса да заложите на това кой елитен пилот ще успее да реализира най-голям брой точки от различните събития и да вземе голямата купа. Почти всички букмейкърски компании ще ви предложат тази опция, като коефициентите за нея също са доста високи. Ако познавате добре спорта и смятате, че даден състезател ще се представи много по-добре от своите съперници през годината, тук може да осъществите доста добра печалба. Съветваме ви да избирате тази опция само когато сте напълно сигурни в оценката си, тъй като във Формула 1 участват най-добрите автомобилни пилоти в целия свят и голяма част от тях разполагат със реални шансове да спечелят първенството.

Нашите съвети при Залози на Formula 1

След като разгледахме някои от най-популярните печеливши залози на Formula 1, е редно да обърнем внимание и на подходящите стратегии, които ще ви донесат най-големи шансове за успех. Съветите, които сме подготвили за вас, ще ви помогнат да прецените кои пазари са подходящи за избраното от вас събитие и за какво трябва да внимавате най-много, когато подготвяте своя залог.

 • 1. Проверете новините преди състезанието

  Автомобилните спортове са дисциплина, която зависи както от представянето на пилота, така и от състоянието на болида. За да може даден отбор да спечели състезанието, пилотът и поддържащият екип трябва да се намират във върхова форма, като всичко по колата също трябва да е изрядно. Именно тези фактори са причината, поради която последните новини преди състезанията могат да окажат сериозно влияние върху вашата стратегия за успех.

  Ако при тестовите обиколки или в деня на състезанието се появят сериозни проблеми, това може да има голямо значение за представянето на вашия фаворит. Съветваме ви винаги да проверявате последните обявления преди началото на избраното от вас събитие, като на сайта на Формула 1 ще намерите най-важната информация за състоянието на болидите и отборите.

 • 2. Проучете формата на състезателите

  Въпреки че възможностите на болидите са в основата на доброто представяне на отборите, ако състезателите не успеят да използват техните предимства, това може да повлияе на крайното класиране. Въпреки че топ пилотите рядко допускат съществени грешки при обиколките, когато това се случи, шансът да се върнат обратно в състезанието и да вземат добра позиция намалява значително.

  За да подсигурите своя залог, трябва освен да проверите характеристиките на болида и състоянието на поддържащия екип, да проучите и настоящата форма на състезателите. Така може да направите качествена оценка на техните шансове за победа и допълнително да подсигурите своя успех.

 • 3. Вижте история на класиранията им на текущата писта

  Всяко състезание във Формула 1 се провежда на специфично обособена писта. Тъй като всяка една от тях разполага със своите особености и рискове по време на обиколките, те са от ключово значение за представянето на пилотите. Повечето от състезателите имат своите предпочитания откъм маршрута, на който се провеждат събитията, като това може да повлияе на тяхната стратегия и време на финиширане.

  Ако смятате, че в предстоящото състезание има няколко равнопоставени отбора, които имат реални шансове за победа, често текущата писта може да се окаже решаващият фактор за крайното класиране. Съветваме ви винаги преди да поставите своя залог да проверите историята на класиранията на водещите пилоти. По този начин, може да подобрите анализа си и да увеличите шансовете си за успех.

 • 4. Не пренебрегвайте фактора на метеорологичните условия

  Автомобилните състезания се провеждат на открито, като освен спецификите на пистата, тук важен фактор за класирането играят и метеорологичните условия, при които се провежда събитието. Ако времето е неблагоприятно се случват катастрофи, а в доста случаи на пистата излиза кола за сигурност, като играчите нямат право да се изпреварват, докато тя не се прибере. Това може да създаде трудности със стратегията на пилотите и да повлияе значително на крайното класиране.

  Ако сте начинаещ в залозите на Формула 1, ви съветваме да избягвате събития, които се очаква да се проведат в неподходящи метеорологични условия. По този начин може да избегнете потенциални загуби, като не играете на пазари, които могат да се окажат рискови в случая. Някои пилоти пък нямат проблеми с дъждовното време, което също е важен фактор при проучване на техните силни и слаби страни.

FAQ

Можем ли да гледаме Формула 1 на живо, докато залагаме?

На този етап повечето букмейкъри не предлагат опцията за лайф стрийм на Формула 1. Въпреки това, в последните години се говори все повече за имплементирането на пазари на живо при залозите на дисциплината, като се очаква те да бъдат реализирани в близкото бъдеще.

Как да печелим със залози на Formula 1?

За да осъществите печалба със залозите си на Формула 1, трябва да познавате както състоянието на всеки от отборите и болидите, така и настоящата форма на пилотите. След като внимателно сте анализирали предишните резултати на състезателите и сте прегледали информация за пистата и условията за каране, може да поставите своя залог и да спечелите.

Винаги ли да избираме залози за фаворитите?

Във Формула 1 могат да бъдат намерени най-елитните автомобилни отбори и пилоти в света, като някои от тях са се доказали като дългогодишни фаворити и експерти в сферата. Ако сте начинаещ в залозите на този спорт, ви съветваме да играете предимно на пазари за най-престижните тимове. Въпреки това, може да осъществите печалба и при залозите на по-малко известни състезатели, като разчитате на своите знания и анализ.

Къде можем да намерим актуални новини преди началото на състезанието?

Едно от предимствата на Формула 1 е, че организаторите разполагат с официален сайт, който е поддържан и обновяван преди всяко състезание. Там може да откриете както повече информация за състезателите, така и най-важните новини за предстоящото събитие.

На кое е по-добре да се залага – квалификации или състезания?

В зависимост от вашите знания, може да печелите както от пазари за квалификации, така и от тези за състезания. Ако сте начинаещ в залозите на Формула 1, ви съветваме да играете предимно на квалификации, тъй като там факторите, които могат да повлияят на крайното класиране, са по-малко.

Кои са основните фактори, които могат да повлияят на представянето на пилотите?

При състезанията във Формула 1 основни фактори са както формата на пилота и състоянието на неговия болид, така и условията, в които протичат обиколките. Когато подготвяте анализа си, не забравяйте да прегледате миналите класирания на пилотите на текущата писта и тестовите резултати, които са реализирали преди началото на събитието.


Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност