Американският футбол е един от най-известните спортове в Северна Америка. В последните години, той добива все по-голямо популярност в Азия и Европа, като множество букмейкъри у нас предлагат различни възможности за залози на тази дисциплина. Националната Футболна Лига, или НФЛ, е едно от най-гледаните държавни първенства по света, като голяма част от феновете на американски футбол придобиват интерес именно към залозите на професионални срещи.

Ако сте почитател на този спорт и смятате, че имате нужните знания, може да се възползвате от разнообразните опции за залози, които водещите букмейкъри в България предлагат. В нашето ръководство, сме ви предоставили цялата нужна информация, с която да разберете как може да залагате успешно на американски футбол. Тук ще откриете какво представляват залозите на тази дисциплина, както и кои са най-добрите места и оферти, от които може да се възползвате.


Залози на Американски футбол – какво представляват?

Залозите на американски футбол ви дават възможността да реализирате сериозни печалби чрез прогнозирането на предстоящи мачове в сферата. Също както при други отборни дисциплини, тук имате опцията да избирате на кои елементи от играта да поставяте залозите си. Особеното при този спорт обаче са интересните правила, които той съчетава.

Американският футбол се заражда в средата на 19 век, като той обединява някои от основните елементи на класическия футбол и ръгбито. За всеки един от участващите отбори излизат по 11 човека на полето, като позициите на всеки от играчите се определя спрямо тяхната роля в стратегията на тима. За разлика от ръгбито, американският футбол разполага с повече методи за подаване на топката и точкуване. Тук освен отбелязването на тъчдаун, всеки един от отборите може да се опита да реализира така-нареченият Фийлд гол (Field Goal). Това става когато играчът на позиция „кикър“ изрита топката между двата стълба на противниковата врата.

Важен фактор при залозите на този спорт е продължителността на срещите. При американския футбол, те са разделени на 4 времеви части, като общо мачът се играе за 60 минути. За разлика от други подобни спортове обаче, когато играта бъде прекъсната поради нарушение или отбелязване на точки, броячът се спира. Освен това, двата отбора почиват между всяка една от частите. Това означава, че често срещите от тази дисциплина са с продължителност 3 часа или повече, като те са значително по-дълги от мачовете при класическия футбол или ръгбито.

Специфичните правила на американския футбол ви дават възможността да залагате на изключително широко разнообразие от пазари. Залозите на живо също са доста предпочитана опция сред потребителите, като срещите в тази дисциплина често могат да претърпят множество обрати до изтичане на редовното време. Тук опциите, от които може да се възползвате, не се ограничават само до точки и краен резултат, а включват и множество пазари за четвърти, полувремена и играчи. По-надолу в ръководството ще намерите подробна информация за това кои са най-популярните места за залози на американски футбол, както и кои са най-предпочитаните опции за игра сред потребителите.


Най-добрите онлайн букмейкъри за залози на американски футбол

Bwin
100% Бонус До 50 лв.
Към Bwin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Palms Bet
100% Бонус До 200 лв.
Към Palms Bet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Efbet
100% Бонус До 400 лв.
Към Efbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Ако желаете да залагате на американски футбол, трябва първо да подберете на коя платформа да се доверите при своята игра. В България, почти всички сериозни букмейкъри предлагат голям набор от опции и оферти за залагане на тази дисциплина. Срещите, които предизвикват най-голям интерес в публиката, са тези от Националната футболна лига (НФЛ).

НФЛ е националното първенство по американски футбол на САЩ, което се състои от 32 елитни щатски отбора. Макар и множество сайтове да предлагат опции за залози на други големи лиги в сферата, потребителите в страната избират най-често залозите на НФЛ. Причината за това е, че при тях може по-лесно да се сдобиете с информация както за отборите, така и за предстоящите събития. Там също ще откриете и по-голямо разнообразие от опции, което може допълнително да увеличи вашите печалби.

Други елитни първенства, на които може да поставяте залозите си, са Канадската футболна лига (КФЛ) и Колежанската футболна лига на Щатите (NCAAF). Ако следите по-малко известни отбори или тепърва изгряващи звезди, голяма част от операторите ще ви дадат възможност за залози на тези две първенства. Въпреки че там опциите не винаги са толкова разнообразни, в зависимост от нивото на избрания от вас букмейкър, тук също може да реализирате добри печалби.

Ако тепърва започвате да залагате на американски футбол и се чудите кой букмейкър може да ви предложи най-добрите оферти, може да прегледате списъка, който сме приготвили за вас. В него сме подбрали топ сайтовете за залози на NFL, които ще ви предложат най-подходящите условия и бонуси при игра.


На кои пазари за американски футбол играчите залагат най-много?

След като разгледахме същността на залозите на американски футбол и най-добрите букмейкъри в сферата, трябва да обърнем внимание и на разнообразието от пазари, налични при игра. Както вече споменахме, всеки един потребител може да избира от множество опции за залагане, с които да прогнозира определени събития в предстоящия мач. За да може да се ориентирате в това как правилно да подготвите своя залог, сме описали за вас някои от най-популярните пазари за залози на американски футбол.

 • Краен победител

  На първо място по популярност при залозите на американски футбол се нарежда пазарът за „Краен победител“. Тук имате възможността да прогнозирате кой от двата отбора ще спечели мача след изтичане на редовното време и продължението. При срещите на елитните тимове, коефициентите се доближават, като тук не се предлага опция за равенство. Ако имате фаворит, който смятате, че ще се наложи над опонента си в предстоящия мач, пазарът за „Краен победител“ ви дава добра възможност да подсигурите своята печалба.
 • Хендикап

  Също както при други отборни дисциплини, американският футбол ви предоставя страхотни възможности за залози на хендикап. Ако някой от участващите отбори е считан за аутсайдер в срещата, букмейкърите често му дават доста добро предимство, като по този начин може да си подсигурите допълнителни печалби при залагане. Тук хендикапите са отворени и при залози на четвърт или полувреме. В зависимост от вашите знания за събитието, може да прогнозирате разликата в резултата в дадена част от мача или след неговия край и да се опитате да спечелите.
 • Общо точки/грешки/тъчдауни

  При залозите на американски футбол могат да бъдат намерени разнообразни опции, свързани с броя на реализираните точки, грешки и тъчдауни. Тук най-често опциите са във вида под/над, като в зависимост от динамичността на събитието може да реализирате сериозни печалби при правилна прогноза. При сблъсъците на по-равно поставени отбори, вероятността да се реализират повече точки е съответно по-голяма. Ако пък тимовете разполагат с много силни индивидуални играчи, броят на тъчдауните в повечето случаи също надвишава очакванията на публиката. В ситуации, когато някой от отборите не успее правилно да координира стратегията си, често забелязваме и голям брой грешки. Ако успеете правилно да анализирате срещата, може да се възползвате от някоя от по-горните опции, за да реализирате печалби с доста сериозни коефициенти.
 • Полувреме/краен резултат

  Друга изключително популярна опция сред залагащите на американски футбол е пазарът за „Полувреме/краен резултат“. За разлика от „Краен победител“, тук имате възможността да предвидите както кой ще спечели срещата, така и кой ще вземе предимството в първите две четвърти на мача. Ако имате ясна идея за това кой отбор ще започне срещата по-силно, може да се възползвате от високите коефициенти, които тази опция предлага. Не забравяйте обаче, че за да заложите успешно на „Полувреме/Краен резултат“, трябва много внимателно да сте опознали отборите и да сте анализирали срещата, като това често носи своите рискове.
 • Залог на четвърт/полувреме

  Американският футбол ви дава възможността да залагате както на пазари за мача като цяло, така и на всяка една отделна четвърт или полувреме. Този тип опции са най-популярни при залозите на живо, като чрез тях може да подсигурите своята печалба или да се възползвате от необикновено високи коефициенти. Тук може да намерите пазари за „Хендикап“, „Общ брой точки“, „Победител в четвърт/полувреме“ и др. Ако следите развоя на събитието и смятате, че може успешно да прогнозирате предстоящите една или две четвърти, залозите на четвърт/полувреме могат да ви дадат множество шансове за реализирането на добри печалби.
 • Залози за играч

  Американският футбол е спорт, в който могат да бъдат отличени множество елитни играчи на най-високо ниво. Именно поради това, голяма част от букмейкърите в страната предлагат серията пазари „Специални за играчи“, които ви дават възможност да предвидите представянето на всяка една от звездите на двата тима. Тук може да залагате на брой тъчдауни, успешни пасове, ръшинг ярдове и други, като при правилно прогнозиране, може да реализирате допълнителни печалби при своя залог.
 • Най-резултатна четвърт/полувреме

  Други интересни опции, които се радват на висока популярност сред залагащите на американски футбол, са пазарите „Най-резултатна четвърт“ и „Най-резултатно полувреме“. Тук потребителите могат да предположат коя част на мача ще бъде най-оспорвана. Ако смятате, че може правилно да прогнозирате през коя четвърт ще бъдат достигнати най-много точки, с пазарът за „Най-резултатна четвърт“ може да спечелите в пъти заложената сума. Ако пък имате ясна представа в кое полувреме ще бъдат реализирани повече попадения, опцията за „Най-резултатно полувреме“ ви дава възможност допълнително да подсигурите печалбата си.
 • Състезание

  На последно място при опциите за американски футбол ще разгледаме специфичните пазари тип „Състезание“, които ви дават възможност да заложите на това кой отбор ще достигне пръв до определен брой точки в мача. Тук букмейкърите предлагат най-различни възможности, започващи от 10 точки и достигайки 40. Ако имате добра идея за това кой от двата тима ще започне срещата по-силно, тук може да реализирате добри печалби с прогнозата си. Коефициентите за „Състезание“ не са особено високи, но за сметка на това, те ви дават възможност да подсигурите успеха си, в случай, че внимателно сте анализирали стратегиите на двата отбора предварително.

Топ съвети при залози на американски футбол

Големият набор от опции за залози на американски футбол ви дава най-различни възможности за успех. За да може обаче да оптимизирате печалбите си, трябва предварително да си изградите подходяща стратегия за залози на американски футбол. Както и при другите анализи в нашето ръководство за спортни залози, така и тук сме описали някои от топ съветите, които ще ви помогнат да ограничите загубите си и да увеличите шансовете си за печалба.

 • 1. Не залагайте под влиянието на емоциите си

  Американският футбол е изключително динамичен спорт, като срещите между равнопоставени отбори често предизвикват огромен интерес от страна на публиката. Ако решите да залагате обаче, не винаги е добра идея да правите това под въздействието на емоциите си. Винаги преди да подготвите своята ставка, анализирайте внимателно предстоящото събитие.

  Подгответе стратегията си спрямо факторите, които смятате, че ще изиграят най-голяма роля в него, като не се водите от личните си предпочитания или очаквания. Тук трябва особено много да внимавате при залозите на живо, тъй като при тях потребителите често допускат грешката да залагат импулсивно. За да може да избегнете потенциални загуби, винаги разчитайте на добре подготвена стратегия за игра.

 • 2. Обърнете внимание на домакинското предимство

  Както вече споменахме, срещите на американски футбол са изключително продължителни, което оказва сериозен психически натиск върху играчите. За разлика от други отборни спортове, тук домакинското предимство може да е ключов фактор за представянето на тимовете. Когато изготвяте своя анализ, вземете в предвид както формата на участниците, така и кой ще бъде домакин на мача. По този начин, може да увеличите точността на прогнозата си и съответно шансовете си за печалба.

 • 3. Проверете статистиката преди мача

  Американският футбол съдържа множество специфични елементи на игра, които са основни фактори за успешното прогнозиране на избраното от вас събитие. Почти всички големи букмейкъри предоставят на потребителите подробни статистики за отборите преди мача. Чрез тях може да си създадете по-добра представа за настоящата форма на двата тима, както и за техните шансове за победа. Съветваме ви също да преглеждате информация освен от хазартните платформи, така и от други надеждни онлайн източници.

 • 4. Следете новините и липсващите играчи

  При мачовете на най-добрите елитни отбори е от ключово значение кои играчи няма да бъдат налични за срещата. Винаги, когато подготвяте своя залог, проверявайте последните новини преди събитието и следете за контузени състезатели. Ако смятате, че двата отбора са равнопоставени и сблъсъкът ще е оспорван, проверете внимателно как протича тяхната подготовка.

  Често външните фактори могат да повлияят на изграждането на стратегия на отборите и да ви затруднят в прогнозирането на събитието. Ако имате фаворит, който смятате, че безусловно ще спечели предстоящия мач, първо проверете дали отборът е в пълен състав. В противен случай, ви съветваме да избягвате да поставяте големи залози, за да ограничите потенциални загуби.

 • 5. Проследете движението на коефициентите

  Коефициентите за пазари определят големината на печалбата ви, като при залозите на живо или преди по-големите събития, те могат да претърпят рязка промяна. Когато залагате в реално време, бъдете сигурни да проверите колко високи са коефициентите за избраната от вас опция, преди да поставите своя залог. Така може да регулирате рисковете по време на игра и да увеличите цялостните си печалби.

  Не забравяйте обаче, че не винаги движението на коефициентите може да отговаря на потенциалното представяне на двата отбора. Ако смятате, че аутсайдерът ще успее да реализира обрат в следващата част на срещата, може да се възползвате от залози на опции с високи коефициенти. Ако в такива ситуации прогнозата ви се окаже правилна, често може да спечелите в пъти заложената от вас сума.

FAQ

Как да печелим със залози на американски футбол?

Ако смятате, че разполагате с нужните знания, за да залагате на американски футбол, може да се опитате да прогнозирате някоя от предстоящите срещи в сферата и да спечелите. За това е нужно внимателно да опознаете участващите отбори и да подготвите подробен анализ на събитието. В нашето ръководство сме ви предоставили повече информация как може да направите това.

Трябва ли да разбирам правилата, за да залагам?

Американският футбол разполага с множество интересни и специфични правила, които са от основно значение за изграждането на стратегията на двата отбора. Препоръчително е да сте добре запознати с правилата на спорта, тъй като за залагане на някои от най-печелившите пазари се изисква подобрен анализ на играта.

Кои успешни стратегии за залози на NFL да използвам?

Добре е да изградите вашата стратегия на игра спрямо знанията ви за различните елементи на дисциплината. Преценете кои са най-силните ви страни и кои събития в срещата може да прогнозирате с най-голяма точност. След това, подберете подходящите пазари и поставете своя залог.

На кои пазари на американски футбол да залагам?

Американският футбол е спорт, който ви дава възможност да залагате на изключително голямо разнообразие от пазари. Тук може да се възползвате от някои стандартни опции като „Краен победител“ и „Брой точки“. Ако пък сте почитател на по-специфичните пазари, може да играете на „Състезание“ или залози за четвърт или полувреме.

Как да анализирам срещата и да подготвя своя залог?

Когато анализирате среща от първенство по американски футбол, трябва да вземете в предвид различните елементи на играта, които могат да окажат влияние върху потенциалния развой на събитието. Преди да подготвите своя залог е препоръчително да прегледате статистиките на двата отбора, както и последните новини и професионални прогнози за срещата.

За какво най-много да внимавам при залозите на американски футбол?

Разнообразието от опции за залагане на американски футбол предразполага голяма част от потребителите да грешат при изграждането на стратегия за игра. За да може да увеличите шансовете си за успех, ви съветваме да внимавате най-много с анализа си на двата отбора преди срещата, както и когато залагате на живо.


Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност