Разнообразието от спортове, на които можете да залагате в българската букмейкърска среда, е изключително голямо, като имате пълната свобода да играете на най-различни пазари свързани със спецификите на всяка дисциплина. Сред най-популярните опции за залози сред играчите в страната попада и тенисът. Този спорт предлага на зрителите интригуващи двубои и куриозни събития, а също така дава възможност за реализирането на сериозни печалби, в случай, че успеете правилно да прогнозирате развоя на срещата.

В нашата поредица от ръководства за залози сме подготвили и настоящият наръчник за залагания на тенис. В него сме ви предоставили най-важната информация за това как да изградите своята стратегия за игра, като сме подготвили за вас набор от ценни съвети относно основните фактори, определящи крайния резултат на срещата. Не сме спестили и нещата, за които трябва да внимавате най-много при поставянето на залог.


Какво представляват залозите на тенис събития?

Преди да разгледаме по-подробно как да изградите своята стратегия за печалба на тенис, трябва първо да обясним какво представляват залозите на този спорт и по какво се различава той от другите дисциплини.

За разлика от футбола, където главна роля заемат отборната игра и факторите, свързани с нея, тенисът е индивидуален спорт, в който основополагащи елементи са настоящата форма на играчите и тяхното представяне по време на срещата. Това е и една от причините, поради които залозите на тенис са толкова популярни в днешно време. Понякога, те дори задминават футболните залози по активност.

Друг основен фактор, поради който залозите на тенис са толкова предпочитани сред играчите в страната, е свързан с това, че те предлагат разнообразие от пазари, които не могат да бъдат намерени при почти нито един друг спорт. Тук може да залагате както на победител и точен резултат, така и на брой изиграни или спечелени геймове. Имате също и голям брой допълнителни опции, категоризирани като „Пазари за сет“, като в зависимост от това как ще протече срещата в различните сетове, можете да направите своята прогноза и да постигнете значителни печалби.

Като най-популярния индивидуален спорт, тенисът има една от най-развитите мрежи от фенове в целия свят. Това предразполага наличието на множество професионалисти, от които най-добрите могат да се отличат на по-големите турнири, организирани на световно ниво. Всеки почитател на хазарта може да избере своя фаворит от топ тенис играчите и да печели от спортни залози на негови мачове. В това ръководство можете да намерите подробна информация за това как да залагате на тенис и кои са най-добрите букмейкъри, през които да започнете това начинание.


Кои са най-добрите сайтове за залози на тенис?

Bet365
100% Бонус До 100 лв.
Към Bet365
Оферта Нова Сметка. До 100 лв в Бонус за Залози за нови клиенти в bet365. Мин. депозит 10 лв. Бонусът за Залози е достъпен за използване след уреждането на залози на стойност на квалифициращия депозит. Важат изисквания за минимални коефициенти и изключения за залози и методи за плащане. Печалбите изключват заложената сума в Бонус за Залози. +18 | Важат срокове и условия | Кодът BBCODE може да се използва по време на регистрация, но не променя условията на бонуса. #ad | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Bwin
100% Бонус До 50 лв.
Към Bwin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Winbet
550 лв. Бонус
Към Winbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Palms Bet
100% Бонус До 200 лв.
Към Palms Bet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Efbet
100% Бонус До 400 лв.
Към Efbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Както вече споменахме, почти всички големи букмейкърски компании в страната ви предлагат възможността да залагате на тенис в техните онлайн платформи. Поради голямото разнообразие от турнири и срещи в тази дисциплина, потребителите могат да избират от множество налични пазари с конкурентни коефициенти за срещите от различните тенис първенства.

Главните организации, които се занимават с провеждане на професионални турнири на най-високо ниво, са две. Мъжката асоциация, по-позната като ATP, отговаря за организирането на спортни състезания в редица големи градове по света. В зависимост от представянето на участниците, всеки тенис играч, събрал достатъчно точки от класиранията си, може да се яви на турнирите от „Големия Шлем“, които са 4 на брой и имат основна роля за определянето на световната ранглиста.

Женската федерация по тенис, или WTA, също самостоятелно организира провеждането на спортни състезания, като системата за набиране на точки и участие в серията Голям Шлем е почти същата като при ATP. Всеки един почитател на тениса може да залага както на срещи от Големия Шлем, така и на мачове от по-малките първенства, като повечето букмейкъри предлагат разнообразие от опции и за двете.

За да може да се възползвате от всички предимства при залагането на тенис, сме приготвили за вас списък с най-добрите сайтове в България, които ви дават възможност да играете в подходящи условия, с най-високите коефициенти, предлагани на пазара.


Списък на най-предпочитаните опции за залог

За да може качествено да изградите своята стратегия за залагане на тенис, трябва първо да разгледаме кои са най-предпочитаните и популярни пазари, които могат да ви донесат потенциално най-високите печалби. Независимо от това дали сте експерт в залозите на тенис или тепърва започвате своите начинания в сферата, списъкът от опции, който сме приготвили за вас, ще ви даде ясна представа за това кои са най-добрите възможности за постигането на успех при игра.

 • Като най-популярен избор сред играчите се нарежда пазарът за „Победител“, като в зависимост от това как завърши дадения тенис мач, може да спечелите своя залог, ако познаете победителя от срещата. За разлика от футбола, тук нямате опция за равенство, като коефициентите определени за всеки играч се формират спрямо неговото място в ранглистата и представянето му в последните няколко мача.
 • Ако се стремите към по-големи печалби и смятате, че имате нужните знания, за да предположите точния развой на събитията по време на срещата, може да се възползвате от друг много популярен пазар сред играчите – „Точен резултат“. В случай, че системата реши, че вашият фаворит има по-малки шансове да спечели двубоя, но вие имате ясна представа за това как ще протече мачът, можете да се възползвате от сравнително високите коефициенти, които този пазар ви предлага.
 • Друга изключително популярна опция сред играчите е пазарът за „Общ брой геймове“, който ви дава възможност да предположите колко продължителна ще е срещата. Макар тук коефициентите да не са толкова високи, тази опция ви дава възможност да реализирате почти сигурна печалба, в случай, че направите реалистична прогноза за това как ще протече събитието. Този пазар е изключително актуален, когато участващите тенисисти са равностойно поставени, като тогава често се стига до разиграването на повече сетове.
 • Залагането на „Хендикап“ също е доста предпочитана опция сред играчите в страната, като за разлика от отборните спортове, тук може по-лесно да се предвиди с колко гейма преднина вашият фаворит ще спечели мача. Този пазар също предлага сравнително високи коефициенти и възможност за печалба, като преди да решите да постави залог на него, трябва внимателно да сте анализирали сегашната форма на играчите и техните цялостни умения.
 • Освен основните пазари, залозите на тенис предлагат специфична категория от допълнителни опции наречена „Пазари За Сет“. Тук може да намерите някои по-нестандартни маркети, свързани с начина, по който ще се разиграе събитието в различните сетове.
 • Сред най-популярните избори за играчите се нарежда пазарът „Тайбрек в мача“, при който може да предположите дали играта ще се развие равностойно и да спечелите в пъти първоначално поставената сума, ако в срещата се стигне до тайбрек.
 • В случай, че сте почитател на по-нестандартните пазари, може да се възползвате от серията „Състезание“, където може да заложите на това кой играч пръв ще спечели определен брой геймове в сета.

Съвети при залози на тенис

След като подробно разгледахме същността на тенис залозите и най-популярните пазари, използвани от играчите, време е да разясним кои са някои от основните стъпки при поставянето на тенис залози. Тук ще оценим кои са спецификите на спорта, които имат най-голямо значение за провеждане на срещата, както и ще видим за кои фактори трябва най-много да се внимава преди оформянето на прогноза.

 • 1. Подгответе се за прогнозата си, анализирайки мача

  Първата стъпка за успешното реализиране на печалба при залагане на тенис е внимателното подготвяне на анализ на срещата, която сте избрали. Както вече казахме, тук трябва да се вземе в предвид моментната форма на играчите, както и да се разгледат техните силни и слаби страни.

 • 2. Следете формата на тенисистите

  Стандартният тенис мач е доста продължително събитие, което изисква от двамата съперници да поддържат постоянно ниво на игра и да показват качествата си. От основно значение за развитието на срещата има това колко добре подготвени са играчите за сблъсъка, като преди всичко трябва да се убедите, че вашият фаворит е имал достатъчно време да си почине от предишните си срещи и може да се представи на характерното за него ниво. Има много случаи, в които по-добрите играчи не могат да постигнат очакваните резултати, поради натрупала се умора, и често губят срещата именно заради това.

 • 3. Обърнете внимание на стила на игра

  Друг изключително важен елемент на играта, който трябва да разгледате преди да подготвите своята прогноза, е начинът на игра на двамата играчи. Всеки тенис професионалист си има свой собствен стил, който може да бъде определен като агресивен или дефанзивен. Агресивните играчи разчитат на опита и уменията си, за да търсят уинъри при всяка една добра възможност, като множеството от най-добрите състезатели са се пригодили именно към този начин на игра. Дефанзивните играчи пък обичат да изчакат своят опонент да сгреши, като внимателно анализират развоя на срещата и следят за възможности за реализиране на лесни точки.

  Преди да подготвите своя залог, изследвайте внимателно какъв стил практикува вашият фаворит и неговия опонент, и преценете как това ще се отрази на развитието на двубоя. Агресивният стил на игра принципно е по-рисков, но и по-печеливш, като топ тенис играчите могат да използват подобна стратегия, за да доминират своя опонент и да подсигурят победата си.

 • 4. Анализирайте на какъв корт даден тенисист е най-добър

  Не на последно място, от голямо значение за представянето на тенисистите е и корта, на който се провежда срещата. Различните турнири се играят на различен вид настилка, като в днешно време най-предпочитани опции са тревните покрития, твърдите покрития и червените кортове. Всеки един терен разполага с различни предимства и недостатъци, като повечето от професионалистите имат съответните предпочитания спрямо неговите свойства.

 • 5. Опитайте залог за изненадващ победител в малките турнири

  При тениса, може да залагате както на срещи от серията на Големия Шлем, така и на множество от по-малки първенства, които не са от съществено значение за глобалното класиране на играчите. Въпреки това, повечето от тези спортни състезания носят значителен брой точки, които дават възможност на състезателите да участват в по-сериозните първенства. Това често стимулира по-младите играчи да дадат всичко от себе си и понякога да спечелят срещи, в които са считани за абсолютни аутсайдери. Точно заради това, често най-големите печалби могат да бъдат реализирани чрез поставяне на залог на изненадващ победител в малките турнири, като коефициентите на печалба при тези срещи са в пъти по-високи в полза на по-слабо оценения играч.

 • 6. Опитайте права колонка с победи за топ тенис играчите

  Ако имате сериозни познания в сферата на тениса и се стремите да направите големи печалби при своите залози, ви съветваме да опитате да играете на права колонка на срещите на топ тенисисти. В повечето случаи, ако играчите не са много изморени от предишни турнири и се намират в добра форма, тяхната победа над по-слаби претенденти е почти сигурна. Макар и индивидуалните коефициенти в този случай да не са особено високи, използването на системи за залагане на тенис ви дава възможност да реализирате значителни печалби.

FAQ

Как да печелим от залози на тенис?

За да може успешно да реализирате печалба при поставянето на тенис залог, трябва внимателно да анализирате срещата и различните фактори, които могат да осигурят преднина на някой от двамата състезатели. В нашето ръководство сме ви предоставили подробна информация как да сторите това, като сме разгледали елементите на играта, които трябва да следите най-обстойно.

Мога ли да залагам на тенис, докато гледам мач на живо?

Да, повечето големи букмейкъри в страната предлагат опцията за тенис залози на живо. Ако решите да се възползвате от тази възможност, трябва да се постараете да бъдете обективни в оценката си и да не се влияете от емоциите, предизвикани от развоя на срещата. В случай, че се чудите как да печелим от залози на тенис на живо, може да разгледате категорията пазари за сет, която сме описали в нашето ръководство.

Има ли бонус оферти при залози на тенис?

Да, когато залагате на тенис, може да се възползвате от наличните бонуси за спорт, която избраната от вас платформа предлага. Също така, има множество сайтове, които предлагат специфични бонус оферти за тенис в определени промоционални периоди.

За какво трябва да внимавам най-много при залозите на тенис?

Когато залагате на тенис, трябва да следите както индивидуалните качества на състезателите и техните силни страни, така и текущата форма, в която те се намират. Винаги проверявайте последните няколко срещи на всеки от играчите преди да подготвите своя залог.

Какво представляват пазарите за сет?

Пазарите за сет са специална категория пазари за тенис, които ви дават възможността да печелите като залагате на разнообразие от интересни опции, свързани с развоя на събитието в конкретен сет.

На кои тенис турнири да залагам?

Ако следите само по-сериозните турнири, ви съветваме да залагате на мачове от Големия Шлем, като избирате сигурни срещи с топ тенис играчи. В случай, че имате по-дълбоки познания относно уменията на състезателите, може да се опитате да заложите на изненадващ победител в някое от по-малките първенства.


Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност