Ръгбито е един от най-популярните и харесвани спортове по света, като той се практикува и гледа предимно в Северна Америка и развитите западни държави. От средата на 19-ти век до сега, той заинтригува милиони зрители със своята динамична игра и интересни правила, които го правят изключително подходящ за залози. Въпреки че в България ръгбито не е сред най-известните дисциплини, букмейкърите в страната предлагат разнообразие от интересни възможности за залози на потребителите. Ако смятате, че имате нужните знания, за да залагате на ръгби, в това ръководство ще се запознаете с цялата информация за това как да постигнете успех при играта си.


Ръгби залози – същност

Преди да разгледаме различните опции и стратегии за залози на ръгби, трябва първо да видим какви възможности за успех ви предоставя тази дисциплина. Също както американския футбол, ръгбито съдържа множество интересни аспекти на игра, от които може да се възползвате, за да реализирате печалба.

Спортът се заражда още в средата на 19 век в Англия, като към този момент, той е разпространен в множество страни по целия свят. Ръгбито произлиза от един от най-ранните видове футбол, познат като „ръгби футбол“. От там, дисциплината се отделя, като се сформира специална федерация, която отговаря за организирането на големите турнири и първенства в сферата, като поставя основите на спорта, който познаваме в днешно време. Това също е причината, поради която ръгбито разполага с много сходни правила с американския и австралийския футбол.

Ръгби мачовете продължават 80 минути, като на терена излизат по 15 играча за двата отбора. Също както при класическия футбол, тук таймерът се спира само при почивката между двете полувремена. За разлика от американския футбол обаче, ръгби играчите имат право да подават топката само назад, като отбелязването на трай (аналогията на тъчдаун при американският футбол) се случва чак след като топката докосне земята. Организирането на атаките се осъществява като някой от нападателите вземе топката и пробие защитата на противника или топката е изритана напред от кикър.

В страни като Англия и Америка, ръгбито е считан за класически спорт, като много от наличните пазари могат да бъдат намерени и при други подобни дисциплини. В сравнение със спортове като американския футбол обаче, възможните опции не са толкова разнообразни. Тук липсват пазарите за играчи, като за сметка на това могат да бъдат поставени множество залози на трайове.

Операторите в България предлагат също и разнообразие от пазари за хендикап, брой точки и залози на полувремена, като в зависимост от знанията си, може да реализирате доста сериозни печалби. Ако имате желанието да залагате на ръгби, в следващата част на ръководството може да откриете някои от най-предпочитаните хазартни платформи за игра в страната.


Водещите сайтове за залози на Ръгби

Bet365
100% Бонус До 100 лв.
Към Bet365
Оферта Нова Сметка. До 100 лв в Бонус за Залози за нови клиенти в bet365. Мин. депозит 10 лв. Бонусът за Залози е достъпен за използване след уреждането на залози на стойност на квалифициращия депозит. Важат изисквания за минимални коефициенти и изключения за залози и методи за плащане. Печалбите изключват заложената сума в Бонус за Залози. +18 | Важат срокове и условия | Кодът BBCODE може да се използва по време на регистрация, но не променя условията на бонуса. #ad | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Bwin
100% Бонус До 50 лв.
Към Bwin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Winbet
550 лв. Бонус
Към Winbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Palms Bet
100% Бонус До 200 лв.
Към Palms Bet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Efbet
100% Бонус До 400 лв.
Към Efbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Въпреки че ръгбито не е толкова разпространено в България, почти всички големи оператори предлагат разнообразие от опции и оферти за залози на този спорт. Когато избирате на кой букмейкър да се доверите при игра, трябва първо да прегледате какви бонуси и пазари са налични при него и дали те отговарят на вашите очаквания като потребител.

Повечето от срещите, които ще намерите, се играят по правилата на Rugby Union (Ръгби Съюз) или Rugby League (Ръгби Лига). Най-популярните първенства, които се играят по правилата на Ръгби Съюз, са Световното първенство по ръгби (най-значимото и гледано ръгби събитие), Шампионатът на шестте нации (Англия, Франция, Ирландия, Италия, Шотландия и Уелс), както и някои от най-елитните държавни първенства (Англия, Франция, ЮАР и др.)

Състезанията, организирани по правилата на Ръгби Лига, са Световната купа по ръгби, която се провежда от 1954 г. насам с 16 участващи отбора, и Ръгби Лига на четирите нации, в които участват националните отбори на Англия, Шотландия, Австралия и Нова Зеландия. Някои от операторите също предлагат и възможности за залози на вътрешното първенство на Австралия, по-познато като NRL (National Rugby League).

Ако все още не сте избрали хазартна платформа, в която да играете, сме приготвили за вас списък с водещите сайтове за залози на ръгби. Тук ще откриете някои от най-големите и предпочитани букмейкъри сред потребителите, които ще ви осигурят условията за приятно и интересно преживяване.


Кои са най-известните и предпочитани пазари за залози на този спорт?

За да може да разберем как да печелим на ръгби, трябва да сме наясно с разнообразието от опции, които онлайн букмейкърите могат да ни предложат. В тази част на ръководството ще разгледаме най-предпочитаните пазари сред потребителите в страната. Те ще увеличат шансовете ви за успех, като ви предоставят шанса да се възползвате от високи коефициенти и интересни възможности за залагане.

 • Краен резултат
  Най-известният пазар сред залагащите на ръгби е опцията за „Краен резултат“. Тук трябва да познаете кой от двата отбора ще успее да се наложи над опонента си и да спечели срещата. Ако смятате, че разполагате с нужните знания и информация да предвидите развоя на събитието, „Краен резултат“ ви позволява да подсигурите печалбата си от залога. Коефициентите тук са стандартни, като не се предлага опция за равенство.
 • Хендикап
  Хендикапите също са изключително популярна опция сред залагащите на ръгби. В по-елитните първенства от сектора често се случва срещите да са доста оспорвани, като букмейкърите дават на аутсайдера сериозно предимство. Ако познавате добре и двата отбора, залозите на хендикап ви дават възможността да подсигурите своите печалби, като успешно прогнозирате разликата в точките в края на мача. При залозите на ръгби, може също да намерите пазари за хендикап на трайове, в зависимост от оператора, при който играете.
 • Полувреме/Краен резултат
  Друга интересна опция, която потребителите в страната избират при своите залози, е пазарът „Полувреме/Краен резултат“. Той ви дава възможността да познаете както крайния резултат от мача, така и кой ще е водещият отбор след края на първото полувреме. Ако имате ясна идея кой тим ще започне по-силно срещата и как ще завърши събитието след изтичане на редовното време, тук може да реализирате своята прогноза. Коефициентите за „Полувреме/Краен победител“ са значително по-големи от тези при пазара за победител в мача, като ви съветваме да поставяте своите залози само ако предварително сте подготвили подробен анализ на срещата.
 • Залози на Трайове
  Също както при американския футбол, при ръгбито едни от най-популярните опции за залози сред потребителите са свързани с броя на реализираните трайове от всеки отбор. Като основен начин за отбелязването на точки, те имат главня роля в определянето на победител от срещата. Елитните тимове разполагат с множество добри нападатели, които могат да се отличат със своите индивидуални способности и да допринесат за броя на реализираните трайове. Пазарите за трайове, които най-често присъстват в предложенията на операторите, са „Общ брой трайове“, „Трайове за отбор“ и „Трайове Хендикап“. В зависимост от знанията и преценката ви, тук може да заложите на това колко трайове ще отбележи някой от отборите и да увеличите значително своите печалби при правилна прогноза.
 • Залози на Полувреме
  За разлика от американския футбол, срещите при ръгбито не се играят в четвърти, а в две полувремена по 40 минути. Също както при други класически спортове, букмейкърите дават възможност на потребителите да залагат на разнообразие от пазари за полувремена. Този тип залози са особено популярни при играта на живо. Спрямо начина по който се развива срещата, може да се възползвате от сравнително високите коефициенти, които тези опции ви предлагат. Залозите на полувреме могат да ви донесат значителни печалби, ако предварително сте анализирали как може да се развие срещата и възможностите за печалба, които ще се открият по време на игра.
 • Общ брой точки
  Пазарът за „Общ брой точки“ също е изключително предпочитан сред залагащите на ръгби. Той ви дава възможност да предвидите колко оспорвана ще е предстоящата среща, като опциите в случая са във вида на под/над залози. От основно значение за броя на отбелязаните точки в ръгби мачовете е в каква форма се намират двата отбора. Ако те са близки по умения, шансът събитието да е по-оспорвано се покачва. В такива случаи, често забелязваме по-динамична игра от страна на претендентите, като това води и до повече отбелязани трайове и точки.

Нашите съвети при залози на ръгби

Ръгбито е класическа дисциплина, в която могат да бъдат намерени множество отбори на най-високо ниво. За да може да реализирате сериозни печалби от своите залози, трябва първо добре да опознаете участващите в срещата отбори. Освен това обаче, добре е да разбирате спецификите на спорта, които могат да се окажат ключови при развоя на събитието. За да ви помогнем с изграждането на успешна стратегия за ръгби, сме ви предоставили набор от съвети, които да ви ориентират в това начинание. В тази част на ръководството за залози ще откриете за какво трябва да внимавате най-много при анализирането на ръгби срещи, както и кои фактори могат да ви насочат към правилното прогнозиране на избрания от вас мач.

 • 1. Опознайте отборите, за които ще залагате

  Първото нещо, което трябва да направите, когато подготвяте своя ръгби залог, е да опознаете обстойно участващите отбори. Повечето от потребителите избират да играят на срещи на своите любими тимове, тъй като са наясно с техните силни и слаби страни и могат да направят точна оценка на тяхното потенциално представяне в мача.

  Съветваме ви да преглеждате информация както за вашия фаворит, така и за другия претендент в срещата. По този начин ще си изградите солидна основа за анализирането на мача.

 • 2. Не пропускайте да проверите времето

  Когато залагате на ръгби, времето е основен фактор, който не трябва да пропускате при вашия анализ. Повечето от ръгби срещите се играят на открито, което може сериозно да повлияе на представянето на играчите. Когато времето е благоприятно и скоро не е имало валежи, за състезателите е много по-лесно да подават и хващат топката, като се увеличава шансът за реализирането на успешна атака. В противен случай, броят на грешките от двата отбора се увеличава значително, като това може да повлияе на отбелязаните трайове и точки в мача.

  Ако решите да залагате на пазари, свързани с тях, задължително проверете в какви условия ще се разиграе срещата. По този начин може да ограничите загубите си значително, като избягвате да залагате на срещи, при които времето няма да е благоприятно за игра.

 • 3. Прочетете новините преди срещата

  При дисциплините и първенствата, в които участват елитни отбори, често се случва най-малките промени в стратегията на двата тима да повлияят за крайния резултат от срещата. Винаги преглеждайте последните новини преди избраното от вас събитие, за да се сдобиете с допълнителна информация за това в какви условия ще се разиграе то.

  Също така, ако някой от отборите обяви, че ключов играч ще отсъства за предстоящата среща, това може да окаже сериозно влияние върху стратегията на отбора и неговото представяне. Съветваме ви да избягвате да залагате на такива мачове, тъй като те често са по-трудни за прогнозиране и може да ограничат шансовете ви за успех.

 • 4. Прегледайте статистика и форма

  От основно значение за правилното анализиране на дадена ръгби среща е формата, в която се намират двата отбора. При по-големите шампионати, тимовете се доближават по умения и шансове за победа. За да може да разберете кой от тях ще се наложи над опонента си и ще спечели, трябва първо да разберете в колко добра форма се намира всеки от тях.

  Повечето букмейкъри предоставят на потребителите подробни статистики на предишните мачове на отборите, които могат да ви помогнат да прецените настоящата им форма. Съветваме ви да прегледате възможно най-много информация както от сайтовете на операторите, така и от други достоверни онлайн източници.

FAQ

На кои ръгби шампионати е най-добре да залагаме?

Повечето букмейкъри ви предоставят възможността да залагате на ръгби шампионати по правилата на Ръгби Лига и Ръгби Съюз. В зависимост от вашите познания в сферата, може да реализирате печалби от престижните турнири, организирани от най-големите световни и държавни федерации. В нашето ръководство сме разгледали най-елитните международни и републикански първенства, някои от които са Световното първенство по ръгби, Световната купа по ръгби и Шампионатът на шестте нации.

Къде да открием прогнози за ръгби мачове?

Множество онлайн източници предлагат на потребителите професионални прогнози за предстоящите ръгби събития. Въпреки това ви съветваме да не се доверявате единствено на експертно мнение при вашия анализ, тъй като то не винаги се оказва правилно.

Колко важно е времето при залозите на ръгби?

Ръгбито e един от малкото спортове на открито, при които времето е от основно значение за развоя на събитието. Когато условията за игра са неблагоприятни, често в мачовете се реализират по-малко трайове и точки, тъй като играчите допускат повече грешки поради външни фактори.

Кои пазари за ръгби са най-печеливши?

Операторите в страната предлагат на потребителите разнообразие от пазари за ръгби залози, някои от които са с доста добри коефициенти на печалба. Освен при играта на живо, може да осъществите значителна възвръщаемост при залозите на хендикап и трайове.

По какво се различава ръгбито от американския футбол?

Въпреки че и двете дисциплини произлизат от класическия английски спорт „ръгби футбол“, в днешно време те се различават както в правилата си, така и в стила на игра. Ръгби отборите се състоят от 15 човека, докато тези в американския футбол от 11, като защитното облекло е значително по-малко. Друга съществена разлика, която може да повлияе на начина ви на залагане, е, че срещите при ръгбито продължават 80 минути, докато тези при американският футбол често достигат 3 часа или повече.

Кои сайтове предлагат най-добрите бонуси за залози на ръгби?

Като при повечето други класически отборни дисциплини, големите букмейкъри в страната ви дават възможността да се възползвате от широк набор от бонуси за спорт при вашите ръгби залози. В нашето ръководство сме ви предоставили списък с най-предпочитаните сайтове за залози на ръгби, които предлагат най-добрите оферти и условия за игра в сектора.


Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност