Боксът е най-популярният боен спорт в днешно време, като срещите в тази дисциплина събират милиони зрители по целия свят. Широката фен база на бокса се радва на интересни и оспорвани мачове във всяка една категория. Това предразполага по-големите онлайн букмейкъри да предоставят възможността за разнообразни залози на този спорт.

Всеки един потребител в страната може да се възползва от най-различни оферти и пазари, с които да прави своите прогнози и да реализира значителни печалби от това начинание. Ако вие сте почитател на бокса и желаете да тествате уменията си при залагане, в това ръководство ще се сдобиете с цялата нужна информация как да направите това. По-надолу сме разгледали някои от най-добрите опции и места за залагане на бокс, като сме ви приготвили набор от най-добрите съвети, които да ви помогнат с изграждането на печеливша стратегия.


Същност на залозите на бокс

Боксът е един от най-старите и харесвани индивидуални спортове в целия свят, като зрителите се наслаждават на вълнуващи срещи във всяка една категория. Този спорт се заражда преди около 5000 години, като залозите винаги са били неизменна част от развитието на дисциплината. В днешно време, те са се превърнали в традиция в множество държави, като с навлизането на новите технологии и интернета в спортната сфера, все повече души придобиват интерес към хазартната страна на бокса.

Преди да се впуснем по-подробно в изследването на различните опции и стратегии за игра, трябва първо да разгледаме същността на боксовите залози.

Както вече знаем, боксовите мачове се играят в 12 рунда, в специално обособени за това рингове. Всеки един рунд продължава 3 минути, като мачът може да приключи преждевременно, ако един от двамата участници претърпи нокаут. Победител е състезателят, който е успял да нокаутира опонента си или е събрал повече точки от него в края на срещата.

Не всички боксови срещи обаче протичат по един и същ и начин. Тук от основно значение е тегловата категория, в която се провежда събитието. При по-тежките дивизии шансът изоставащият играч да успее да обърне мача в своя полза е много по-голям от тези при леките категории. Причината за това е, че се покачва вероятността нанасянето на силен удар да резултира в нокаут.

В зависимост от вашите предпочитания, може да реализирате успех от залози на срещи във всяка една категория. За да ви улесним с тази задача, сме приготвили за вас подробна информация относно игровите елементи, за които трябва да внимавате най-много по време на избраното от вас събитие. По-нататък в нашето ръководство за залагания сме описали различните пазари и стратегии, налични при бокса, като сме ви предоставили списък с най-добрите сайтове за залози на този спорт.


ТОП сайтове за залози на бокс

Bet365
100% Бонус До 100 лв.
Към Bet365
Оферта Нова Сметка. До 100 лв в Бонус за Залози за нови клиенти в bet365. Мин. депозит 10 лв. Бонусът за Залози е достъпен за използване след уреждането на залози на стойност на квалифициращия депозит. Важат изисквания за минимални коефициенти и изключения за залози и методи за плащане. Печалбите изключват заложената сума в Бонус за Залози. +18 | Важат срокове и условия | Кодът BBCODE може да се използва по време на регистрация, но не променя условията на бонуса. #ad | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Bwin
100% Бонус До 50 лв.
Към Bwin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Winbet
550 лв. Бонус
Към Winbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Palms Bet
100% Бонус До 200 лв.
Към Palms Bet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Efbet
100% Бонус До 400 лв.
Към Efbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Както вече казахме, боксът е разпространен по целия свят, като почти всички сериозни букмейкъри предлагат разнообразие от опции за залози на този спорт. Когато избираме оператор, на който да се доверим, трябва да обърнем внимание най-вече на бонусите и коефициентите за пазари, които той предлага. Също така, трябва да вземем предвид и това колко надежден и популярен е той сред играчите.

Потребителите в България могат да се възползват от широк набор от хазартни платформи, които се конкурират в офертите си за залози на бокс. Ако сте начинаещ в това начинание и се колебаете кой букмейкър за бокс залози да изберете при своята игра, сме приготвили за вас списък с най-актуалните сайтове, използвани от залагащите в страната.


Кои са най-известните пазари сред залагащите?

След като разгледахме някои от топ сайтовете за залози на бокс, е време да обърнем внимание на разнообразието от опции, които те предлагат. В тази част на ръководството ще намерите подробна информация за най-известните пазари сред залагащите. Тук може да откриете някои от най-добрите възможности за залози на боксови срещи, които могат да ви донесат значителни печалби с високи коефициенти и добри шансове за успех.

 • Краен победител

  На първо място по популярност сред залагащите на бокс се нарежда пазарът за „Краен победител“. Тук имате възможност да прогнозирате кой от двамата играчи ще успее да се наложи над опонента си и да спечели срещата. Ако имате любими състезатели и сте сигурни, че те ще победят в предстоящия мач, може да заложите на „Краен победител“ и да спечелите. При бокса рядко се случва абсолютният аутсайдер да успее да спечели срещата, затова ви съветваме да залагате само на събития, където има видима разлика в уменията на участниците. Макар и в този случай коефициентите да не са особено високи, по този начин може да си подсигурите допълнителни печалби от своя залог.
 • Точен метод на победа

  „Точен метод на победа“ е специфичен за бокса пазар, който ви позволява да прогнозирате както победителя от срещата, така и начина, по който той ще спечели. Мачове могат да приключат с нокаут, технически нокаут или техническо решение в бокса, като в този случай трябва познаете по какъв начин ще завърши събитието. Опцията за точен метод ви дава възможността да се възползвате от сравнително високи коефициенти, като ви съветваме да залагате на този пазар само ако познавате добре и двата претендента. Тук трябва да сте изключително прецизни в оценката си и внимателно да сте подготвили предварителен анализ на срещата.
 • Общ брой рундове

  Друг интересен боксов пазар е „Общ брой рундове“, при който може да прогнозирате броя на частите, в които ще се разиграе срещата. Тук разполагате със стандартната опция за над/под брой рундове, като в зависимост от участниците и категорията, коефициентите за този пазар варират. Трябва да отбележим, че по-равностойните мачове често се случва да продължават по-дълго. При по-тежките категории пък, шансовете срещата да приключи с нокаут или технически нокаут преди да е достигнат голям брой рундове са сравнително високи. За да може да реализирате печалба при пазара за „Общ брой рундове“, трябва внимателно да анализирате формата и уменията на двамата играчи и да прецените колко оспорван ще е сблъсъкът.
 • Залози на рунд

  Залозите на рунд са рисков пазар, който ви дава възможност да предвидите както кой ще спечели срещата, така и в кой рунд ще се случи това. За разлика от „Общ брой рундове“, тук повечето букмейкъри предлагат опцията за точно прогнозиране на частта, в която ще приключи събитието. Ако прогнозата ви се окаже правилна, имате шанса да спечелите ставката си в пъти. Въпреки това ви съветваме да използвате този пазар, само когато имате ясна представа за това как ще протече срещата и в кой рунд е най-вероятно вашият фаворит да спечели.
 • Ще се изиграят ли всички рундове?

  Тук трябва да предположите дали срещата ще приключи след като един от двамата играчи е нокаутиран или ще се стигне до съдийско решение. Този пазар зависи както от това колко равностойни са двамата участници, така и в коя категория се провежда срещата. При по-леките дивизии, шансовете да се изиграят всички рундове са значително по-големи, като коефициентите при тях са съответно по-ниски. Ако смятате, че състезателите ще успеят да поддържат постоянно ниво на игра, този пазар ви дава възможност да реализирате допълнителни печалби при вашия залог. Съветваме ви да залагате на тази опция, само ако предварително сте се запознали със стила на игра и формата на двамата играчи.
 • Начин на победа

  Пазарът за „Начин на победа“ ви позволява да предположите по какъв начин ще завърши срещата. За разлика от „Метод на победа“, тук няма значение кой от двамата участници ще победи, а как ще се случи това. Повечето букмейкъри предлагат опции за нокаут, технически нокаут или съдийско решение. „Начин на победа“ е един от най-предпочитаните пазари сред залагащите на бокс, поради високите коефициенти, които предлага и добрите шансове за печалба. Ако сте начинаещ в залозите на този спорт, това е една страхотна възможност за реализирането на успех при играта си.

За какво да внимаваме при залози на бокс?

За да постигнем успех при залозите си на бокс, трябва да вникнем в специфичните елементи на спорта, които го различават от останалите дисциплини. В тази част на ръководството ще разгледаме факторите, които оказват най-голямо влияние за протичането на боксовите мачове, и ще видим как можем да си изградим правилна стратегия за игра.

Независимо дали сте начинаещ или професионалист в тази сфера, съветите, които сме приготвили за вас, ще ви помогнат да се ориентирате по-добре в подготвянето на залога си и да повишите успеха си.

 • 1. Проверете статистиката на боксьорите в детайли

  Преди да заложите на избраната от вас среща, трябва първо внимателно да проверите статистиките на двамата боксьори. Те ще ви дадат нужната информация, с която да направите своята прогноза за мача. Когато анализирате боксови срещи, трябва да обърнете най-много внимание на мачовете, които състезателите са загубили в миналото. Това ще ви даде ясна представа за техните умения и съперниците, срещу които имат по-големи шансове да спечелят.

  Не забравяйте, че елитните боксьори рядко губят срещите си, като това често може да подлъже зрителите да се предоверят на своя фаворит. Ако искате да постигнете успех при залозите на бокс, трябва да сте наясно както със силните, така и със слабите страни и на двамата участници. По този начин, ще може да направите по-точна и обективна прогноза, като увеличите шансовете си за печалба.

 • 2. Разучете техния стил на игра

  Един от основните фактори, които определят развоя на боксовите събития, е стилът на игра на двамата участници. Всеки един боксьор, достигнал до върха на класациите, разполага със свой специфичен стил на игра, който го отличава от другите състезатели. Това е една от главните причини, поради които боксовите срещи могат да бъдат трудни за прогнозиране.

  Съветваме ви да се запознаете с различните стилове на игра и някои основни удари в бокса преди да поставите ставката си. За да постигнете успех при своите залози, трябва да можете качествено да оцените стила на игра на двамата участници и спрямо това да предвидите кой от тях ще се наложи над опонента си.

 • 3. Проучете техническите им възможности

  Стилът на състезателите се определя както от техните индивидуални умения, така и от техническите им възможности. В срещи, в които участниците са равнопоставени, тяхната способност да играят технично може да се окаже ключова за развоя на събитието. Както вече казахме по-рано, при професионалните мачове, всяка една грешка може да се окаже критична и да доведе до край на срещата.

  Преди да поставите своя залог, ви съветваме да проверите както стила на игра на двамата съперници, така и техническите умения. Това ще ви помогне да си създадете ясна представа за техните шансове за победа. По този начин, може също така да разберете кои мачове ще са по-трудни за прогнозиране и да увеличите шансовете си за успех.

 • 4. Внимавайте за скорошни контузии

  Независимо от това колко добър е даден боксьор, една скорошна контузия може да се окаже критична за неговото представяне в срещата. Професионалните боксови мачове са на най-високо ниво, като разликата в уменията на играчите не винаги е особено голяма. В такива случаи, ако фаворитът не е в достатъчно добра форма, събитието може да стане много трудно за прогнозиране.

  За да може да увеличите шансовете си за успех при залагане, ви съветваме да прегледате внимателно информацията за скорошни контузии и на двамата играчи. Добре е, ако сте начинаещ, да избягвате оспорвани срещи, в които някой от играчите е претърпял контузия във времето преди двубоя.

 • 5. Следете последните новини преди битката

  Факторите, които участват в разиграването на боксовите срещи невинаги са свързани само с уменията и стила на играчите. Тъй като това са събития, които събират милиони гледащи по целия свят, тяхното организиране понякога оказва сериозно влияние върху начина, по който ще се проведе срещата.

  В днешно време, организирането на професионален боксов мач (особено ако е за титла) може да отнеме месеци, а в някои случаи, дори и година. Точно поради това, първоначалните очаквания и прогнози за събитието може да се окажат неправилни. За да подсигурите своя залог, ви съветваме да следите последните новини преди избрания от вас сблъсък. По този начин, може да се сдобиете с достатъчно актуална информация, която да ви помогне да прогнозирате развоя на събитието.

FAQ

Как да печелим със залози на бокс?

Ако смятате, че разполагате с нужните знания и умения да прогнозирате боксовите сблъсъци, може да се опитате да предвидите техния развой и да спечелите. В нашето ръководство сме ви предоставили подробна информация как може да направите това.

Как да изберем победителя в един боксов сблъсък?

Професионалните боксови срещи често са оспорвани, като в доста случаи двамата състезатели имат сходни шансове да спечелят събитието. За да добиете по-добра представя кой играч ще се наложи над опонента си, трябва внимателно да прегледате статистиките преди мача и индивидуалният им стил на игра.

Удачни ли са залозите на живо на бокс?

Залозите на живо на бокс могат да ви донесат допълнителна сигурност при прогнозирането на дадено събитие. Въпреки че голяма част от пазарите остават заключени след започването на срещата, тук имате възможност за сериозни печалби. Съветваме ви да не се влияете от емоциите си и да сте обективни при поставянето на залози в реално време.

На кои мачове на бокс да залагам?

Повечето букмейкъри предлагат разнообразие от опции за залози на срещи от всяка една теглова категория. Ако сте начинаещ, ви съветваме да започнете своята игра с по-известни сблъсъци, тъй като при тях може да намерите по-подробна информация за срещата.

Кои пазари за бокс могат да ми донесат най-големи печалби?

Пазарите за бокс, които предлагат най-големи коефициенти при печалба, са „Метод на победа“ и „Залог на рунд“. Те ви дават възможност да познаете както кой ще спечели срещата, така и по какъв начин или в кой рунд ще се случи това. Тези пазари ви позволяват да прогнозирате два елемента на играта едновременно, като съответно рискът, който носят, и потенциалната печалба, са значително по-големи.

Кои фактори играят най-голямо роля при боксовите срещи?

За да може успешно да прогнозирате изхода от даден боксов мач, трябва да сте добре запознати както със стила на играчите, така и с тяхната текуща форма. Когато залагате на бокс, трябва да следите кой от бойците показва по-добра техника и успява да се наложи над опонента си. В нашето ръководство сме ви предоставили повече информация за някои от най-важните фактори при боксовите срещи.


Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност