Смесените бойни изкуства, или ММА, е боен спорт, който придобива огромна популярност сред феновете на спорта и потребителите на сайтовете за залагания в глобален мащаб. Той е считан за дисциплина, която обединява всички останали бойни изкуства в едно и предоставя на зрителите възможността да се насладят на интересни и динамични сблъсъци.

Напоследък, все повече залагащи в страната придобиват интерес именно към залозите на ММА, което предразполага повечето букмейкъри да предоставят голям набор от опции на играчите. В нашето ръководство сме описали основните аспекти на този спорт, както и стратегиите, които може да използвате, за да постигнете успех при вашите залози.


Какво представляват залозите на ММА битките?

Залозите на ММА се различават от тези при другите бойни спортове поради разнообразните и иновативни правила, които тази дисциплина предлага. Смесените бойни изкуства обединяват елементи на бокс, кикбокс, джиу-джитцу, борба и много други, като върху стила на игра на участниците не се налагат почти никакви ограничения. Срещите са динамични и интересни за гледане, предлагайки страхотни зрелища на почитателите.

Когато говорим за залози на ММА обаче няма как да не споменем, че от основно значение успешното прогнозиране на срещите са техничните умения на двамата съперници и специфичният им стил на игра. При смесените бойни изкуства са позволени както удари и граплинг, така и наземна борба. За разлика от други бойни дисциплини, професионалните ММА състезатели трябва да могат да владеят и трите аспекта на спорта. Много от елитните бойци имат предишни успехи при други бойни изкуства, като оформят стила си на игра спрямо уменията натрупани там. Често, именно тези разлики в стиловете може да ви помогне да прогнозирате кой участник има по-големи шансове да се наложи над своя опонент и да спечели.

Спортът, който днес познаваме като ММА, се заражда в края на 20 век, като за първа битка в тази дисциплина се счита мачът между боксьорът Мохамед Али и борецът Антонио Иноки през 1976 година. В началото на деветдесетте са основани и първите фондации за ММА боеве, Панкрейс (Pancrase) и Райзин (Rizin). Смесените бойни изкуства нашумяват обаче с появата на една друга организация, с която всички фенове на този спорт са запознати.

Ultimate Fighting Championship или UFC стартира през 1993 и започва своето развитие като най-голямата ММА компания в днешно време. На този етап, почти всички събития, на които може да залагате в българската букмейкърска среда, са организирани от нея, като там може да намерите и някои от най-добрите световно признати бойци.

Срещите между елитните играчи събират както огромна публика, така и вниманието на множество оператори и експерти. При тях може да се възползвате от широко разнообразие от опции за UFC залози и релевантни прогнози. За разлика от други бойни спортове, тук потребителите могат да залагат както на най-големите и очаквани събития, така и на по-малко популярни сред играчите мачове. Причината за това е, че влиянието на UFC в момента е толкова голямо, че дори и срещите между по-неопитни бойци предизвикват интерес у множество зрители. Това ви дава възможност да залагате на любимите си състезатели, без да се притеснявате за набора от опции и предложения, от които може да се възползвате в букмейкърското пространство.

Ако проявявате интерес към залозите на ММА и искате да разберете къде и как може да започнете своята игра, в следващата част на ръководството ще откриете кои са най-добрите сайтове, в които може да направите това.


Кои са най-добрите сайтове за залози на ММА?

Bet365
Към Bet365
18+ | Важат срокове и условия | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Bwin
100% Бонус До 50 лв.
Към Bwin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Winbet
550 лв. Бонус
Към Winbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Palms Bet
100% Бонус До 200 лв.
Към Palms Bet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Efbet
100% Бонус До 400 лв.
Към Efbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Разнообразието от платформи, които предлагат опции за залози на ММА срещи, е необятно. Събитията, организирани от UFC, включват голям набор от мачове, на които може да реализирате своите прогнози и да спечелите. За да сте сигурни, че разполагате с най-добрите възможности за постигане на успех, трябва първо да изберете на кой оператор да се доверите при игра.

В България, почти всички големи букмейкъри предлагат разнообразие от бонуси и конкурентни коефициенти за залози на ММА. Ако все още не сте избрали коя хазартна платформа да използвате, сме предоставили за вас списък с най-популярните сайтове за ММА залози сред потребителите. Тук ще откриете някои от най-надеждните оператори, като избирате от широк набор от оферти и възможности за игра.


Списък на най-предпочитаните опции за залог

Както казахме по-рано, смесените бойни изкуства предлагат на зрителите интересни срещи и заинтригуващи обрати. Поради естеството на спорта, мачовете не са особено дълги, като повечето опции, предлагани от водещите букмейкъри за България, включват стандартните пазари за бойни дисциплини. За да може да си създадете по-добра представа за това на кои от тях да залагате, сме описали за вас най-предпочитаните опции за залози на бойни спортове и ММА, които могат да ви донесат високи шансове за успех.

 • Краен победител

  Най-популярният пазар сред залагащите на ММА е опцията за „Краен Победител“. Тя ви дава възможността да прогнозирате кой от двамата състезатели ще спечели мача, като коефициентите за нея се определят спрямо очакванията на публиката. Поради широката популярност на ММА събитията, в много от случаите, любимецът на зрителите получава много по-голяма подкрепа. В такива ситуации, залогът за изненадващ победител може да ви донесе изключително висока печалба, ако фаворитът не успее да се наложи над опонента си. Когато залагате на „Краен победител“, трябва да прецените колко оспорвана ще бъде срещата и каква е вероятността всеки от играчите да я спечели. Ако забележите, че някой от бойците е преоценен от публиката, може да се възползвате от високите коефициенти, които се предлагат за победа на аутсайдера.
 • Общ брой рундове

  ММА срещите се играят в 5 рунда, като за разлика от други бойни дисциплини, тук мачовете са значително по-кратки. Въпреки това, играта е изключително динамична и събитието може да приключи по всяко едно време. Докато при бокса, например, срещата бива спряна след като един от съперниците е нокаутиран, при смесените бойни изкуства, правилата са малко по-различни. Тук, ролята на рефера е да прекрати двубоя след като някой от играчите не е в състояние да продължи срещата. Много от мачовете приключват преди да са изиграни всички рундове, което прави пазарът за „Общ брой рундове“ един от най-предпочитаните сред играчите. Тази опция ви дава възможността да прогнозирате под или над колко рунда ще продължи срещата, като основни фактори в случая са уменията и формата на двамата участници.
 • Метод на победа

  Смесените бойни изкуства обединяват основни елементи на множество други бойни дисциплини, което дава възможност на играчите да сложат край на срещата по най-различни начини. ММА мачовете приключват тогава, когато един от състезателите се предаде или реферът прекрати мача. Пазарът „Метод на победа“ ви дава възможността да предвиди как ще завърши срещата, като опциите, предлагани от букмейкърите, са нокаут, технически нокаут (когато реферът реши да прекрати мача), предаване или отсъждане (когато се изиграят всички рундове). Коефициентите за тази опция са доста високи, тъй като прогнозирането на изхода от мача не винаги е лесна задача. Ако имате добра идея за това как ще приключи събитието, пазарът за метод на победа може да ви донесе значителни печалби.
 • Да се изиграят всички рундове

  Това също е доста популярна опция сред залагащите на ММА, тъй като при по-оспорваните срещи често се случва победителят да бъде определен чрез решение на съдиите. Ако двамата играчи показват добра техника и не допускат грешки в защитата си, шансът да се изиграят всички рундове се покачва значително. В случаи, че предварително сте анализирали формата и уменията на бойците и смятате, че те ще се представят равностойно, това е една добра възможност да подсигурите печалбата си. Коефициентите за този пазар също са сравнително високи, като много експерти в сферата разчитат на тази опция при залозите си на ММА.
 • Хендикап

  Хендикапите за ММА се предлагат предимно за най-очакваните срещи в сферата, като те ви дават възможността да предвидите разликата в точките при съдийско решение. В този случай, на аутсайдера е дадено предимство от страна на оператора. Ако всички рундове се изиграят и двамата играчи са се представили равностойно, тук имате възможност да спечелите ставката си, стига разликата в точките да отговаря на избрания хендикап. Ако сте начинаещ в ММА залозите, този пазар е една много добра възможност да подсигурите печалба при играта си, като опцията е валидна само при най-големите събития в сферата.
 • Залог на рундове

  На последно място сред най-популярните пазари за залози на ММА ще разгледаме опцията „Залог на рундове“, която ви дава възможност да прогнозирате в кой рунд ще приключи срещата. Ако смятате, че вашият фаворит ще успее да се наложи над опонента си и да победи преди всички рундове да са се изиграли, тук може да предвидите в коя част на мача ще се случи това. Коефициентите, които букмейкърите предлагат за този пазар, са доста високи, като ви съветваме да играете само ако познавате добре и двамата играчи. Макар и залогът на рундове да е сравнително рисков, той може да ви донесе доста сериозни печалби.

Съвети при залози на ММА

След като разгледахме набора от опции, от които може да се възползвате при залозите си на ММА, е време да обърнем внимание на факторите, които играят основна роля при изграждането на стратегия. Съветите, които сме приготвили за вас, ще ви помогнат да си създадете ясна представа за елементите на играта, които са от най-важно значение за развоя на събитието. Те също ще ви помогнат да разберете кои срещи трябва да избягвате и как да се сдобиете с нужната информация, с която да анализирате избрания от вас мач.

 • 1. Опознайте двамата бойци

  ММА срещите са строго индивидуални, като от основно значение за техния завършек са уменията на двамата участници и тяхната способност да надиграят опонента си. Това е и причината, поради която трябва да опознаете добре участниците, ако искате да постигнете успех при залозите на тази дисциплина. Както казахме по-рано, почти всеки един от топ ММА професионалистите има минало в друга бойна дисциплина, като това предразполага играчите да се насочват към точно определен стил на игра. Това може да осигури значително предимство на някой от тях, като по този начин му гарантира по-добри шансове да спечели срещата.

  Факторите, които трябва да бъдат разгледани за прогнозирането на едно ММА събитие са изключително разнообразни. Те включват както текущата форма на двамата играчи, така и тяхната психическа нагласа и подготовка. Съветваме ви, преди да подготвите своя залог, да опознаете добре стилът на игра и формата на двамата играчи. Така ще можете да си създадете по-добра представа за това как ще се развие събитието.

 • 2. Проверете статистиката преди мача

  Статистиката, предоставена от букмейкърите, ще ви даде добра идея за това какви са шансовете на всеки от бойците да се наложи и да спечели срещата. Тази информация може допълнително да ви помогне да прецените кой от двамата е в по-добра форма, и съответно, с по-големи шансове да победи.

  Също както при други бойни дисциплини, топ ММА играчите много рядко губят мачовете си. Когато това се случи обаче, често забелязваме как те се завръщат в клетката в много по-добра форма и с много по-голямо желание за победа. Този феномен прави трудно прогнозирането на ММА мачове единствено чрез преглеждането на статистика. В този случай трябва да бъдат разгледани и други важни фактори, свързани с подготовката на бойците преди мача. Въпреки това ви съветваме внимателно да проверявате статистиките, предоставени преди срещата, за може да се сдобиете с допълнителна информация за потенциалното представяне на бойците.

 • 3. Разучете стиловете им на игра

  Както вече казахме, професионалните ММА играчи имат различни стилове на игра, предопределени от предишния им опит в бойните изкуства. За да успеете правилно да прогнозирате предстоящата среща, трябва внимателно да анализирате стратегиите за победа на всеки един от състезателите, като предварително разучите техничните им способности.

  След като сте определили стила им на игра, трябва да прецените кои са факторите, които могат да им донесат преднина в мача. По този начин ще придобиете реална представа за това как ще протече събитието, като поставите своя залог спрямо анализа, който сте подготвили предварително.

 • 4. Следете новините преди двубоя

  Поради нарастващата популярност на смесените бойни изкуства, организирането и провеждането на срещи често отнема значително време. Това може да повлияе на формата и психичната нагласа на двамата участници.

  За да сте сигурни, че разполагате с най-актуалната информация за играчите и условията, в които ще се проведе мачът, ви съветваме да следите последните новини преди двубоя. По този начин, може да подсигурите своя залог, като увеличите шансовете си за печалба.

FAQ

Къде да залагаме на MMA?

Може да залагате на ММА срещи в почти всички големи букмейкърски платформи в страната. Те ще ви дадат разнообразие от възможности за избор на срещи и пазари, на които да играете. В нашето ръководство сме ви предоставили списък с най-добрите сайтове за залози на ММА.

Коя е най-добрата стратегия за залози на ММА?

Когато изграждате своята стратегия за залози на ММА, трябва да предварително да анализирате избраната от вас среща. Опознайте добре двамата участника и преценете кои са основните фактори, които ще повлияят върху развоя на събитието. В ръководството може да намерите повече информация как да направите това.

За какво да внимавам при избора си на победител?

За да може успешно да прогнозирате победителя в избраната от вас ММА среща, трябва първо да опознаете стила на игра на двамата съперници. Прегледайте силните им страни и преценете какви шансове има всеки един от тях да се наложи над опонента си и да спечели срещата.

На кои ММА срещи да залагам?

Най-много възможности за печалба ще намерите при по-големите събития в сферата. Това включва мачовете на най-популярните ММА бойци, като там ще откриете разнообразие от пазари за залагания.

Къде мога да намеря актуални прогнози за предстоящите ММА събития?

Много български и чуждестранни сайтове предоставят експертни прогнози за ММА мачове. Въпреки това, не се предоверявайте на професионалното мнение, тъй като не всички срещи могат да бъдат прогнозирани с точност.

Кои са най-актуалните пазари при ММА сблъсъците?

За разлика от други бойни дисциплини, ММА срещите не разполагат с особено голямо разнообразие от опции за залог. Пазарите, които букмейкърите предлагат най-често, са „Краен победител“ и „Общ брой рундове“, като в нашето ръководство сме описали и други популярни пазари сред потребителите.


Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност