Бейзболът е един от най-популярните спортове в Северна Америка, като той се практикува активно и от голям брой души в България. Неговите интересни правила и начин на игра предоставят множество възможности за залози на тази дисциплина. Повечето букмейкъри в България предлагат разнообразие от опции за печалба на потребителите, като може да играете на срещи в първенствата на различни държави. Ако смятате, че имате нужните знания и умения да залагате на този спорт, в това ръководство може да намерите цялата нужна информация за това как да печелим на бейзбол. Тук ще откриете кои са най-добрите места, опции и стратегии за залози на бейзбол сред потребителите в страната, както и за кои фактори трябва да следите най-много, за да постигнете успех в своето начинание.


Същност на залозите на бейзбол

Залозите на бейзбол ви дават възможността да залагате на различните елементи на спорта, като предвиждате развоя на събитието и печелите. В днешно време, повечето оператори в страната предлагат залози на различни републикански първенства, като най-много възможности може да откриете за Американската МЛБ (Major League Baseball). В последните десетилетия, спортът се популяризира и в доста азиатски страни, като често може да откриете мачове на елитни отбори от Японската NPB (Nippon Professional Baseball) и корейската KBO (Korean Baseball Championship).

В много други европейски държави могат да бъдат намерени локални първенства на най-високо ниво. Нашата страна също разполага с професионална бейзбол лига, в лицето на Българската Бейзболна Лига. Въпреки това, тя все още не е на достатъчно високо ниво, за да може операторите да предлагат опции за залози на нея. Причината бейзболът да е толкова популярен в страни като САЩ и Англия е, че това са местата, в които дисциплината започва своето развитие. Първите наченки на появата на този спорт могат да бъдат проследени до началото на 19 век, когато емигранти пренасят част от правилата и идеите на бейзбола в Северна Америка. След като в началото на 20 век се организират някои големи федерации по бейзбол, спортът започва да добива все по-голяма известност в световен мащаб. Над 170 милиони души по целия свят следят и се интересуват от професионални бейзбол срещи, като тази бройка расте всяка година.

В днешно време, потребителите могат да залагат на множество пазари, свързани със специфичните елементи на игра на бейзбол. Тук може да избирате както победител в конференция или първенство, така и да прогнозирате общия брой точки в даден мач, броя рънове и други. Въпреки че в България залозите на бейзбол все още набират популярност сред потребителите, ако сте фен на спорта, може да изпробвате своите умения за прогнозиране и да осъществите реални печалби. Ако смятате, че имате нужните знания да прогнозирате професионални бейзболни срещи, в следващата част на ръководството ще откриете кои хазартни платформи предлагат най-добрите условия за залози на този спорт.


ТОП сайтове за залози на Бейзбол

Bet365
100% Бонус До 100 лв.
Към Bet365
Оферта Нова Сметка. До 100 лв в Бонус за Залози за нови клиенти в bet365. Мин. депозит 10 лв. Бонусът за Залози е достъпен за използване след уреждането на залози на стойност на квалифициращия депозит. Важат изисквания за минимални коефициенти и изключения за залози и методи за плащане. Печалбите изключват заложената сума в Бонус за Залози. +18 | Важат срокове и условия | Кодът BBCODE може да се използва по време на регистрация, но не променя условията на бонуса. #ad | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Bwin
100% Бонус До 50 лв.
Към Bwin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Winbet
550 лв. Бонус
Към Winbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Palms Bet
100% Бонус До 200 лв.
Към Palms Bet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Efbet
100% Бонус До 400 лв.
Към Efbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Поради голямата популярност на бейзбола, почти всички букмейкъри предлагат разнообразие от пазари и оферти, от които потребителите в страната могат да се възползват. Специфичното на бейзболните първенства е, че срещите се играят в точно определено време от годината. Стандартно, бейзболният сезон започва в края на март или началото на април и приключва в началото на октомври. Причината за това е, че мачовете в почти всички държавни шампионати се провеждат на открито, като времето играе основно роля за представянето на играчите.

Когато избирате хазартна платформа, на която да се доверите при своята игра, трябва да следите както какви опции предлага тя, така и дали разполага с достатъчно налични бонуси за спорт. Ако все още не сте избрали оператор, при който да поставяте своите залози, сме приготвили за вас списък с топ сайтовете за залози на бейзбол мачове в страната. Тук ще откриете някои от най-предпочитаните букмейкъри сред потребителите, които ще ви осигурят подходящи условия на игра и ще ви предложат най-актуалните опции и оферти в сферата.


Списък на най-предпочитаните опции за залог

След като разгледахме какво представляват залозите на бейзбол и къде може да успешно да реализирате своите прогнози, е време да обърнем внимание на разнообразието от опции за игра, налични за дисциплината. Събитията при този спорт се разиграват в 9 отделни части, наречени ининги. Поради естеството на спорта, при повечето букмейкъри преобладават опциите, свързани с резултата от събитието след неговото разиграване. В тази част на ръководството сме описали за вас някой от най-известните и печеливши пазари за залози на бейзбол, които могат да повишат шансовете ви за успех.

 • Краен победител
  Като най-предпочитана опция при залозите на бейзбол се нарежда пазарът за „Краен победител“, който ви дава възможност да прогнозирате кой от двата отбора ще спечели срещата. Ако имате фаворит, който смятате, че ще се наложи над опонента си и ще успее да победи, тук може да реализирате доста добра печалба. Коефициентите, които се предлагат за победител в бейзболните мачове, не са особено високи, като те зависят от това дали срещата се играе в конференция или на плейофи. Мачовете на най-високо класираните отбори често са по-оспорвани, тъй като тимовете са по-равнопоставени. В такива случаи е добре да залагате на „Краен победител“ само ако предварително сте анализирали формата на двата отбора и сте сигурни в преценката си за победител в срещата.
 • Хендикап/Runline
  Хендикапите при бейзбола се различават от тези при другите отборни дисциплини, поради специфичните правила на спорта. Тук по-често се среща опцията за Рънлайн (Runline), при която на един от отборите е дадено точно определено предимство. За разлика от стандартните хендикапи, в този случай потребителите нямат правото да избират разликата в резултата, а трябва да преценят дали даденото предимство отговаря на тяхната прогноза. Коефициентите за рънлайн са по-високи от тези при другите пазари за бейзбол, като е добре да залагате на тази опция само ако тя напълно покрива очакванията ви за предстоящото събитие.
 • Общ брой
  Друг много популярен пазар сред залагащите на бейзбол е опцията за „Общ брой“, която в този случай може да се отнася както за точки, така и за брой рънове. Средният брой точки, които се отбелязват в една бейзболна среща, е около 50. Повечето букмейкъри предлагат пазар за „Общ брой точки“, при който може да избирате под или над колко точки ще бъдат реализирани по време на мача. Ако смятате, че двата отбора ще се представят равностойно и срещата ще е оспорвана, може да заложите на по-голям брой точки и да спечелите. Ако пък мислите, че има значителна разлика в уменията на двата тима, залог на по-малък общ брой точки е удачен. Пазарът за общ брой рънове обаче зависи главно от индивидуалните умения на играчите. Когато залагате на него, трябва да прецените възможностите на всеки един от състезателите и спрямо тях да прогнозирате събитието.
 • Хоумрън за играч
  Отбелязването на хоумрън в една бейзболна среща не е лесна задача. В повечето срещи, двата отбора рядко отбелязват повече от 1 или 2 хоумръна, като това зависи главно от индивидуалните умения на страйкърите. Повечето големи букмейкъри предлагат пазара за „Хоумрън за играч“, който ви дава възможност да заложите на това кой играч ще успее да отбележи хоумрън в мача. Тук потребителите могат да се възползват от изключително високи коефициенти, като тази опция носи със себе си и доста голям риск. Ако смятате, че даден състезател се намира в достатъчно добра форма, за да успее да отбележи хоумрън, с пазара за „Хоумрън за играч“ може да спечелите ставката си в пъти. Използвайте тази опция само след като внимателно сте анализирали уменията на вашия фаворит.
 • Победител за сезона
  Бейзболните първенства предлагат страхотни зрелища на феновете, като почти всички отбори, участващи в тях, притежават нужните умения и възможности за спечелване на първенството. Това е и причината, поради която залозите на „Победител за сезона“ са толкова актуални при този спорт. След като са се изиграли всички мачове от отделните конференции, само най-елитните тимове остават да се борят за първото място в съответния шампионат. Ако имате фаворит, който смятате, че се намира в достатъчно добра форма, за да се наложи над другите отбори, тук може да реализирате печалба от своята прогноза. Поради големия брой участници, коефициентите за „Победител за сезона“ са изключително високи, като може да спечелите ставката си в пъти, ако преценката ви се окаже правилна.
 • Победител в конференция
  Преди да се стигне до плейофи, отборите от всяка конференция трябва да изиграят даден брой мачове помежду си и да се класират за следващата фаза. В МЛБ се организират 6 независими конференции, като във всяка от тях играят по 5 локални отбора. Тук имате възможността да прогнозирате кой тим ще успее да събере най-много точки в съответната конференция и да завърши на първо място, като предлаганите коефициенти за тази опция също са доста високи. За разлика от „Победител за сезона“, при конференциите често се случва някой от отборите да се отличава от останалите по умения и качества на играчите. Това ви дава по-големи шансове да реализирате успешна прогноза и съответно да спечелите залога. Повечето потребители, които избират този пазар се фокусират върху избрана от тях конференция, в която познават добре всички участници. По този начин, шансовете ви за успешен залог на „Победител в конференция“ се увеличават, като може да си подсигурите доста сериозна печалба.

Съвети при залози на бейзбол

След като разгледахме специфичните елементи на залагането на бейзбол и наличните пазари, предлагани от букмейкърите в страната, е редно да обърнем внимание и на факторите с основна роля при определянето на стратегия за игра. Съветите, които сме подготвили за вас, ще ви помогнат да си създадете ясна представа за нещата, за които трябва да внимавате най-много, когато залагате на бейзбол. По този начин ще подобрите анализа си на професионалните срещи в сектора и съответно ще увеличите шансовете си за успех.

 • 1. Залагайте на мачове от водещите лиги

  Както вече казахме, бейзболът е спорт, който се практикува главно в Северна Америка и Азия, като там могат да бъдат намерени и едни от най-елитните държавни първенства. Ако тепърва започвате да залагате на бейзбол, добра идея е да се фокусирате главно върху мачове от водещите лиги. При тях можете да намерите по-подробна информация за всеки от участващите отбори.

  Освен това, при по-големите и очаквани събития, букмейкърите често предлагат на потребителите и по-широк набор от опции за залози. Това може допълнително да увеличи възможностите ви за печалба и предлаганите коефициенти.

 • 2. Следете статистика и форма на отборите

  Най-важното нещо, което определя представянето на един професионален бейзболен отбор, е формата, в която той се намира. За да може да подобрите анализа си на мача, ви съветваме да проверявате статистиките, които букмейкърите ви предоставят преди започване на събитието. По този начин, може да се сдобиете с повече информация за представянето на тимовете в скорошните им мачове, като проследите начина им на игра.

  Освен това, добре е и да преглеждате професионални прогнози и допълнителна информация за срещата от други достоверни онлайн източници. По този начин може да си дадете ясна представа за това как ще се разиграе срещата и да увеличите шансовете си за победа.

 • 3. Проверете за отсъстващи играчи

  При по-елитните държавни първенства, индивидуалните умения на състезателите играят ключова роля за спечелване на срещата. Тъй като при тях често отборите са равнопоставени, представянето на един играч може да окаже огромно влияние върху развоя на мача и неговия завършек. Именно поради това ви съветваме да проверявате за отсъстващи играчи преди да поставите своя залог.

  Така може да избегнете срещи, които са по-трудни за прогнозиране, и по този начин да се предпазите от потенциални загуби. Независимо от това колко голяма е разликата в нивото на двата отбора, липсата на ключов и опитен играч може често да наклони везната в полза на аутсайдера.

 • 4. Следете промените в коефициентите преди началото на мачовете

  Популярността на бейзболните събития предразполага множество експерти да поставят своите залози малко преди започване на срещата.

  След преглеждане на последните новини на мача и внимателен анализ, голяма част от залагащите правят своите прогнози в последния момент, което води до значителни промени в коефициентите преди началото на мача. Желателно е да следите тяхното движение и да не избързвате със залога си, за да се възползвате оптимално от възможностите за печалба и да увеличите шансовете си за успех.

FAQ

Къде да залагаме на бейзбол на топ ставки?

Много от букмейкърите, опериращи в страната, ще ви предложат голямо разнообразие от пазари с високи коефициенти. Ако все още не сте избрали на кой сайт да се доверите при играта си, в нашето ръководство може да намерите списък с най-предпочитаните хазартни платформи за залози на бейзбол.

Кои са най-популярните бейзбол шампионати за залози?

Най-популярният шампионат за залози на бейзбол е американският МЛБ (Major League Baseball), която е една от най-гледаните и елитни лиги в целия свят. Въпреки това, може също да намерите доста добри възможности за печалба в азиатските държавни първенства на Япония и Корея. В зависимост от предпочитанията си, може да играете на множество популярни републикански шампионати в Северна Америка и Азия, като някои европейски страни също разполагат с много силни и престижни лиги.

Къде да потърсим MLB прогнози на живо?

Ако се интересувате от професионалните мнения за избраната от вас среща, може да се възползвате от прогнозите на живо, които някои букмейкъри и сайтове ви предлагат. В повечето случаи, информацията е налична както на английски, така и на български, като ви съветваме да проверите достоверността на източника, който използвате. Също така, не забравяйте, че професионалните прогнози не винаги се оказват правилни, така че не разчитайте единствено на тях за вашия анализ на срещата.

Какви пазари за бейзболни срещи мога да намеря?

При бейзболните срещи, букмейкърите ви предоставят някои от най-харесваните пазари за залози като „Краен победител“, „Общ брой“ и „Хендикап (Runline)“. Тук също може да се възползвате от високи коефициенти при опциите за победител в конференция или победител за сезона.

Кога се провеждат повечето бейзболни първенства?

Бейзболните срещи се играят на открит терен, което налага провеждането им в точно определено време от годината. В почти всички държави, бейзболният сезон започва в края на март и приключва в началото на октомври.

Актуални ли са залозите на живо при бейзбола?

Повечето букмейкъри не предлагат опцията за залози в реално време за бейзболните срещи, като изключения правят по-популярните и очаквани събития в сектора. Въпреки това, наличните пазари за залози на живо не се различават толкова много от тези преди започване на срещата. Тук обаче може да намерите опцията за залог на победител в следващ ининг или да прогнозирате колко точки ще бъдат отбелязани в него.


Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност