В последно време колоезденето се превръща в едно от любимите занимания на хората. Освен ползи за здравето, то предоставя страхотна алтернатива на автомобилния превоз и възможност за спортуване на открито. Като една от най-бързо развиващите физически активности в световен мащаб, професионалната сцена на дисциплината също се разраства значително. Напоследък, все повече потребители се насочват към залозите на колоездене, като букмейкърите предоставят голям набор от опции на играчите. Ако имате желанието да залагате на този спорт, в тази част от нашето ръководство за залози може да откриете какви възможности са налични при операторите в страната и как може да се възползвате от тях. Тук също сме разгледали най-печелившите пазари и стратегии за игра, както и сайтовете, които предлагат най-подходящи условия за залози.


Залози на колоездене – същност

Първите велосипедисти се появяват преди повече от 150 години, като професионалните състезания започват още през далечната 1868 година. През следващия век, колоезденето придобива огромна популярност, предоставяйки лесен и ефективен начин на превоз за хората в различните държави. Въпреки че в днешно време то се практикува по-скоро за здраве и удоволствие, традициите и отношението на хората към дисциплината са се запазили през годините. През последните десетилетия забелязваме как заинтересоваността към този спорт претърпява рязък скок в почти всички развити държави, като професионалната сфера също отбелязва сериозно развитие.

Международният Съюз на Велосипедистите се грижи за провеждането на почти всички големи колоездачни събития по света. Федерацията също организира и някои от най-престижните състезания в сферата, като елитни първенства могат да бъдат намерени почти във всяка една западноевропейска държава. Някои от най-известните събития в сектора включват добре познатите ни Тур дьо Франс, Обиколка на Италия (Giro d’Italia), Обиколка на Испания (Vuelta a España), както и Класикасима (Милано-Сан Ремо), Обиколка на Калифорния (Tour of California) и др. В България също се организират множество състезания по колоездене, като най-престижното е така-наречената „Обиколка на България“, която се провежда от почти век.

Интересното при шампионатите по колоездене е, че при по-голямата част от тях, играчите се състезават в отбори. Спрямо техните индивидуални способности и качества, те се класифицират като спринтьори, катерачи, времеви велосипедисти и all-rounder-и (цялостни състезателите).

 • Спринтьорите са велосипедисти, които са най-силни на кратки разстояния, като успяват да осигурят преднина на отбора си в даден участък от пистата.
 • Катерачите са най-ефективни при изкачването на стръмни склонове, като тяхната цел е да задържат и увеличат преднината на отбора си при по-труден терен.
 • Целта на времевите велосипедисти е да преминат дадена част от пистата за възможно най-малко време, като те могат най-добре да разпределят силите и уменията си и да оптимизират своето представянето.
 • All-rounder-ите, или цялостните велосипедисти, притежават съвкупност от умения, които ги правят подходящи за всяка една позиция. Принципно, този тип състезатели заемат лидерското място в отбора, като те могат да допринесат оптимално за резултата на тима.

При залозите на колоездене, потребителите трябва да вземат в предвид както индивидуалните умения на играчите, така и условията, в които се провежда състезанието. За разлика от други подобни спортове, при колоезденето няма точно определен терен, като всеки шампионат се провежда спрямо предпочитанията на местните организатори. За да постигнете успех при вашите залози, трябва да сте наясно със специфичните условия на игра и правилата, които всяко състезание налага на участниците. Това е причината, поради която букмейкърите предлагат предимно пазари, свързани с броя обиколки и времето на всеки индивидуален състезател или отбор. По-надолу в ръководството сме разгледали различните опции за залози на колоездене и стратегиите за игра, които са най-популярни в страната. Преди това обаче, нека видим кои са най-предпочитаните сайтове за залози на този спорт.


Водещите сайтове за залози на колоездене

Bet365
100% Бонус До 100 лв.
Към Bet365
Оферта Нова Сметка. До 100 лв в Бонус за Залози за нови клиенти в bet365. Мин. депозит 10 лв. Бонусът за Залози е достъпен за използване след уреждането на залози на стойност на квалифициращия депозит. Важат изисквания за минимални коефициенти и изключения за залози и методи за плащане. Печалбите изключват заложената сума в Бонус за Залози. +18 | Важат срокове и условия | Кодът BBCODE може да се използва по време на регистрация, но не променя условията на бонуса. #ad | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Bwin
100% Бонус До 50 лв.
Към Bwin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Winbet
550 лв. Бонус
Към Winbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Palms Bet
100% Бонус До 200 лв.
Към Palms Bet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Efbet
100% Бонус До 400 лв.
Към Efbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Колоезденето е една от изгряващите дисциплини, които чак в последните десетилетия започва да навлиза сериозно и в хазартната сфера. Това е причината, поради която големите букмейкъри предоставят различни опции за залози на този спорт. В България могат да бъдат намерени множество международни оператори, които не изпускат шанса да предложат на потребителите си разнообразни възможности за залози на колоездене.

В зависимост от вашите знания за спорта и предпочитания при игра, може да се доверите на някоя от топ хазартните компании в страната и да печелите от своите залози. За да ви улесним с избор ви, сме ви приготвили списък с водещите сайтове за залози на колелета, които ще ви осигурят множество интересни пазари и бонуси при игра.


На кои пазари за колоездене играчите залагат най-много?

Колоезденето определено е една от по-особените дисциплини за залагане, като букмейкърите предлагат пазари както за играчи, така и за отбори. В тази част на ръководството ще разгледаме най-популярните опции за игра сред потребителите, които могат да ви донесат допълнителна сигурност при залагане и завишени шансове за печалба.

 • Краен победител
  Естествено, на първо място при залозите на колоездене се нарежда пазарът за „Краен победител“. При състезанията с индивидуален характер, потребителите могат да прогнозират кой велосипедист ще успее да завърши с най-добро време. Тази опция е най-подходяща за залози на шампионати с по-малко участници, защото при тях може по-лесно да се отличат фаворитите с най-големи шансове за победа. Ако следите подготовката на даден велосипедист и смятате, че той ще успее да се представи по-добре от другите претенденти, чрез пазара за „Краен победител“ може да си осигурите доста добра печалба.
 • Най-добър катерач/спринтьор
  Както вече казахме, при сериозните отборни първенства по колоездене, играчите от всеки тим разпределят позициите си спрямо техните индивидуални умения. При професионалните обиколки, букмейкърите не пропускат възможността да предложат на потребителите опции за залози на играч. Двата най-популярни пазара тук са „Най-добър катерач“ и „Най-добър спринтьор“. Спрямо предварително определените роли на състезателите, при тези пазари може да прогнозирате кой професионалист ще успее да отбележи най-добро време за преминатия от него участък. Коефициентите за тези опции често са доста високи, като може да спечелите ставката си в пъти, ако прогнозата ви се окаже правилна.
 • Състезание между двама играчи
  При голяма част от шампионатите на колоездене може да забележите разнообразие от опции за състезание между двама от фаворитите в първенството. Като един от любимите пазари на залагащите, операторите избират най-високо поставените състезатели и дават възможност на потребителите да прогнозират кой от тях ще реализира по-добро време. Коефициентите тук са стандартни, като може да подсигурите допълнителна печалба от залога си, в случай, че сте добре запознати с настоящата форма на участващите велосипедисти.
 • Победител в етап/Най-много спечелени етапи
  Повечето сериозни първенства по колоездене се провеждат на етапи. Класираните от квалификационната фаза играчи се състезават за място в следващата част на шампионата, като всеки един етап разполага със свое собствено класиране. Пазарът за „Победител в етап“ ви дава възможност да прогнозирате кой велосипедист ще спечели следващата обиколка от състезанието, като тук коефициентите, предлагани от букмейкърите, също са доста високи. Ако пък имате фаворит, който смятате, че ще успее да отбележи най-много първи места в различните етапи, може да се възползвате от опцията за „Най-много спечелени етапи“. Пазарите за етап носят своите рискове, като е препоръчително да сте запознати с индивидуалните умения и форма на топ състезателите в избраната от вас обиколка.
 • Най-добър отбор
  Друг изключително популярен пазар сред залагащите на колоездене е опцията за „Най-добър отбор“. При елитните групови състезания, операторите ви дават възможността да заложите на тима, който смятате, че ще се представи най-успешно и ще спечели. Ако сте запознати с професионалистите в шампионата, тук може да се възползвате от вашите знания и да направите прогноза за това кой отбор ще се класира с най-добро време. Въпреки че тази опция изисква по-задълбочен анализ на състезанието, тя ви дава възможността да си подсигурите доста добра печалба.
 • Преднина на победителя
  При по-сериозните първенства, броят на квалифициралите се професионалисти е ограничен. Това предразполага наличието на повече елитни играчи, които се доближават по умения и физически възможности. Пазарът за „Преднина на победителя“ ви дава възможността да прогнозирате разликата между времената на състезателите, класирали се на първо и второ място. Тази опция е подходяща в случаите, в които смятате, че даден велосипедист ще успее да победи в шампионата със сериозна преднина. Добре е да избирате този пазар само когато имате сигурен фаворит за избраното от вас първенство, тъй като в противен случай, рискът да загубите се покачва.

Топ съвети при залози на колоездене

Залозите на колоездене ви предоставят множество възможности за печалба. От основно значение за успеха ви са знанията, които притежавате за участващите елитни велосипедисти, и условията на провеждане на избраното от вас състезание. За да ви помогнем да си изградите правилна стратегия за залози на колоездене, сме ви предоставили нашите топ съвети при подготвянето на прогноза. Те ще ви помогнат да завишите шансовете си за победа, като разгледаме някои от основните фактори при провеждането на такива събития.

 • 1. Залагайте на водещите състезания

  Популярността на колоезденето предразполага провеждането на множество състезания на най-различно ниво. Когато избирате на кой шампионат да поставите своите залози, е добре първо да проверите дали в него участват предимно професионалисти или просто любители на спорта. При елитните обиколи, може да направите по-точна прогноза за това как ще се развие събитието и кои ще бъдат лидерите в отделните етапи. Съветваме ви винаги да избирате водещи състезания при вашата игра, за да може да увеличите вероятността да реализирате успешен залог.

 • 2. Следете физическото състояние на колоездачите

  Колоезденето е изключително натоварваща дисциплина, която изисква от велосипедистите да поддържат постоянно ниво на физическа подготовка. Състоянието на всеки състезател преди обиколката е от ключово значение за неговото представяне в състезанието. Съветваме ви винаги да проверявате в каква форма се намират вашите фаворити преди започването на първенството, независимо от техните минали резултати. Дори и даден колоездач да се е доказал през годините като абсолютен фаворит, липсата на правилна подготовка може да повлияе сериозно на неговото крайно класиране.

 • 3. Следете психическото състояние на състезателите

  Професионалното колоездене изисква както добра физическа подготовка, така и изключително силна психика. Независимо в колко добра форма се намира даден велосипедист, ако той не е психически подготвен да даде всичко от себе си на предстоящото състезание, шансовете му за победа намаляват драстично. При по-дългите обиколки, често именно психическото състояние на състезателите оказва най-голямо влияние за тяхното представяне. Съветваме ви винаги да проверявате психическата нагласа на вашите фаворити преди да поставяте своите залози. Така може да подсигурите печалбите си, като избягвате да залагате на велосипедисти, които смятате, че не са достатъчно мотивирани да спечелят.

 • 4. Следете новините около събитията

  Също както при много други спортове, при колоезденето новините около събитията може да се окажат жизненоважни за оформянето на правилна прогноза. Ако вашият фаворит претърпи контузия преди състезанието или се появят други фактори, които могат да повлияят на неговото представяне, е желателно да не прибързвате с поставянето на ставката си. За да може правилно да анализирате как ще протече предстоящото събитие и да увеличите шансовете си за успех, трябва да разполагате с най-актуалната информация за състезателите преди старта на шампионата.

FAQ

Кои са най-известните състезания с колелета през годината?

Най-известното състезание по колоездене в днешно време е обиколката Тур Дьо Франс, което се провежда ежегодно на територията на Франция и съседните ѝ държави. Други изключително популярни и престижни състезания в сферата са Обиколката на Италия (Giro d'Italia) и Обиколката на Испания (Vuelta a España).

Къде да намерим топ коефициенти за залози на колоездене?

Много от големите букмейкърски компании в страната предлагат разнообразие от пазари за залози на колоездене. Поради голямата популярност на спорта в чужбина и у нас, повечето оператори ви предоставят възможността да се възползвате от конкурентни коефициенти за различните опции. В нашето ръководство ще намерите списък с водещите сайтове за залози на колоездене в България, които могат да ви осигурят подходящите условия за игра.

Предлагат ли сайтовете за залози бонуси за залози на състезания с колелета?

Да. Почти всички хазартни платформи предлагат спортни бонуси, които важат при залозите на колоездене. В зависимост от вашите предпочитания като играч, може да прегледате офертите на всеки един сайт и да прецените дали те отговарят на вашите очаквания. По-нагоре в ръководството сме ви предоставили списък с най-популярните сайтове за залози, в които може да се възползвате от спортен бонус.

Какви видове пазари са налични за първенствата по колоездене?

Пазарите за колоездене могат да бъдат разделени на два основни типа – пазари за играч и пазари за отбор. В зависимост от вашите знания за участващите състезатели, може да подберете опциите, които ще ви донесат най-големи шансове за победа и да заложите на тях.

Мога ли да залагам на живо на колоездене?

Повечето букмейкъри предлагат залози на живо само за най-престижните обиколки в сектора. Ако решите да се възползвате от тази опция, ще имате възможността да залагате на специфични пазари в реално време, с коефициенти, значително по-високи от обикновено.

Как да определя кой състезател ще реализира най-добро време в обиколката?

За да прецените кой състезател ще успее да вземе преднината и да спечели обиколката, трябва да се запознаете с индивидуалните умения на всички участници. Освен това, трябва да проверите нивото на тяхната физическа подготовка, както и психическото им състояние преди началото на събитието.


Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност