Въпреки че в България хокеят не е един от най-практикуваните спортове, при по-голямата част от букмейкърите ще забележите разнообразие от опции за залози на тази дисциплина. Причината за това е, че хокеят има множество почитатели в Северна Америка, както и в някои от по-развитите европейски страни. Прословутата NHL, или Националната Хокейна Лига, е едно от най-следените първенства в глобален мащаб.

Чрез навлизането на този спорт в интернет пространството през последните години, той придобива огромна популярност сред потребителите. В това ръководство ще разгледаме по-подробно какво представляват залозите на хокей и ще ви дадем нужната информация, за да може и вие да се възползвате от разнообразните опции, които този спорт предлага.


Същност на залозите на хокей на лед

Хокеят е спорт, който заинтересува зрителите с динамична игра и изненадващи обрати. Залозите допълнително допринасят за удоволствието от гледането на такива мачове, като създават атмосфера на вълнение сред играчите. Освен това, те ви предоставят възможността да реализирате реални печалби от срещи на любимите ви отбори. Преди да разгледаме различните опции и стратегии, които са налични при залозите на хокей, трябва първо да видим някои от основните фактори, които предразполагат толкова много зрители по цял свят да играят на мачове от тази дисциплина.

Хокеят е един от най-предпочитаните спортове в Северна Америка. Националната Хокейна Лига започва да привлича голям интерес още при създаването през 1917 година. За последното столетие тя набира достатъчно популярност, за да се превърне и в най-богатото първенство в света, включвайки 25 елитни отбора от САЩ и 7 от Канада. Друг известен хокеен шампионат е Континенталната Хокейна Лига, която пък събира 21 отбора от Русия и 7 от други държави. Повечето от големите букмейкърски компании ви предоставят възможността да залагате освен на тези две лиги, така и на други интересни първенства в Европа и по света.

Хокейните събития включват 2 отбора, като победителят се определя от крайния голов резултат. Залозите на хокей ви дават възможността да прогнозирате развоя на всяка среща, като избирате опции, свързани с представянето на всеки един от участниците. Друга специфика на тази дисциплина е, че мачовете се играят в 3 части, наречени третини. По-голямата част от операторите ви предлагат пазари за залог за всяка една от тях, като може да направите своя избор от опции спрямо личните си предпочитания и знания.

Ако сте решили, че хокеят е спортът, на който искате да изпробвате своите умения за прогнозиране, трябва внимателно да изберете на кой сайт за залози да се доверите при своята игра. Преди да разгледаме как да печелим на хокей, нека видим как можем най-добре да изберем подходящия сайт за залагане на този спорт.


ТОП сайтове за залози на хокей

Bwin
100% Бонус До 50 лв.
Към Bwin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Palms Bet
100% Бонус До 200 лв.
Към Palms Bet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Efbet
100% Бонус До 400 лв.
Към Efbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Към днешно време, всеки един потребител, желаещ да изпробва уменията си, може да се възползва от това да залага както на победител в дадена лига, така и на срещи между едни от най-добрите отбори в нея. Ако вземем за пример NHL, първенството разполага с няколко отделни конференции, състоящи се от професионалните тимове в дадена географска местност. В зависимост от вашите знания за тях, може да залагате както на победител на конференция, така и на победител в първенството като цяло.

Ако познавате по-малък брой отбори и желаете да залагате само на срещи на ваши фаворити, може да направите това през някои от платформите на водещите хазартни компании в страната. Голяма част от тях предлагат възможността да проверите различни професионални прогнози на хокей на лед за днес, както и подробни статистики за всеки от отборите. Независимо от вашите предпочитания, трябва внимателно да проверите сайта, на който ще се доверите, за да сте сигурни, че той разполага с достатъчно голям брой опции и добри коефициенти за залог.

В България оперират някои от най-големите букмейкъри на световно ниво, като по-голямата част от тях предлагат разнообразие от услуги, свързани със залози на хокей на лед. За съжаление обаче, доста от местните компании не разполагат с голям набор от опции за игра. Ако сте начинаещ и не разполагате с достатъчно информация относно най-добрите платформи, в които да започнете това начинание, може да разгледате списъка с топ сайтове за залози на хокей, който сме подготвили за вас.


Списък на най-предпочитаните опции за залог

След като разгледахме топ сайтовете за залози на хокей, е време да обърнем внимание и на друг много важен елемент за вашия успех при залагане. По подобие на наръчниците ни и за останалите спортове в нашето ръководство за залози, и тук сме включили информация за едни от основните параметри при онлайн залаганията. Това са пазарите, които носят най-добри печалби. Поради широката популярност на хокея, множество играчи по цял свят се възползват от разнообразието от опции за залагане на тази дисциплина. Ако тепърва започвате своята дейност в тази сфера и не сте сигурни на кои пазари е добре да залагате, сме описали за вас някои от най-популярните видове залози сред играчите. Те ще ви донесат допълнителна сигурност по време на вашата игра.

 • Краен победител

  На първо място се нарежда пазарът за „Краен победител“. Тази опция ви дава възможността да прогнозирате кой от двата отбора ще победи в срещата. Ако предположението ви се окаже правилно, може да спечелите ставката си, като тук най-висок коефициент предлага опцията за равенство. На този пазар е подходящо да залагате, в случаите, когато познавате обстойно и двата тима, и имате добра идея за това как ще се развие срещата.

  Повечето играчи избират да заложат на любимия си отбор, тъй като познават стила му на игра и могат ясно да предвидят как ще се представи той в дадената среща. Наред с това обаче, доста рядко срещите завършват наравно в редовното време, така че коефициентите е оправдан.
 • Точен резултат

  Друг много популярен пазар при тази дисциплина е опцията за „Точен резултат“. Тя ви дава възможност да прогнозирате броя на отбелязаните голове от всеки един отборите в края на срещата. Хокеят е изключително динамичен спорт, като куриозните резултати и обрати не са рядко срещани. Ако имате добра представа за това как ще завърши дадено хокейно събитие, може да се възползвате от пазара за точен резултат и да направите значителна печалба с високите коефициенти, които той предлага.
 • Хендикап

  Хендикапите също са доста предпочитани сред залагащите на хокей, тъй като в доста от срещите се случва по-доминантният отбор да печели с голяма разлика в резултата. Ако предварително сте прегледали наличната информация за мача и смятате, че вашият фаворит ще успее да се наложи над своя опонент, може да поставите залог на хендикап. В случай, че резултатът отговаря на вашата прогноза, може потенциално да си осигурите допълнителна печалба от срещата.
 • Най-резултатна третина

  Друг пазар, който е специфичен за залозите на хокей, е опцията за „Най-резултатна третина“. Този пазар ви дава възможността да реализирате доста добра печалба, ако прогнозирате правилно как ще се развие срещата в различните ѝ части. Доста хора избират именно тази опция за по-големите си залози, тъй като тя предлага сравнително високи коефициенти и добър шанс за печалба. В случай, че сте се сдобили с достатъчно информация за мача, може да се опитате да познаете в коя третина двата отбора ще са най-активни и да спечелите.
 • Общ брой голове

  Друг хокеен пазар, предлагащ високи коефициенти, е „Общ брой голове“. Повечето от елитните отбори отбелязват голям брой попадения в своите срещи, поради агресивния си стил на игра. Когато два такива тима се изправят един срещу друг, вероятността общият брой голове в края на срещата да надвишава стандартните очаквания е доста голям. Именно на такива събития могат да бъдат реализирани едни от най-сериозните печалби.

  За да може да постигнете успех при този пазар, трябва предварително да разучите двата участника и да прецените тяхната форма преди двубоя.
 • Пазари за третини

  Ако сте фен на по-нестандартните опции за залог, хокеят ви предоставя едни от най-интересните пазари за третини. Тук може да прогнозирате кой отбор ще води в резултата в края на всеки период, както и колко гола ще отбележи всеки от участниците.

  Опциите за Хендикап, както и „Първи/последен гол“, са налични за всяка част от срещата, като може също да играете и на „И двата отбора да вкарат“, ако смятате, че дадената третина ще бъде резултатна за участващите тимове.

Съвети при залози на хокей на лед

Хокеят има много общи характеристики с други популярни отборни спортове. Всеки един хокеен отбор разполага с 5 основни позиции, включващи вратар, център, крила, защитници и нападатели, придружавани от други подпомагащи роли. За всеки тим играят по 6 човека на полето. В зависимост от нивото на отборна игра, която те показват, може да направите своето предположение за развоя на срещата и да спечелите.

В последната част на нашето ръководство за хокей ще разгледаме различните особености при залозите на този спорт. Тук ще ви дадем нужната информация, за да може да правите печалби от своята игра, като ви предоставим набор от най-добрите съвети, с които да поставяте успешни залози на хокей на лед.

 • 1. Опознайте добре отборите и играчите

  Както вече споменахме, основен фактор за представянето на хокейните отбори е нивото на игра и разбирателство, които играчите показват по време на срещата. В по-големите лиги, участващите елитни тимове се доближават по умения, което предразполага динамична игра и интересни събития. За да може да предскажете как ще протече даден мач, най-важно е предварително да сте опознали всеки от отборите и техните ключови играчи. Всеки тим има свой собствен стил на игра, който предопределя неговата стратегия за двубоя. Ако искате да постигнете успех при своите спортни залози на хокей, съветваме ви да избирате срещи на отбори, които познавате цялостно. Също така, добре е да обърнете допълнително внимание на играчите, които могат да допринесат най-много за победата на вашия фаворит.

 • 2. Преглеждайте форма и статистика за отборите

  Друг много важен фактор за изхода на хокейните срещи е формата, в която се намират двата отбора. За да може по-качествено да прогнозирате представянето на вашия фаворит, трябва първо да прегледате неговите последни мачове и спрямо тях да определите шансовете му за победа в предстоящото събитие. Това може да направите, като погледнете статистиката на тима, предоставена от букмейкърския сайт, който използвате, или друг достоверен онлайн източник. Нещата, на които трябва да обръщате най-много внимание, са различните промени в стратегията на отбора, както и последователността от загуби или победи в последните му срещи.

 • 3. Проверете информация за вратарите

  Една от най-важните роли в хокейните тимове е вратарската позиция. Независимо от това как се представят другите играчи, ако вратарят не се справя достатъчно добре и допуска голям брой голове, събитието може да претърпи рязък обрат. Както вече казахме, хокеят е изключително динамичен спорт, като повечето тимове често разчитат на добре-координирани и бързи атаки, за да си набавят преднина пред опонента.

  Точно поради това, вратарите трябва да могат да следят играта във всеки един момент и да отреагират правилно дори и при изненадващи нападения. В противен случай, това може да доведе до сериозен дефицит в резултата и да понижи значително шансовете за победа на отбора, независимо от това дали той е в по-добра форма.

  Съветваме ви да проверявате цялата налична информация за вратарите и тяхното състояние за срещата, преди да поставите своя залог. Така може да ограничите потенциални загуби, като избягвате срещи с трудно предвидим завършек.

 • 4. Залагайте на популярни първенства

  Макар и хокеят да разполага с едни от най-гледаните и богати лиги в целия свят, има много държави, в които този спорт не се практикува на достатъчно високо ниво. Това предразполага повечето срещи да завършват по неочакван начин, създавайки сериозни трудности при тяхното прогнозиране. Освен това, при по-малко известните лиги могат да бъдат намерени и по-малък набор от опции, което допълнително да попречи на играчите да реализират печалби.

  Независимо от това дали тепърва започвате да залагате на хокей или имате сериозни познания в тази сфера, ви съветваме винаги да избирате по-големи първенства при вашата игра. По този начин може значително да увеличите шансовете си за победа, когато изготвяте прогнозите си. Ако не сте сигурни къде да залагате, може да изберете някои от по-известните първенствата, които разгледахме по-рано.

 • 5. Проверете за липсващи играчи

  Въпреки че в хокеят на първо място стои отборната игра и цялостното представяне на всеки тим, не трябва да пренебрегвате отсъствието на някои от ключовите играчи. Професионалистите на по-високо ниво могат собственоръчно да осигурят преднина на отбора си, без значение дали са в позицията на вратар или голмайстор.

  Също така, когато някой от по-опитните играчи отсъства при дадена среща, това може да наруши разбирателството между останалите състезатели и да афектира върху тяхното представяне. Независимо от това на кои мачове залагате, трябва винаги първо да отделите нужното време, за да проверите кои липсващи играчи могат да повлияят най-много на евентуалната победа на вашия фаворит.

FAQ

Как да печелим от залози на хокей на лед?

За да може да реализирате печалби от залозите си на хокей на лед, трябва първо да изберете на коя лига да играете и на кой отбор от нея да се доверите. Ако имате фаворит, който следите по принцип, може да прегледате неговите предстоящи срещи и да прогнозирате как ще завършат те.

Къде да открием сигурни прогнози за NHL?

Множество онлайн платформи за прогнозиране ви предоставят качествена информация и предположения за развоя на предстоящите събития в NHL. Въпреки това, хокеят е изключително динамичен спорт и не бива да разчитате единствено на професионални мнения, когато поставяте своите залози.

На кое хокей първенство да залагам?

Съветваме ви да залагате предимно на по-големите хокейни шампионати, тъй като там може да намерите достатъчно информация, за да прогнозирате точно завършека на срещите. Хокеят е силно разпространен както в Северна Америка, така и в Северна и Централна Европа, като там се намират и едни от най-престижните и надеждни първенства.

Кои хокей пазари са най-печеливши?

В нашето ръководство сме описали за вас някои от най-известните и печеливши пазари на хокей. Доста от наличните опции са характерни и за други отборни спортове, като може да намерите и специфичните за тази дисциплина пазари за третини.

Какво представляват залозите на третини?

Пазарите за третини ви дават възможността да прогнозирате развоя на събитието във всеки отделен период от мача, като те предлагат сравнително високи коефициенти и добри опции за печалба.

На кой оператор да се доверя при залозите си на хокей?

Не всички оператори в страната предлагат голям брой опции за залози на хокей. За да се подсигурите, че се възползвате от най-добрите налични възможности за залози, може да се доверите на някои от операторите, които сме препоръчали по-нагоре в ръководството.

Кои са основните фактори за прогнозирането на хокеен мач?

Най-голямо значение за победата на вашия фаворит има нивото на отборна игра, който той показва, и представянето на ключовите играчи. По-горе в ръководството може да намерите подробна информация за това как да анализирате всяка среща и да определите потенциалния завършек на събитието.


Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност