В днешно време все повече хора в България се интересуват от политика и следят отблизо както изборите у нас, така и тези в други развити държави. Нещото, което доста от потребителите не знаят обаче, е, че голяма част от букмейкърите предлагат най-различни възможности за залози на политика. Ако имате сериозни познания в тази сфера, в това ръководство сме ви предоставили подробна информация за това как може да се възползвате от тях и да печелите. Тук ще откриете кои са операторите, които предлагат най-добрите бонуси и опции за залози на избори. Освен това, ще разберете за какво да внимавате най-много, когато подготвяте своята прогноза, както и на кои пазари може да реализирате най-голям успех при игра.


Залози на политика – същност

В последните години световната политическа сцена се изменя постоянно. Това води до сериозни казуси в обществото, като все повече хора в страната желаят да се информират за различните последици от изборите, засягащи техния всекидневен живот. Наличието на толкова много ентусиасти е и причината голяма част от операторите да предлагат разнообразие от опции за залози на политика. Независимо дали сте професионалист в тази сфера или тепърва започвате да прогнозирате световните политически събития, вашите знания могат да ви донесат доста сериозни печалби. Преди да разгледаме различните стратегии и пазари за политика обаче, нека първо видим какво представляват този тип залози и как може да се възползвате от тях.

Тъй като политическите залози не приспадат към никоя спортна дисциплина, те често могат да бъдат намерени в секцията „Специални“ на даден букмейкър. Въпреки това, има много букмейкъри, които се фокусират в тази сфера, като предлагат опции за игра на най-различни обществени събития по света. За съжаление обаче, залозите на политика за българската сцена не са налични в големи мащаби. Повечето оператори ще ви предложат да залагате на различни събития, които ще се проведат в по-развитите западни държави, като пример за това са президентските избори в САЩ, парламентарните в Обединеното кралство (също и изборите на конгрес), както и различни референдуми, които могат да повлияят на международната политическа стабилност (като този в Крим, Брекзит и др.). Този вид събития са едни от най-очакваните и наблюдавани обществени процеси в световен мащаб, като те ви дават възможността да приложите знанията си и да реализирате доста добри печалби.

Залозите на политика се различават значително от тези на спортните дисциплини. При тях трябва да анализирате предимно факторите, свързани с публичната нагласа на гражданите и вероятността вашият кандидат да бъде избран. Това ви дава много предимства като потребител, като може да увеличите шансовете си за успех, ако правилно подготвите залога си и сте наясно с тенденциите в общественото мнение. Изграждането на работеща стратегия на игра изисква наличието на задълбочени знания за предстоящото събитие и подробно разискване на причините, поради които вашият фаворит може да спечели. Преди да разгледаме най-добрите съвети за залози на политика обаче, нека първо видим кои платформи могат да ни предоставят подходящите условия за игра.


Водещите сайтове за залози на Политика

Bet365
Към Bet365
18+ | Важат срокове и условия | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Bwin
100% Бонус До 50 лв.
Към Bwin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Winbet
550 лв. Бонус
Към Winbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Palms Bet
100% Бонус До 200 лв.
Към Palms Bet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Efbet
100% Бонус До 400 лв.
Към Efbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

За разлика от залозите на спорт, тези на политика не са чак толкова разпространени сред букмейкърските компании. Въпреки това, доста големи оператори не пропускат шанса да предложат на потребителите си възможност за игра на очакваните събития в сферата. Когато избирате платформа, на която да се доверите със ставката си, трябва първо да сте сигурни, че тя ще ви предложи високи коефициенти и подходящи възможности за печалба.

Ако смятате, че разполагате с нужните умения, за да реализирате успех при залозите си на политика, в това ръководство ще откриете нужната информация, с която да започнете своето начинание. За да ви улесним допълнително, сме подбрали за вас някои от водещите сайтове в страната, при които може да стартирате играта си. В списъка, който сме подготвили, ще откриете най-предпочитаните букмейкъри за залози на политика сред потребителите, които ще ви предложат разнообразие от събития и пазари за прогнозиране.


Кои са най-известните и предпочитани пазари за залози на политически събития?

След като разгледахме платформите, в които може да залагате на политика, е време да обърнем внимание и на опциите за игра, които ще се открият пред вас. Нещото, което отличава пазарите за политика от тези на спорт, е, че в повечето случаи те са свързани директно с избора на даден кандидат или партия. Тук разнообразието от възможности за залог често е ограничено поради вида на събитието. По-долу сме описали някои от най-често срещаните опции за игра при онлайн букмейкърите, както и факторите които те ви позволяват да прогнозирате. Сигурно ще забележите, че голяма част от тях са свързани с политическата система на САЩ или други големи демократични страни, като при тях може да реализирате и най-големи печалби.

Пазарите за политика са разделени на два типа – статични пазари, които са предварително определени от букмейкърите (може да прогнозирате дали ще случат или не) и отворени пазари, при които трябва да посочите кандидат или партия, която ще успее да спечели следващия мандат. Нека видим някои от тях.

 • Ще се кандидатира ли определен политик за следващите избори? / Ще обяви ли кандидатурата си публично?
  Това е един от най-популярните пазари за политика, като най-често опцията е предварително зададена за определена личност. Възможните отговори тук са да/не, като коефициентите се определят спрямо прогнозите на залагащите. В доста случаи букмейкърите предлагат и предварително зададено изплащане в размер 2x заложената ставка. Повечето потребители избират този залог, когато са сигурни, че техният фаворит ще се кандидатира за предстоящите избори (най-често за президент). Въпреки че печалбите тук не са особено високи, този тип опции са едни от най-сигурните при залозите на политика. Ако предварително сте анализирали вероятността политикът да се кандидатира за изборите, този статичен пазар може да ви донесе много високи шансове за успех.
 • Ще бъде ли следващият президент/канцлер жена?
  Въпреки че по-голямата част от политическото представителство е репрезентирано от мъже, в последно време забелязваме все повече кандидати от нежния пол да получават подкрепата на публиката и да заемат важни роли в управлението. Изборите за президент в САЩ и в други развити западни страни събират вниманието на стотици милиони зрители, като издигането на жена за този пост е рядко срещано и вълнуващо събитие. Това е и причината голяма част от букмейкърите да предлагат такава опция за залог. Въпреки че коефициентите тук са доста високи, този пазар носи своите рискове, като е добре да играете на него без да се влияете от личните си емоции. Базирайте своята прогноза като анализирате различните обществени фактори и бъдете обективни в преценката си.
 • Ще бъде ли одобрен даден референдум?
  На последно място сред статичните пазари на политика ще разгледаме опцията за залози на референдуми. Както повечето от вас знаят, това са събития, при които гражданите на дадена държава гласуват за или против дадена конституционна промяна или друг казус. Когато правителството организира референдум, това обикновено засяга някой сериозен вътрешен или външен проблем, който може да повлияе на международната политическа сцена (например Брекзит). Това често привлича погледите на множество зрители, като доста от букмейкърите ще ви предложат опцията да прогнозирате изхода от събитието. Ако следите политическата сцена на конкретна държава, този пазар ще ви даде шанса да подсигурите добра печалба при правилен анализ на ситуацията. Въпреки че залозите на референдуми са сравнително рядко срещани, те ви позволяват да приложите практически своите знания и да реализирате успех при играта си.
 • Кой ще спечели следващите президентски избори?
  Президентските избори са безспорно едни от най-популярните и следени политически събития в световен мащаб. Вече десетилетия наред букмейкърите предлагат възможността за прогнозиране на следващия президент в страни като САЩ, Русия, Франция и много други. Като глава на републиката, президентът се явява основна фигура във външно-политическите отношения на държавата. Това предразполага наличието на голямо количество информация, чрез която да направите точно предположение и потенциално да реализирате сериозна печалба. Повечето букмейкъри ще ви предложат този пазар веднага след затваряне на кандидатурите за позицията, като тук може да избирате от почти всички участващи политици. Коефициентите са доста добри, като ви съветваме да играете само когато сте напълно сигурни, че даден кандидат ще получи подкрепата на мнозинството.
 • Коя партия ще получи най-много гласове на следващите парламентарни избори?
  Освен за президент, букмейкърите ви предлагат опцията да залагате и на това коя партия ще успее да събере най-голямо мнозинство на предстоящите парламентарни избори. Повечето от държавите, за които този пазар е наличен, разполагат с познатата ни двупартийна система, която се разделя на консерватори и социал-демократи (или пък републиканци и демократи). При този вид политически системи изборите често са доста оспорвани, като това дава равнопоставени шансове на всяка партия да се наложи в управлението. В такива ситуации коефициентите, предлагани за двете опции, се доближават по големите, като може да си подсигурите потенциална печалба, ако правилно анализирате обществената нагласа. В многопартийните политически системи обаче, организациите, които могат да се наложат в парламента, са значително повече. Тук коефициентите са в пъти по-високи, като тези пазари носят и по-големи рискове при игра. Добре е да използвате този пазар само когато сте наясно с политическата обстановка в съответната държава. Освен това, трябва и да разполагате с нужната информация, за да предвидите коя партия ще успее да събере най-голяма подкрепа сред избирателите.
 • Кой ще бъде следващият назначен министър/главен секретар на даден сектор?
  Този пазар ви дава възможността да посочите кой политик ще бъде назначен на дадена длъжност в правителството. Тук опциите са в отворен вариант, като може да избирате от разнообразие от кандидати за съответната позиция. За да спечелите залога си, трябва да сте запознати отблизо с вътрешно-политическата среда на управляващата партия, както и с кандидатите, които се борят за нея. Специфичното при този пазар е, че освен подкрепата на публиката, друг много важен фактор за назначаването на вашия фаворит е и ролята, която той заема в управляващата партия. В почти всички демократични републики тези длъжности се избират директно от президента или премиера, като не трябва да подценявате и личния аспект на пазара.

Нашите съвети при залози на политика

Особеностите при залозите на политика могат да бъдат намерени както при опциите за игра, така и в начина, по който изграждате своя анализ на събитието. Както вече казахме, наличието на достоверна информация и разбирането на обществената нагласа са в основата на правилната стратегия за залог на политика. Това е и причината, поради която в нашето ръководство сме приготвили за вас набор от съвети, които да ви насочат за кои фактори да следите по време на избори.

 • 1. Най-важно е да следите новините

  За разлика от спортните дисциплини, тук може да изградите своята прогноза единствено върху вероятността вашият фаворит да бъде избран на съответната позиция. Медиите са безспорно най-важният фактор за определяне нагласата на мнозинството, като трябва да следите различните обявления и обществени появи на кандидатите.

  От първостепенно значение тук са и новините, които се излъчват относно политическите ходове и кампании на участниците. Съветваме да проучите обстойно както новините преди деня на събитието, така и медийното присъствие на вашия избраник в последните няколко месеца. По този начин може да се сдобиете с по-добра представа за публичното мнение и да допълните своя анализ.

 • 2. Преглеждайте промяната в коефициентите

  При политическите залози изменението в коефициентите често отговаря и на промяната на публичните нагласи спрямо съответния кандидат. Това може да индикира загубата на обществената подкрепа (при рязко покачване на коефициентите) или пък появата на много нови поддръжници на политика (при спад в коефициентите).

  Въпреки, че изходът на повечето политически събития е неясен до техния край, в доста случаи потребителите поставят залозите си единствено на кандидатите с голяма подкрепа от гражданите и реални шансове за победа. Съветваме ви да изготвяте стратегията си на игра, като анализирате както достъпната информация за събитието, така и промяната в коефициентите, която може да настъпи по време на предизборните кампании.

 • 3. Залагайте и мислете къде са по-големите шансове

  Подготовката на политическите залози е бавен и сложен процес, който се базира на информацията, предоставена от различните медийни източници, както и вашата лична преценка за събитието. Независимо дали залагате на избори или на други обществени процеси, трябва винаги да анализирате разнообразието от фактори, които ще окажат най-голямо влияние за техния изход. Създайте си обективно мнение, което да включва всички аспекти на обществената нагласа и мислите къде са по-големите шансове за победа.

 • 4. Не влагайте емоции

  Политическият анализ изисква внимателното подбиране на информация и правилното разбиране на обществените процеси в държавата. Дори когато силно подкрепяте някой кандидат и вярвате в неговите идеи, това не означава, че гражданите задължително ще гласуват за него. Когато подготвяте своя залог, не трябва да се влияете от собствените си убеждения и очаквания, а да прецените какви са реалните шансове на вашия фаворит да спечели. Използвайте знанията си и залагайте разумно в подходящия момент.

FAQ

Можем ли да спечелим със залози на политика?

Множество потребители по целия свят се възползват от знанията си в политическата сфера и успяват да реализират доста добри печалби със своите прогнози. За да постигнете успех в това начинание, трябва да познавате особеностите на събитието, на което залагате, както и обществената нагласа на избирателите. В нашето ръководство сме ви предоставили повече информация за това как да печелим със залози на политика.

Предлагат ли се залози на политика за България?

За съжаление, на този етап букмейкърите не предлагат много възможности за залози на политика в България, но все пак такива се срещат. Въпреки това се очаква, че в близкото бъдеще някои от големите локални оператори ще имплементират този тип залози в сайтовете си. Ако интересът към обществената сцена в държавата продължи да нараства, доста вероятно е скоро да видим пазари за парламентарни или президентски избори.

Легални ли са залозите на политически събития?

Залозите на политически събития са напълно легални в България. Въпреки че в доста страни те не са позволени, у нас може да се възползвате от разнообразие от пазари и възможности за печалби на политика.

Кои са най-популярните държави с опции за залози на политическата сцена?

Въпреки че залозите на политика са налични за множество развити демократични държави, най-много опции ще намерите за страни като САЩ, Великобритания, Германия и др. Тук може да залагате както на избори, така и на референдуми и други събития, свързани с професионалната политическа сцена на съответната държава.

На какви политически събития мога да залагам?

Политическите събития, на които може да залагате най-често, са изборите на президент, парламентарните избори, както и големите държавни референдуми. В нашето ръководство сме ви дали повече информация за различните пазари и коефициенти, от които може да се възползвате при игра.

Къде мога да намеря високи коефициенти при залозите на политика?

Най-високи коефициенти може да намерите при отворените пазари за избори, където трябва да посочите кой кандидат ще бъде избран за дадена позиция. Въпреки че този вид пазари носят по-голям риск, ако прогнозата ви се окаже правилна, може да реализирате доста добра печалба.

Кога е подходящото време да поставя залога си?

Добре е да не прибързвате с прогнозата си, когато залагате на политически събития. Изчакайте последните новини преди изборите и допълнете анализа си с наличната информация. Проверете как върви предизборната кампания на вашия фаворит и се съобразете с общественото мнение на гражданите. По този начин ще увеличите шансовете си за успех и ще избегнете поставянето на нерелевантни залози.


Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност