Австралийският футбол е един от най-бързо развиващите се отборни спортове в глобален мащаб. Той е изключително интересен за гледане, като предоставя на зрителите страхотни зрелища и възможности за залози. С навлизането на интернета, все повече големи букмейкъри предоставят множество опции за игра, като доста от потребителите в България се насочват именно към залозите на тази дисциплина. Ако смятате, че разполагате с нужните знания, за да печелите от австралийски футбол, в това ръководство ще откриете цялата нужна информация, с която да започнете своята игра. Тук сме описали някои от най-добрите места и пазари за залози на австралийски футбол, като сме ви предоставили набор от експертни съвети, които да ви ориентират в това начинание.


Какво представляват залозите на австралийски футбол?

Както вече сте предположили, австралийският футбол се играе предимно на територията на Австралия, като най-популярната лига на континента е Австралийската Футболна Лига (АФЛ). В нея участват 18 отбора, които се състезават един с друг, като всички тимове изиграват по 23 мача през сезона. Най-добрите 8 са избрани да продължат на плейофи, където чрез система за елиминации се определят двама финалиста. Всяка година шампионът на АФЛ се определя в мач, наречен „Големия АФЛ Финал“, който и до ден днешен е едно от най-посещаваните спортни събития в целия свят.

Залагащите на австралийски футбол могат да прогнозират срещи както от редовния сезон, така и от плейофите. Естествено, за финала на АФЛ могат да бъдат намерени най-много опции при букмейкърите. По-надолу в ръководството сме описали за вас някои от най-популярните пазари на АФЛ мачове, като преди да стигнем до тях, трябва да разгледаме по-подробно каква е същността на залозите на австралийски футбол.

Австралийският футбол произлиза от класическия „ръгби футбол“, който се е играл в средата на 19 век в Англия. Също както американския футбол и модерното ръгби, дисциплината започва да се разпространява в обществото като вариация на ръгби футбола. Първите сведения за игри по правилата на австралийския футбол могат да бъдат проследени до далечната 1859 година. Тогава се счита, че в Мелбърн, група от местни студенти са започнали да играят и популяризират спорта, като са пригодили правилата на класическия ръгби футбол за игралното поле на крикет. Това е и причината, поради която при Австралийския футбол могат да бъдат намерени доста интересни и специфични правила, които го отличават от всяка друга отборна дисциплина.

В професионалните срещи по австралийски футбол на полето излизат по 18 играча за всеки отбор. Всеки един от тях заема точно определена роля, която е от значение за цялостната стратегия на тима. Мачовете се разиграват в четири части по 20 минути, наречени четвърти. Отбелязването при австралийския футбол става единствено чрез изритване на топката между гредите на противниковата врата. За разлика от американския футбол и ръгбито, тук не могат да се печелят точки чрез тъчдауни или трайове. Освен това, пасовете се осъществяват единствено чрез изритване или удряне на топката напред, като също се наблюдава и по-малко физически контакт между играчите.

Пазарите за залози на Австралийски футбол се предопределят именно от специфичните правила, която тази дисциплина предлага. По-големите букмейкъри ще ви предложат опции за залози на краен победител, голове на отбор, четвъртини и много други, като може да се възползвате от доста конкурентни коефициенти. Преди да разгледаме по-подробно пазарите за залог обаче, нека видим кои хазартни платформи в страната подсигуряват най-добрите условия и оферти за залозите на австралийски футбол.


Кои са най-добрите сайтове за залози на австралийски футбол?

Bwin
100% Бонус До 50 лв.
Към Bwin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Palms Bet
100% Бонус До 200 лв.
Към Palms Bet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Efbet
100% Бонус До 400 лв.
Към Efbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

С разрастването на аудиторията, която гледа и се интересува от австралийски футбол, все повече букмейкъри започват да предлагат опции за залози на срещи в сферата. В България оперират някои от най-големите европейски и международни хазартни платформи, които не пропускат шанса да ви предоставят множество възможности за игра на този спорт.

Ако сте начинаещ в залозите, но имате сериозни познания по австралийски футбол, може и вие да реализирате печалби от прогнозите на предстоящите събития. В случай, че решите да изпробвате уменията си, трябва първо да подберете букмейкър, на който да се доверите при своята игра. За да ви улесним с вашия избор, сме ви предоставили списък с най-добрите сайтове за успешни залози на австралийски футбол, които ще ви осигурят най-подходящите условия за реализирането на печалби. Тук може да намерите топ операторите, които предлагат водещи маркети и бонуси за залози на спорт, както и множество пазари с конкурентни коефициенти.


Кои са най-известните пазари сред залагащите?

След като разгледахме някои от най-популярните сайтове за залози на австралийски футбол в страната, е време да обърнем внимание и на разнообразието от опции за игра, което те ви предоставят. В тази част на ръководството, ще разгледаме най-известните и печеливши пазари сред залагащите на тази дисциплина. Тук ще откриете подробна информация за различните възможности за печалба, които се откриват пред вас при срещите на австралийски футбол.

 • Краен Победител
  Пазарът за „Краен победител“ ви дава възможността да прогнозирате кой от двата отбора ще спечели предстоящото събитие. Ако сте добре запознати с лидерите в първенството, тази опция ви позволява да реализирате добра печалба, като предвидите кой тим ще се представи по-добре. Тук коефициентите са стандартни, като може да играете на „Краен победител“ както за мачове от редовния сезон, така и за такива от плейофите. Въпреки това, бъдете внимателни, когато избирате този пазар при по-равностойните срещи, тъй като там факторите, които играят роля в решаването на мача, са по-трудни за оценяване. Добра идея е да използвате тази опция за срещи, за които имате ясна представа в каква форма се намират участниците и кой ще успее да се наложи над противниковия отбор.
 • Хендикап
  Хендикапите също са доста актуални при залагането на австралийски футбол. Тъй като наличните шампионати са на изключително високо ниво, тук рядко се случва водещият отбор да спечели с много сериозна разлика в резултата. Това ви дава възможност да се възползвате от опцията за предимство, която букмейкърите ви предоставят, и да подсигурите не лоша печалба. Въпреки това, внимавайте при избирането на хендикап, като внимателно анализирате формата на двата отбора преди срещата. По-този начин може да увеличите шансовете си за успех и да подберете правилните мачове за игра.
 • Залози на четвърти
  Също както при американския футбол, залозите на четвърти са изключително популярни сред залагащите на австралийски футбол. Те ви дават възможността да спечелите ставката си в пъти, като тук може да намерите опции както за голове и притежание на топката, така и за хендикапи. Залозите на четвърти също са доста предпочитани при играта в реално време, като в зависимост от протичането на срещата може да си изградите по-добра идея за развоя на следващата част от мача. Съветваме ви да залагате на пазари на четвърти само когато познавате добре и двата отбора и имате ясна идея за това как ще протече събитието в различните му части.
 • Залози за играчи
  При по-големите срещи, букмейкърите предлагат разнообразие от пазари за играчи, при които може да прогнозирате представянето на ключовите състезатели за двата отбора. Въпреки че те са доста по-рискови от стандартните опции, тук коефициентите са в пъти по-високи от обикновено. Ако следите формата на определени играчи и смятате, че те ще успеят да реализират попадение в срещата, чрез пазарите за играчи може да осъществите доста добра печалба. Срещите на австралийския футбол могат да бъдат доста динамични, особено в случаите, в които двата тима са равнопоставени. Такива мачове са и най-добрата възможност да залагате на брой голове и притежания на топката за играч.
 • Победител за сезона
  Както вече казахме по-рано, Австралийската футболна лига се разиграва в две части, като през редовния сезон отборите се състезават помежду си за класиране на плейофи. В зависимост от познанията ви за участващите тимове, букмейкърите ви дават възможността да изберете фаворит за спечелването на сезона. Ако смятате, че даден отбор ще успее да се представи значително по-добре от другите претенденти и да завърши на първо място в класирането, тук може да реализирате вашата прогноза. Коефициентите, налични за „Победител за сезона“ са изключително високи, като трябва да вземете в предвид и рисковете, които залогът на тази опция носи.
 • Победител на Големия финал
  След разиграването на редовния сезон, отборите, които са отбелязали най-много точки, се класират за игра на плейофи. Тук, претендентите играят елиминационни мачове, като на финала остават двата непобедени до сега тима. Така-нареченият „Голям Финал“ на АФЛ е едно от най-посещаваните спортни събития в целия свят, като букмейкърите не пропускат шанса да предоставят разнообразие от възможности за залози на него. Най-предпочитаният пазар сред потребителите обаче е този за „Победител в големия финал“, който ви дава възможността да предвидите кой отбор ще успее да спечели първенството. Тук предлаганите коефициенти са едни от най-високите в сектора, като също така се предлага и опцията за прогнозиране на кой отбор ще достигне до гранд финала. Ако имате фаворит, който вярвате, че ще покаже класа и умения и ще спечели шампионата, с пазара за „Победител на големия финал“ може да осъществите доста сериозна печалба.

За какво да внимаваме при залози на австралийски футбол?

Австралийския футбол е дисциплина, която разполага с интересни и специфични правила на игра. Когато поставяте своите залози, трябва да сте наясно както с настоящата форма на отборите, така и с факторите, които могат да повлияят на разиграването на събитието. За да ви улесним с изграждането на стратегия за игра, сме подготвили за вас набор от съвети, които да ви ориентират в подготвянето на вашия залог. В тази част на ръководството за залози ще намерите най-важната информация за това как да анализирате срещите правилно и да увеличите шансовете си за успех.

 • 1. Следете за локални дербита

  Също както при другите футболни дисциплини, в АФЛ може да откриете много отбори от различни местности, които си съперничат помежду си. Такива мачове се радват на по-голяма гледаемост, както и на повече възможности за залози от страна на потребителите. Конкуренцията в спорта предразполага участващите отбори да покажат динамична игра на много високо ниво, което често резултира в повече попадения и ключови отигравания от страна на изявените състезатели. Съветваме ви да следите за предстоящи локални дербита, за да може да се възползвате от прогнозирането на пазари с особено високи коефициенти и шансове за успех.

 • 2. Проучете размера на стадиона и стила на отборите

  Когато подготвяте анализа си за предстоящата среща, трябва да разгледате както настоящата форма на отборите, така и техния стил на игра. Ако вашият фаворит разчита на бързи и ефективни атаки, то често играта на по-малък стадион може да допринесе сериозно за неговото представяне. Стадионите в австралийския футбол варират между 135-185 метра на дължина и 110-155 метра на широчина. В зависимост от това къде се играе мача и какви са стиловете на участващите отбори, може да си създадете по-ясна преценка за потенциалния развой на мача.

 • 3. Домакинското предимство е важно

  Тъй като срещите на австралийски футбол са изключително посещавани от феновете на участващите отбори, домакинското предимство играе важна роля при разиграването на мача. Ако вашият фаворит играе на собствен терен, окуражаването на феновете и удобствата на полето може да се окажат ключови за неговото представяне. Съветваме ви винаги преди да поставяте залога си, да проверявате на кой отбор е дадено домакинското предимство. По този начин, може да разберете кои срещи в сектора ще са по-трудни за прогнозиране и трябва да бъдат избягвани, в случай че двата отбора са равнопоставени в своите шансове да спечелят.

 • 4. Следете новините за контузени или липсващи играчи

  Австралийският футбол се радва на голямо разнообразие от професионални играчи, които могат да се окажат ключови за представянето на двата отбора. Въпреки че на полето излизат по 18 състезатели за всеки тим, липсата на опитен лидер или основен за стратегията играч може да наклони везната в полза на противника. Съветваме ви да следите последните новини преди мача, за да може да разберете кои състезатели са контузени или ще липсват за срещата. По този начин, може да избегнете потенциални загуби и да увеличите шансовете си за успешна прогноза.

 • 5. Проверете статистиката и предишните мачове

  От ключово значение за представянето на професионалните отбори е настоящата форма, в която те се намират. Най-добрият начин да оцените техните шансове за победа са като проверите статистиките, които букмейкърите ви предоставят преди срещата. Погледнете техните предишни мачове и определете в какво състояние се намират те в момента. Следете най-вече за серия от последователни победи или загуби и вижте дали стратегията, прилагана от тимовете, би им дала някакво предимство в предстоящото събитие.

FAQ

Предлагат ли се бонуси при залози на австралийски футбол?

Да. Почти всички големи букмейкъри в страната предлагат разнообразие от спортни бонуси за залозите на австралийски футбол. По-нагоре в ръководството може да откриете списък с водещите сайтове за залози на срещи от АФЛ, които ще ви предоставят страхотни оферти и условия за игра.

Къде да следим прогнози за мачове от австралийски футбол?

В интернет може да намерите много достоверни сайтове, които предлагат експертни прогнози за предстоящите мачове в АФЛ. Въпреки това, не разчитайте единствено на професионално мнение, когато анализирате срещата, тъй като то не винаги може да се окаже правилно.

Как да залагаме на австралийски футбол и да печелим?

За да успеете да реализирате сериозни печалби от срещите по австралийски футбол, трябва внимателно да анализирате предстоящия двубой и да подготвите своя залог. В нашето ръководство сме ви предоставили повече информация за това как може да изградите успешна стратегия за игра на този спорт.

На кои първенства по австралийски футбол мога да залагам?

Към този момент, най-голямото и престижно първенство по австралийския футбол е Австралийската Футболна Лига, където може да намерите и най-елитните професионални отбори. Там също ще откриете голямо разнообразие от пазари за игра с конкурентни коефициенти.

Кои опции за залози предлагат най-високите коефициенти?

Пазарите, които ви предоставят най-високите коефициенти на печалба, са залозите на играчи, както и „Победител за сезона“ и „Победител на Големия финал“. Въпреки че тези опции ви предоставят възможността да спечелите ставката си в пъти, те също са и едни от най-рисковите в сферата.

Какво роля играе домакинското предимство за победата на моя фаворит?

При по-оспорваните срещи при австралийския футбол има множество фактори, които са основно от значение за развоя на събитието. Домакинското предимство може да осигури благоприятни условия на игра на вашия фаворит и да заздрави психическата нагласа на играчите преди мача.


Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност