Голфът е безспорно един от най-престижните и популярни дисциплини в целия свят. Той е считан за спорта на джентълмените, като е практикуван в почти всички развити страни. Наличието на голяма фен база и многовековната му история предразполагат все повече зрители да се интересуват от професионалната голф сцена, като букмейкърите също предлагат множество интересни опции за залози. Ако следите елитните играчи и големите първенства в сектора, има голяма вероятност и вие да придобиете интерес към хазартните възможности, които спортът разкрива. Именно поради това, в този материал от нашето спортно ръководство сме описали всичко, което трябва да знаете за залозите на голф. Тук сме ви предоставили подробна информация за различните пазари и стратегии, които може да използвате при игра, и местата, на които може да реализирате най-високи печалби.


Какво представляват залозите на голф?

Залозите на голф се отличават от тези при другите спортове, поради специфичните правила, които дисциплината съчетава. Тук теренът и условията за игра са от основно значение за протичане на събитията, като в България могат да бъдат открити едни от най-елитните голф игрища в света. Голямата популярност на голфа също предразполага наличието на множество професионални състезатели, от които най-добрите биват поканени на престижни международни турнири. Преди да се впуснем по-подробно в изследването на възможностите за игра обаче, нека видим каква е същността на голф залозите и как можете да се възползвате от тях.

Голфът се заражда преди повече от 500 години, като той започва да се популяризира в Англия още през средните векове. Спортът се споменава за пръв път през 1297 година в Холандия, когато за пръв се описват част от основните правила, които познаваме в днешно време. Модерният голф обаче се заражда около средата на 18-ти век в Единбург. В края на 19-ти век се появяват и първите международни организации, някои от които оперират и до ден днешен.

В професионалната сфера на спорта се открояват четири основни турнира, при които ще откриете най-добрите опции и коефициенти за игра. Те също са и най-гледаните състезания сред феновете, като в тях участват най-добрите голф играчи на световно ниво. Нека видим кои са те и къде може да залагате на тях.

 • US Masters се провежда от 1934 година насам, като шампионатът се играе в Америка и е организиран от местния Augusta Golf Club. Той разполага с общ награден фонд от над 10 милиона, като само най-отличените голф играчи са поканени да играят в него. US Masters е един от двата основни турнира, които се провеждат в Съединените щати, като повечето букмейкъри ви дават възможност да залагате на разнообразие от пазари за него.
 • British Open, по-познат като “The Open Championship”, е най-старият отворен шампионат по голф, като първото проведено събитие датира от 1860 година. Специфичното за това първенство е, че всеки желаещ голф играч може да се запише и да участва за квалификация на същинската надпревара. Тук участниците са както изявени имена в дисциплината, така и изгряващи състезатели, които се опитват да развият спортната си кариера. Играчите, които успеят да се класират за него, се борят за първите места в класациите, като British Open разполага с мултимилионен награден фонд за първенците.
 • PGA Championship е основният шампионат по голф в световен мащаб, като той се провежда от 1916 година насам. Тук играчите, които успеят да реализират добро класиране, се класират автоматично за следващите 5 сезона на турнира, като също получават място и в другите 3 големи престижни първенства. PGA Championship разполага, освен с най-добрите възможности за професионално развитие в голфа, така и с мултимилионен награден фонд, който се разпределя между най-добре представилите се състезатели.
 • На последно място ще разгледаме друг голям турнир, който се провежда в САЩ, а именно добре-познатият на феновете US Open. Както сигурно вече сте се досетили, този шампионат също е отворен за всички желаещи, като той разполага с най-големия награден фонд сред 4-те големи първенства в сферата. Специфичното на US Open e, че още от 1895 насам, той се провежда на различни терени за голф, като дължините на игрищата варират всяка година. Играчите, успели да преминат всички дупки с най-малък брой удари, се класират за същинското състезание, като често организаторите избират игрища с множество трудни препятствия.

Преди да се разгледаме по-подробно различните възможности и стратегии за залози на голф, нека видим кои са най-добрите оператори, при които може да започнете своята игра.


Кои са най-добрите сайтове за залози на голф?

Bet365
100% Бонус До 100 лв.
Към Bet365
Оферта Нова Сметка. До 100 лв в Бонус за Залози за нови клиенти в bet365. Мин. депозит 10 лв. Бонусът за Залози е достъпен за използване след уреждането на залози на стойност на квалифициращия депозит. Важат изисквания за минимални коефициенти и изключения за залози и методи за плащане. Печалбите изключват заложената сума в Бонус за Залози. +18 | Важат срокове и условия | Кодът BBCODE може да се използва по време на регистрация, но не променя условията на бонуса. #ad | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Bwin
100% Бонус До 50 лв.
Към Bwin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Winbet
550 лв. Бонус
Към Winbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Palms Bet
100% Бонус До 200 лв.
Към Palms Bet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Efbet
100% Бонус До 400 лв.
Към Efbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Почти всички големи букмейкъри в страната ви предлагат разнообразие от възможности за голф залози. Те включват предимно пазари за по-популярните и гледани събития в сферата, като при повечето оператори може също да се възползвате и от значителни бонуси за спорт. Макар в повечето случаи залозите на живо да не са налични, букмейкърите ще ви предоставят подходящите условия, в които да реализирате своите прогнози и да печелите.

Ако все още не сте избрали платформа, на която да се доверите при своята игра, сме предоставили за вас списък с най-добрите сайтове за залози на голф. Тук ще откриете някои от водещите хазартни платформи в страната, които ви дават възможността да залагате на любимите си играчи. Независимо дали сте експерт или тепърва започвате своята дейност в сферата, сайтовете, които сме подбрали за вас, ще ви осигурят най-добрите оферти и възможности за печалби от големите голф турнири.


Списък на най-предпочитаните опции за голф

След като разгледахме какво представляват залозите на голф и кои са най-добрите места, на които може да играете, е време да обърнем повече внимание и на най-предпочитаните опции сред потребителите. В тази част на ръководството ще опишем най-популярните и ефективни пазари за голф от водещите онлайн букмейкъри, както събитията и условията, в които те могат да ви донесат най-големи шансове за успех. Поради спецификите на голфа, тук преобладават залозите за играчи, като те са най-многообразни за 4-те основни турнира, които описахме по-горе.

 • Краен победител
  На първо място по популярност при залозите на голф се нарежда пазара за „Краен победител“. Той ви дава възможност да прогнозирате кой играч ще успее да завърши състезанието с възможно най-малко удари. Тази опция често не е налична за квалификациите на турнирите, а за крайното класиране, където участват само елитните състезатели. За разлика от другите спортове, тук пазарът за „Краен победител“ важи само за победителя от шампионата, като коефициентите, предлагани от букмейкърите, съответстват на шансовете на състезателите да спечелят събитието. Поради популярността на голфа, в престижните турнири в сферата участват множество професионални играчи, като често първото място в събитието е доста оспорвано. Добре е да залагате на „Краен победител“ само когато имате абсолютен фаворит за спечелването на шампионата.
 • Лидер след първия рунд
  Тъй като не винаги е лесна задача да се предвиди кой състезател ще успее да реализира най-малък брой удари по време на първенството, повечето букмейкъри предлагат пазара за „Лидер след първия рунд“. Той ви дава възможността да прогнозирате кой от професионалистите ще успее да започне най-добре в началото на събитието и да вземе предимството в първия рунд. Ако сте начинаещ в залозите на голф, този пазар може да ви подсигури доста сериозни печалби, в случай, че правилно анализирате формата и уменията на участниците. Този пазар е особено актуален за шампионатите, които се провеждат на по-малки игрища. Ако изберете опцията за „Лидер след първия рунд“ за вашия залог, трябва предварително да се запознаете с предпочитанията за терен на участниците, за да увеличите шансовете си за успешна прогноза.
 • Класиране в Топ 5
  Пазарът за „Класиране в Топ 5“ определено е една от по-сигурните опции при залозите на голф, тъй като тя ви дава възможността да прогнозирате дали вашият фаворит ще успее да вземе челна позиция в състезанието. Въпреки че тук предлаганите коефициенти не са особено високи, тази опция може да ви осигури допълнителни печалби, в случай, че правилно сте анализирали формата на участниците. Ако смятате, че даден играч се е подготвил добре за предстоящото събитие, шансовете той да се класира напред в турнира се покачват значително. Въпреки това ви съветваме да анализирате внимателно уменията на всички професионалисти в шампионата, преди да играете на този пазар.
 • Печеливша разлика
  Тази опция ви дава възможността да прогнозирате колко удара ще е разликата в резултата между първия и втория състезател в крайното класиране. Пазарът за „Печеливша разлика“ е особено актуален в случаите, когато даден играч се намира в много по-добра форма от неговите съперници. Коефициентите тук са стандартни, като ви съветваме да поставяте залога си, само след като внимателно сте анализирали формата на фаворитите за спечелването на шампионата. В повечето от престижните турнири в сферата участват множество елитни играчи, които често имат високи шансове да покажат своите умения и да завършат състезанието с малък брой удари. Това е и причината, поради която „Печеливша разлика“ е подходящ маркет само за определени събития, в които има значителна разлика в уменията на участниците.
 • Един срещу друг
  Както вече казахме, правилата на голфа предразполагат по-голямата част от залозите на дисциплината да включват предимно пазари за играч, като от основно значение тук са индивидуалните способности и форма на професионалистите. По-голямата част от букмейкърите обаче ще ви предложат и опцията „Един срещу друг“, при която може да изберете кой от съпоставените състезатели ще реализира по-добър резултат в турнира. Този пазар се радва на изключителна популярност сред залагащите, тъй като дава възможност на потребителите да се насладят на интересни сблъсъци между дългогодишни съперници в сферата. Въпреки че коефициентите предлагани за него са съобразени с настоящата форма на участниците, тук може да си подсигурите една не лоша печалба. Залозите тип „Един срещу друг“ са подходящи в случаите, когато сте анализирали внимателно фаворитите в предстоящото събитие и смятате, че даден играч се намира в много по-добра форма от конкурентите си. Въпреки това, добре е да внимавате, когато поставяте залога си тук, тъй като често се случва състезателите да надминават очакванията на публиката и да реализират доста добри резултати, особено на по-малките игрища.
 • Топ играч от държава
  На последно място при залозите на голф ще разгледаме специфичния за тази дисциплина пазар „Топ играч от държава“. В страните, в които той е практикуван масово, могат да бъдат намерени множество професионални играчи със завидни умения, които да се борят за званието за най-добър играч в тяхната страна. В Англия и САЩ например, голфът се практикува от векове, като традициите и съперничеството са останали в основата на развитието на дисциплината и интересните събития, които тя предлага. Пазарът „Топ играч от държава“ е предлаган предимно при турнирите, в които участват голям брой състезатели от определена националност. Съветваме ви да избирате тази опция само когато имате абсолютен фаворит, който смятате, че ще успее да реализира по-добър резултат от конкурентите си в съответната държава.

Съвети при залози на голф

След като разгледахме някои от най-популярните пазари за залози на голф, трябва да преценим кои са основните фактори, които ще повлияят на развоя за избрания от нас шампионат. Съветите, които сме ви предоставили по-долу, ще ви помогнат да изградите своята стратегия за залози на голф, като се съобразите с най-важните елементи на дисциплината и увеличите шансовете си за успех.

 • 1. Опознайте участниците

  Както вече знаете, голфът е силно индивидуален спорт, при който уменията и формата на състезателите играят основно роля за тяхното представяне в предстоящото събитие. Това е причината, поради която трябва да опознаете класиралите се играчи, преди да поставите своя залог. Когато подготвяте анализа, първо проверете кои са фаворитите за спечелване на предстоящата среща и какви очаквания има публиката за тяхното представяне. Вижте какви са техните предпочитания спрямо терена на игра и преценете кой от тях има по-големи шансове да си осигури предимство в началото на срещата и да се наложи над конкурентите си.

 • 2. Проучете състоянието им към момента

  Освен индивидуалните умения на играчите, друг много важен фактор за тяхното представяне е формата, в която те се намират преди започване на събитието. Дори и най-елитните играчи могат да допуснат сериозни грешки по време на игра, в случай, че не са се подготвили достатъчно сериозно за участието си в шампионата. Преди да поставите своя залог, прегледайте последните резултати на състезателите и преценете какви са техните шансове за превес в предстоящия турнир. По този начин, може да избегнете неподходящи залози и да предотвратите потенциални загуби.

 • 3. Следете новини около събитието

  Тъй като голфът е спорт, който разполага с ограничен брой престижни турнири на най-високо ниво, множество фенове избират да прогнозират потенциалния им развой много преди тяхното начало. Повечето от залагащите на спорта анализират шампионатите спрямо статистиките и прогнозите, предоставени от букмейкърите или други достоверни онлайн източници. Въпреки това, доста потребители пропускат да проверят последните новини около събитието, като това често води до значителни загуби. За да може да направите качествен анализ на предстоящия турнир, трябва да следите за контузии или инциденти, които може да са се случили непосредствено преди старта на събитието. Те могат да повлияят на представянето на участниците и на вида на крайното класиране, като афектират шансовете ви за успех при определени пазари.

 • 4. Залагайте на водещите голф турнири в световен мащаб

  В нашето ръководство за голф залози описахме водещите турнири в този спорт. Препоръчваме и да залагате на тях, понеже около техните провеждания има най-много информация, статистика, новини, експертни мнения и анализи, с които ще успеете по-лесно да обмислите прогнозите си.

  Обикновено, водещите надпревари от света на голфа се провеждат по едно и също време на годината, така че трябва само да следите календара и да се интересувате от формата на участниците.

FAQ

Как да печелим от залози на голф?

За да печелите от залози на голф, трябва добре да познавате професионалната сцена на спорта и да следите редовно кои са първенците в големите турнири. Когато залагате на определен играч, трябва да анализирате неговите шансове за успех и да опознаете другите претенденти в събитието. В нашето ръководство сме ви предоставили по-подробна информация за това как да си изградите успешна стратегия за залози на голф.

Мога ли да залагам на голф, докато гледам мач на живо?

На този етап, залозите на голф в реално време не са толкова разпространени сред големите букмейкъри в страната. Повечето опции за голф на живо са за определени дупки и брой удари, с които състезателите ще успеят да ги преминат. Рядко ще видите и операторите да предлагат пряко предаване на голф мачове. Въпреки това, повечето платформи ви дават възможността да прогнозирате разнообразие от пазари за предстоящите събития, непосредствено преди тяхното започване.

Има ли значение на какво игрище се провежда събитието?

Да, различните елитни състезатели имат специфични предпочитания за терена и условията, в които се разиграват шампионатите. По-горе в ръководството сме описали по-подробно на какъв тип игрища се провеждат престижните турнири в сектора.

Има ли бонус оферти при залози на голф шампионати?

Да, почти всички оператори, които предлагат опциите за залози на голф, предлагат разнообразие от бонуси и оферти при игра. В нашето ръководство ще намерите някои от водещите сайтове в сферата, които ще ви предложат подходящи условия, в които да оптимизирате своите печалби.

На кои голф турнири да залагам?

Голф турнирите, за които може да намерите най-много информация и опции за залози, са British Open, US Open, PGA Championship и US Masters. Въпреки че някои букмейкъри предлагат пазари за игра и на по-малки първенства, при големите шампионати ще откриете най-добрите възможности за печалба.

Кои пазари за голф са най-печеливши?

Поради спецификите на спорта, повечето опции за залози, които ще откриете, са свързани с пазари за играчи. Тук освен на победител, може да печелите и на „Класиране в Топ 5“, „Печеливша разлика“, както и на характерния за голфа „Един срещу друг“. Независимо какви опции изберете обаче, за да постигнете успех, трябва да опознаете добре участниците в шампионата и факторите, които могат да изиграят най-голяма роля за крайното класиране.


Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност