Снукърът е един от спортовете, които привличат милиони зрители по целия свят с технична игра и класа, която не може да бъде забелязана при много други индивидуални дисциплини. В последно време, все повече потребители в Европа и Азия проявяват интерес към залозите на снукър. Поради това, повечето от водещите букмейкъри в страната предлагат разнообразие от опции за прогнозиране на такъв вид срещи. Ако сте почитател на този нестандартен спорт, в това ръководство може да разберете как може успешно да играете и печелите от снукър мачове. Тук сме описали за вас кои са най-добрите места и пазари за залагане на снукър, като сме ви предоставили набор от съвети, които да ви напътстват в това начинание.


Залози на снукър – какво представляват?

За разлика от повечето популярни спортове, снукърът не привлича почитателите си с динамичност на игра или куриозни зрелища. За сметка на това, той предоставя на гледащите възможността да се насладят на прецизна и качествена игра в срещи между абсолютни професионалисти. В много от развитите държави по света, снукърът е считан за истински джентълменски спорт, който се радва на една от най-ерудираните публики в целия свят.

Снукърът се заражда в края на 19-ти век в Индия, като първоначално той започва да се разпространява сред британските войници, разположени в страната. В началото, снукърът е възприеман като вариация на играта билярд, но впоследствие се популяризира като отделен спорт в Англия, а след това и в други европейски страни.

Дисциплината обаче добива своята популярност едва в средата на 20 век, когато все повече хора започват да проявяват интерес към снукър шампионатите. След като Световното първенство по снукър започва да се излъчва по националните телевизии в европейски страни, той се нарежда като един от водещите спортове на континента. В последните години, снукърът добива огромна популярност в Азия, като държавата с най-много настоящи играчи и зрители на тази дисциплина е Китай.

Залозите на снукър се различават от тези при другите спортове, поради специфичните правила на игра и темпото, с което протичат срещите. При снукър мачовете, залагащите разчитат предимно на внимателен анализ и предварително подбрана информация, за да осъществяват своите печалби. Тук може да залагате както на някои от стандартните пазари като „Краен победител“ и „Хендикап“, така на много различни опции за фрейм или отбелязан брой точки.

Въпреки че залозите на живо не са особено популярни за този вид спорт, повечето букмейкъри ви предоставят възможността да залагате в реално време на всяка една част от събитието. По нататък в ръководството ще разгледаме по-подробно как да залагаме на снукър, както и сайтовете, които предлагат най-добрите оферти в сектора.


Най-добрите онлайн букмейкъри за снукър залози

Bwin
100% Бонус До 50 лв.
Към Bwin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Palms Bet
100% Бонус До 200 лв.
Към Palms Bet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Efbet
100% Бонус До 400 лв.
Към Efbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Както вече споменахме, снукърът се радва на особено голяма популярност както в големите Азиатски страни и Китай, така и в развитите западни държави. Той е един от дълготрайно установилите се спортове в сферата на залозите. Поради това, голяма част от букмейкърите, опериращи в страната, предлагат разнообразие от опции за залози на него.

В България, снукърът също се излъчва по телевизията от доста време, като това допринася за образуването на широка фен база в страната. Ако сте почитател на тази дисциплина и мислите, че разполагате с нужните знания да печелите от залози на снукър, трябва първо да подберете подходящия сайт, в който да започнете своята игра. Различните платформи предлагат разнообразни бонуси, пазари и опции за игра на този спорт, като не всяка от тях може да отговаря на вашите нужди като потребител. За да ви улесним в избора, сме приготвили за вас списък с най-добрите онлайн букмейкъри за снукър залози в онлайн пространството.


Кои са най-известните и предпочитани пазари за залози на този спорт?

Играта на снукър разполага с множество уникални елементи, които предопределят специфичното протичане на срещите. Това дава възможност на потребителите да осъществяват печалба на разнообразие от пазари, които не могат да бъдат намерени при други индивидуални дисциплини. В тази част на този наръчник, който е част от нашето ръководство за залози, сме описали за вас някои от най-популярните опции сред играчите. Те могат да ви донесат висока възвръщаемост и допълнителни печалби, ако успеете правилно да прогнозирате събитието.

 • Краен победител

  Като най-известен пазар за залагане се нарежда „Краен победител“, който ви дава възможност да посочите кой от двамата състезатели ще спечели срещата. За определянето на победител в снукър мачовете е от основно значение формата и опита, които двамата играчи притежават. Тук елитните състезатели почти винаги успяват да доминират аутсайдера в събитието, като повечето от неравностойните срещи не предлагат особено високи коефициенти. За сметка на това, те ви осигуряват допълнителна сигурност при залагане. Освен това, те ви дават шансове за значителни печалби, в случай, че по-слабият играч успее да се наложи над опонента си.

  Ако сте начинаещ в залозите на снукър, ви съветваме да започнете с мачове, в които участват само доказали се професионалисти. По този начин може да се запознаете по-добре със спецификите на спорта и значително да ограничите потенциални загуби.
 • Брой фреймове

  Друга доста популярна опция при залозите на снукър е „Брой фреймове“, която ви позволява да прогнозирате колко фрейма ще успее да реализира всеки играч. При по-оспорваните елитни мачове е почти сигурно, че събитието ще се разиграе в повече части. Когато пък единият участник се намира в по-лоша форма от другия, шансът срещата да протече в повече части е доста нисък. В такива мачове, може да се възползвате от залог на по-малък брой спечелени фрейма за по-ниско оценения играч.
 • Пазари тип състезание (първи до)

  Когато става на въпрос за реализирани фреймове от всеки участник, няма как да не споменем и интересните опции тип „Състезание“, които букмейкърите ви предлагат. Този пазар ви дава възможността да заложите на това кой първи ще достигне до определен общ брой спечелени части в мача. Ако имате ясна представа за това кой играч ще започне срещата по-силно, тук може да реализирате допълнителни печалби при своя залог.
 • Хендикап

  Залозите на Хендикап също са един от най-предпочитаните пазари на снукър. Ако имате ясна представа за това с каква разлика във фреймовете ще завърши срещата, тук може да прогнозирате развоя на събитието и да спечелите. Опцията за хендикап е доста удобна при много от снукър мачовете, поради голямата разлика в уменията на участниците. Ако внимателно сте анализирали двамата съперници, това е една добра възможност да си подсигурите сериозни печалби от своя залог.
 • Точен резултат

  При залозите на снукър, пазарът за „Точен резултат“ е опцията, която ви дава най-големи шансове за осъществяването на печалба с високи коефициенти. Тъй като повечето срещи се играят до 6 фрейма, за да постигнете успех при този пазар, трябва да сте наясно както с това кой ще спечели срещата, така и с това как ще се представи по-слабият играч. Ако мислите, че преценката ви е достатъчно точна, пазарът за „Точен резултат“ може да ви донесе доста големи печалби.
 • Най-голяма серия

  На последно място ще разгледаме специфичната за снукър залозите опция за „Най-голяма серия“. Този пазар е подходящ в случаите, когато някой от играчите успее да поведе в срещата и се представя на по-високо ниво спрямо своя опонент. Това доста често води до реализирането на голям брой последователни фрейма от фаворита. При повечето букмейкъри, може да заложите на това колко фрейма ще е най-продължителната серия в мача, като тук също може да се възползвате от сравнително високи коефициенти.

Нашите съвети при снукър залози

За да може да реализирате печалби от залозите на снукър, трябва внимателно да подбирате срещите и състезателите, на които залагате. След като разгледахме наличните опции за игра, време е да обърнем внимание и на елементите на този спорт, за които трябва да внимавате най-много, когато поставяте своя залог. Съветите, които сме ви предоставили, ще успеят да ви насочат към това как правилно да изготвите своята стратегия за игра и да постигнете потенциален успех в това начинание.

 • 1. Опознайте играчите и следете състоянието им

  Снукърът е силно индивидуална в дисциплина, където могат да бъдат намерени множество силни и опитни играчи. Въпреки това, много малко са състезателите, които успяват да поддържат формата си в продължение на повече години. Преди да направите своя снукър залог, трябва внимателно да сте опознали професионалистите в сферата и да сте наясно в какво състояние се намират те в момента. Така може да разберете кои двубои могат да се окажат трудни за прогнозиране и да ги избягвате, като по този начин увеличите шансовете си за успех значително.

 • 2. Имайте търпение заради дългите срещи

  Снукър срещите са изключително дълготрайни, като понякога те могат да се разиграват в продължение на часове. Ако искате да реализирате успех при залозите на снукър, трябва да сте готови да проявите търпение и да не взимате импулсивни решения. Това важи особено, когато залагате на срещи на живо. Много играчи не проявяват нужното търпение, за да изчакат подходящото време да заложат и по този начин ограничават потенциалните си печалби.

 • 3. Заложете на доказаните имена в спорта

  Снукърът е известен предимно с това, че разполага с голям брой елитни играчи, които са успели да докажат уменията и професионализма си през годините. Ако сте запознати с този спорт, няма как да не сте чували за имена като Рони О’Съливан, Джед Тръмп или Стивън Хендри, които доминират снукър класациите в продължение на години. Много от техните мачове, както и такива на други професионалисти в сферата, са носили най-голяма сигурност при залагането на снукър. Независимо дали сте начинаещ или експерт в това начинание, залагането на събития от най-високо ниво трябва винаги да ви е приоритет.

 • 4. Не пренебрегвайте възможностите за залози на живо

  Поради естеството на снукъра, много малка част от залагащите се възползват от опциите за печалба при залозите на живо. Въпреки това ви препоръчваме да не пренебрегвате възможностите за успех с високите коефициенти, които този тип залози предлагат. Ако считате, че разполагате с нужното търпение да следите продължителните снукър срещи, залагането в реално време може да се отплати многократно, ако прогнозите ви се окажат правилни.

FAQ

Как да печелим от залози на снукър?

Също както при повечето други дисциплини, успех при залозите на снукър може да постигнете, ако внимателно опознаете участниците в срещата и успешно прогнозирате развоя на събитието. В нашето ръководство сме описали най-добрите опции и съвети при залагането на снукър, както и сайтовете, на които може да се доверите при своята игра.

Как да открием успешни прогнози за снукър залози?

Има много български и чуждестранни сайтове, които предлагат набор от професионални прогнози за предстоящите снукър срещи. Въпреки това, не разчитайте единствено на експертни мнения, а внимателно подгответе своя залог, като обстойно анализирате събитието.

Предлагат ли се бонуси при залози на снукър?

Да, много букмейкърски платформи предлагат разнообразие от бонуси при залозите на снукър. В нашето ръководство сме предоставили информация за сайтовете, при които може да намерите най-добрите оферти за този спорт.

На кои снукър мачове да залагам?

Най-добрите възможности за печалба може да намерите при срещите на елитните играчи. Снукърът е спорт, който се отличава с наличието на множество доказали се професионалисти, които поддържат високо ниво на игра. Независимо дали сте начинаещ или експерт в залозите на снукър, мачовете на водещите състезатели ще ви донесат допълнителна сигурност при вашите прогнози.

Кои са най-важните фактори за развоя на снукър мачовете?

Развоя на снукър срещите се определя най-вече от настоящата форма на играчите и нивото на игра, което те показват. В нашето ръководство сме описали по-подробно различните елементи на спорта, за които трябва да внимавате най-много.

Кои са пазарите за снукър с най-високи коефициенти?

При пазарите за снукър, най-високи коефициенти може да намерите при опцията за „Точен резултат“, като не трябва да забравяте, че залагането на нея носи и най-голям риск.

Мога ли да печеля от залози на живо на снукър?

Да, макар и залозите в реално време да не са толкова популярни при тази дисциплина, всеки един играч може да се възползва от завишените коефициенти при залозите на живо. Ако смятате, че разполагате с търпение внимателно да проследите развоя на избраната от вас среща, този тип залози могат да ви донесат значителни печалби.


Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност