Тенис залози в Алфауин

Alphawin раздел тенис

Тенисът е особено популярен спорт в България, поради което не бива да ви учудва, че хазартните оператори у нас му обръщат сериозно внимание. Изключение не прави една от новите български компании – Алфауин, която отскоро работи на родния пазар.

Ако се направи статистика по въпроса, вероятно спортът с малката жълта топка ще се класира в Топ 3 на най-предпочитаните от залагащите в България. Разбира се, футболът продължава да заема водеща позиция, но спортове като тенис остават сред лидерите в секция “Спорт”.

Alphawin е нова бетинг компания на българския пазар, която тепърва прави стъпки по отношение на своето развитие. Операторът разполага с добра спортна секция, където потребителите могат да залагат на множество различни спортове. Всички нови клиенти могат да заявят стартов бонус за спорт, с който да стартират своята активност в платформата. Тук ще разгледаме всичко, което Алфа Уин може да предложи по отношение залозите на тенис.


Какви видове залози и пазари има за тенис в Alpha Win?

Отваряйки сайта на Алфауин, насочете се към секция “Спорт”. Скролвайки съвсем малко надолу, бързо ще забележите вертикалното меню, представляващо списък с различни спортове, налични от страна на букмейкъра. Към настоящия момент Тенис е на второ място след футбола, като с един клик можете да видите наличните събития в програмата.

Избирайки желаната от вас тенис категория, например – ATP (мъже) или WTA (жени), пред вас ще се покажат наличните срещи за правене на залог. Напълно възможно е сред тях да има и мачове, които се играят в конкретния момент и на тях да може да се залага на живо. Ако случаят е такъв, бързо ще видите какъв е резултатът и на какви пазари можете да направите предвиждания още сега.

Ако се интересувате конкретно от мачове в реално време, можете направо да активирате менюто “На живо” в спортната секция на Alpha Win BG. Тогава операторът още по-бързо ще ви насочи към тях.

Към Alphawin тенис залози


Какъв тип пазари има при залози на тенис?

Алфауин тенис залози

Както добре знаем, тенисът е индивидуален спорт и по това отношение се различава от дисциплини като футбол или баскетбол, например. Това следва да ви говори, че тук изцяло отдаваме доверието си на избрания от нас спортист, като цялата отговорност е в неговите ръце. Поради това следва да сме направили достатъчно добро проучване, преди да подкрепим даден тенисист.

Най-базовият тип залог и тук остава избор на победител – кой от двамата играчи ще спечели дадена среща. Както винаги, фаворитът в мача ще има значително по-нисък коефициент, поставен от букмейкъра, сравнено с аутсайдера. Често обаче стават изненади и аутсайдерите печелят, което от своя страна носи добри печалби на любителите на по-смели залози.

Сред най-често срещаните пазари за залагане на тенис намираме:

 • Гейм хендикап
 • Ще има ли тайбрек
 • Двоен резултат (1ви сет/мач)
 • Общ брой сетове
 • Сет на нула
 • Дългосрочен победител
 • Общ брой геймове
 • Четен/нечетен брой геймове
 • Точен резултат
 • Тенисист Х да спечели точно Y сета
 • Победител & Общо геймове
 • Сет хендикап

На кои турнири можем да залагаме на тенис?

Тенис календарът е изключително наситен, което означава, че през цялата година можем да залагаме на този спорт. Това, разбира се, е добра новина за любителите на залозите. Както при всеки друг спорт, тук турнирите се разделят на силни и престижни, и такива, които не попадат точно в тази категория.

Най-престижните тенис надпревари в света са четири на брой и се обединяват под званието “Голям шлем”. Те са както следва:

 • Открито първенство на Австралия (Аустрейлиън Оупън)
 • Открито първенство на Франция (Ролан Гарос)
 • Уимбълдън
 • Открито първенство на САЩ (Ю Ес Оупън)

Всеки един от тези турнири се провежда веднъж годишно, като това са и надпреварите с най-голямо времетраене – две седмици. По-малките турнири приключват за седмица и не са толкова изтощаващи за играчите, но и наградните фондове са по-малки.

Не бива да имате съмнения, че в Alphawin ще можете да направите своите тенис залози при всеки един турнир от Големия шлем – както на сингъл, така и на двойки. Това, което трябва да имате предвид, е че различните турнири се провеждат на различни настилки. В Австралия и САЩ се играе на твърда настилка (хард), докато при Уимбълдън мачовете вървят на трева. Във Франция се играе на червени кортове (клей).

От съществена важност е да знаете кои играчи на коя настилка се чувстват най-удобно. Това е доста важно в тениса, защото почти няма тенисисти, които да са еднакво силни на трева и клей, например. Тук идва ролята на добрия анализ, който следва да направите преди да поставите своя залог.

Разбира се, тенис календарът се запълва и от множество други, по-малки и не толкова по-малки турнири. Примери за това са надпреварите ATP 1000 и WTA 1000, които носят голям брой точки и пари на най-добрите играчи в света. В края на годината се провеждат и т.нар. заключителни турнири на ATP и WTA, където право да играят имат ограничен брой тенисисти и според направеното от тях през сезона.

Тенисистите с по-нисък ранкинг се изявяват в далеч по-слаби турнири, каквито са например надпреварите от сериите “Чалънджър” или “Фючърс”. Там се изявяват и доста по-млади играчи, които тепърва трябва да трупат точки и опит. При тях обаче също могат да се правят залози.


Тенис на живо в Алфа Уин бг

Alpha win залози на тенис

Както споменахме по-рано, тенисът е сред спортовете, при които можем да правим и залози в реално време. Този тип игра носи допълнителна тръпка, поради което е предпочитана от доста потребители. Конкретно при тениса следва да имате предвид, че спортът е доста динамичен и резултатите се променят бързо. Това следва да ви говори, че е добре да бъдете бързи и ловки, когато играете на живо. Най-хубавото в случая е, че повечето бонуси от Alphawin, които се предлагат за тенис, важат и за залози в реално време.


Мога ли да залагам на тенис през телефон в AlphaWin?

Alphawin мобилни тенис залози

Да, залози на тенис в АлфаУин могат да се правят и от мобилни устройства. Новият български оператор все още няма разработено собствено приложение, но разполага с мобилна версия на сайта си, която работи без забележки. Напълно достатъчно е да отворите платформата в мобилния си браузър и да влезете в акаунта си, за да стартирате играта си. Очакваме в бъдеще Alpha Win да разработи своя апликация за iOS и Android, но трудно бихме могли да посочим кога ще се случи това.


Заключение

Тенисът е един от спортовете, които новият хазартен бранд у нас AlphaWin предлага на своите потребители. Тук ще откриете мачовете на най-известните играчи в света, но и такива на по-малко популярните и успешни тенисисти. Разнообразието от пазари не е никак лошо, а коефициентите са напълно конкурентни на останалите оператори.

Заложете на тенис в Alphawin


Често задавани въпроси (FAQ)

Мога ли да използвам кешаут при залози на тенис в Алфауин?

Да, няма никакъв проблем да се възползвате от тази популярна функция, залагайки на тенис.

Възможно ли е да направя множествен залог на тенис в Alphawin?

Отговорът е положителен – операторът предлага тази възможност на клиентите си.

Мога ли да разиграя на тенис мачове началния бонус за секция “Спорт”?

Да, тенисът е спорт, при който могат да се разиграват средства, получени от стартовата оферта на Алфа Уин.

Какво означава гейм хендикап при залози на тенис?

Хендикапът е практически да предоставите изкуствено предимство на някой от двамата играчи с определен брой геймове.

Кой е най-лесният турнир за залози на тенис?

Не смятаме, че има такъв. Всеки един тенис турнир има своите особености.

Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност