Електронни Спортове в Alphawin

Alphawin залози на еСпортве

Електронните спортове (eSports) отдавна заеха своето място сред дисциплините, предлагани от хазартните оператори. Макар и в случая да говорим за видео игри, а не за спорт от стандартен тип, eSports привлича интереса на впечатляващо висок брой любители на залозите.

Всичко това е тясно обвързано с развитието на гейминг индустрията като цяло. Бе въпрос на време игрите да се превърнат и в състезания от професионален тип. Най-добрите геймъри отдавна не са просто любители, а виртуални атлети, които са част от отбори и печелят немалко пари от тази си дейност. Календарът от eSports събития става все по-богат, а най-престижните турнири са наблюдавани от милиони зрители в цял свят. Това е и причината Alphawin да обърне специално внимание на този тип залози.

Към Alphawin еСпортове


Как се залага на електронни спортове?

На eSports се залага както на всеки друг спорт, който можете да откриете в каталозите на хазартните оператори. Отваряйки съответния раздел за електронни спортове, вие ще можете да разгледате събитията, които предстои да се изиграят или пък се играят на живо в конкретния момент.

Бързо ще видите, че те са подобни на срещите при стандартни спортове като футбол, баскетбол или волейбол, например. Имаме два отбора (или играча, ако става дума за индивидуална дисциплина), като ще забележите съответните коефициенти за победа на всеки един от тях. Можете да се възползвате и от различни микропазари, налични за най-големите познавачи на eSports. Сред тях ще откриете:

 • Победител в срещата
 • Победител в турнира
 • Спечелил първа карта
 • Азиатски хендикап
 • Първа кръв
 • Брой карти

Разбира се, спецификата на пазарите зависи и от това за коя игра става дума в случая. Има сериозна разлика между спортно заглавие и стратегия в реално време, например.

Избирайки пазара, който ви интересува, достатъчно е да го добавите в своя електронен фиш. При eSports няма никаква пречка да направите и множествен залог, стига това да е желанието ви в този момент.

Залозите на живо също са опция и няма никакъв проблем да играете в реално време. Алфа Уин предлага лайв стрийминг на голям брой eSports събития, което ще ви позволи не само да залагате на дадена среща, но и да наблюдавате случващото се с картина.


Кои електронни спортове са налични в Alpha Win?

В платформата на новия български оператор можете да откриете солидно разнообразие от eSports дисциплини. Налични са стратегии в реално време, шутъри от първо лице и други. Сред игрите, които можем да отбележим са:

 • Starcraft 2
 • Dota 2
 • Valorant
 • Overwatch
 • Call of Duty
 • Warcraft 3
 • Kings of Glory
 • Rainbow Six
 • CS:GO
 • League of Legends

Вярно е, че някои популярни видео игри липсват от платформата на Алфа Уин Бг, но родният оператор заслужава поздравление за това, че все пак предлага двуцифрен брой заглавия на клиентите си. Това не е никак малко, като предполагаме, че в бъдеще техният брой може и да нарасне.


Как да открия eSports в сайта на Alphawin?

Alphawin електронни спортове

Не са нужни кой знае колко стъпки, за да стигнете до секцията с електронни спортове в сайта на новия български букмейкър. Отваряйки началната страница на Alpha Win, активирайте менюто “Спорт” от хоризонталната лента в горната част на екрана. След това насочете поглед към вертикалната лента отляво и намерете E-sports. Активирайки падащото меню, можете да изберете конкретна игра и да разгледате събитията, свързани с нея.

Ако в случая искате да играете в реално време, активирайте “На живо” от вече споменатото хоризонтално меню на alphawin.bg. Кликнете още веднъж върху E-sports и пред вас ще се открият всички срещи, които текат в конкретния момент.


Има ли излъчване на живо на eSports в Алфауин?

Както вече споменахме, Алфауин е успял да договори излъчването на голям брой eSports събития чрез услугата live streaming. Това означава, че множеството срещи от света на електронните спортове, които ще откриете в Алфа Уин, могат да бъдат наблюдавани с картина в реално време. Това е добре не само заради самото забавление, но и заради възможността да следите внимателно какво се случва и евентуално да направите успешен залог.

Лесно можете да разберете дали дадена eSports среща се излъчва с картина в Alphawin. Разглеждайки събитията на живо, оглеждайте се за малка иконка на телевизорче. Това означава, че въпросният мач се предава посредством лайв стрийминг. Кликайки на него, пред вас ще се покажат не само различните пазари за залози, но и екранче, което ще ви предостави картина. Добрата новина е, че Alpha Win не задължава клиентите си да имат средства в своята сметка, за да наблюдават eSports мачове. Срещите вървят с коментар на живо, но не очаквайте да откриете такъв на български език.


Предимства и недостатъци на eSports залозите в Alphawin

Дори и да сте истински гейминг фенове, вероятно изпитвате определени съмнения дали си струва да залагате на електронни спортове. Това все още е една сравнително нова дисциплина в света на спортните залози и доста потребители не се чувстват достатъчно уверени в себе си. От друга страна, има примери за доста залагащи, които успяват да се възползват от знанията си и да регистрират хубави печалби.

 • Плюсове:
 • Добро разнообразие от игри в различни жанрове
 • Множество пазари за залог
 • Конкурентни коефициенти
 • Залози на живо с лайв стрийм излъчване
 • Минуси:
 • Често няма достатъчно срещи за залози на живо
 • В списъка с бонуси в Алфауин няма специален за еСпортове

Мога ли да залагам на еSports от мобилни устройства?

Alphawin еСпортове

Разбира се, че да. Отново ще се повторим, но залозите на електронни спортове не се различават по нищо от останалите. Това следва да ви говори, че няма никакъв проблем да го правите и от своя смартфон или таблет. Просто заредете сайта на Алфа Уин в мобилния си браузър, открийте събитието, което ви интересува и сте готови да играете.

Новият български оператор все още не е разработил собствено мобилно приложение, но подозираме, че в бъдеще това ще се случи в някакъв етап. Вие обаче можете да сте спокойни, че мобилната версия на сайта на Alpha Win работи безупречно и няма да ви предаде в нито един момент.


Заключение

Нашата оценка е, че Alphawin разполага с добра eSports секция, особено имайки предвид, че говорим за един наистина млад хазартен оператор. Там ще откриете разнообразие от игри и конкурентни коефициенти, а наличието на лайв стрийминг в случая е допълнителен плюс. Ако електронните спортове са вашата голяма страст, Алфа Уин е една добра солидна опция за вас.

Заложете на еСпортове


Често задавани въпроси (FAQ)

Какво представлява eSports?

Обяснено най-накратко, това са залози върху компютърни игри.

Мога ли да залагам на League of Legends в Alphawin?

Да, това е една от игрите, които ще откриете в платформата на българския оператор.

Има ли специален бонус, който да важи за електронните спортове в Алфауин?

На този етап букмейкърът не е предвидил отделна оферта, насочена конкретно към eSports.

Коя е най-добрата eSports стратегия?

Едва ли има конкретен отговор на този въпрос. До голяма степен това зависи от конкретната игра и знанията на потребителя.

Начало | Правила и условия | Декларация Поверителност